Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No nie :D kolor w sypialni mam bardzo zbliżony tego, który pokazałaś na inspiracjach. Odnośnie sztukaterii u nas dobiega końca montaż listew przysufitowych. Też mamy listwy styropianowe, przed przyklejeniem pomalowałam je dwa razy farbą sufitową żeby pozbyć się porów. Pan Mąż wymyślił też patent na prostą i mega szybką zabudowę karniszy. Ponieważ tak jak mówisz nikt po nich skakał nie będzie tam gdzie mają być karnisze zamówiliśmy po pełne od środka listwy. Są klejone bezpośrednio do sufitu. Są stabilne i grube do tego nie zajmują tyle miejsca co zabudowa z karton gipsu. Jak mi się uda to postaram się dzisiaj wstawić jakieś foty.

• Odpowiedzi 654
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No nie :D kolor w sypialni mam bardzo zbliżony tego, który pokazałaś na inspiracjach. Odnośnie sztukaterii u nas dobiega końca montaż listew przysufitowych. Też mamy listwy styropianowe, przed przyklejeniem pomalowałam je dwa razy farbą sufitową żeby pozbyć się porów. Pan Mąż wymyślił też patent na prostą i mega szybką zabudowę karniszy. Ponieważ tak jak mówisz nikt po nich skakał nie będzie tam gdzie mają być karnisze zamówiliśmy po pełne od środka listwy. Są klejone bezpośrednio do sufitu. Są stabilne i grube do tego nie zajmują tyle miejsca co zabudowa z karton gipsu. Jak mi się uda to postaram się dzisiaj wstawić jakieś foty.

Super z tymi listwami, ja na to nie wpadłam! Koniecznie muszę zobaczyć foty, czekam z niecierpliwością. Jesteś niezastąpiona! :hug:

Ja zaraz pędzę sprzątać na budowę. Nie ma dni świątecznych jak buduje się dom.

Mam jeszcze jedno pytanko, w jakiej firmie kupowaliście te listwy i czy te pełne były dużo droższe?

Chyba się z radą spóźniłam skoro już kupiłaś, ale ja mam taką:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/xYr1UB4wGnap4gFKjB.jpg

Gipsowa, 14 zł od metra, klei się to na kleju gipsowym. Wysokość 10 cm. bo salon (przerobiony z garażu; też generalny remont od stanu surowego zamkniętego) ma zaledwie 2.5 m wysokości. No a jak w salonie taka to i w całym domu, chociaż piętro ma już 2.70.U mnie kleją wykonawcy, ponieważ wbrew pozorom to b. ciężkie i wymagające precyzji zajęcie.Też planuję wystrój w stylu angielskim ale bez tapet. Kuchnię masz przepiękną lecz chyba w 20 tys. się nie zmieściłaś?

Mam jeszcze jedno pytanko, w jakiej firmie kupowaliście te listwy i czy te pełne były dużo droższe?

Listwy kupowałam w Ksawerowie pod Łodzią w firmie Styro - pełne były w tej samej cenie co zwykłe. Listwa wysoka 15cm, nie powlekana cena 19,80 za metr bieżący. Jeszcze będę domawiać do dwóch pomieszczeń ale w troszkę późniejszym czasie. Przemiły właściciel firmy pan Jacek, na miejscu nam je podocinał pod odpowiednimi kątami.

Wkleiłam zdjęcia listw w galerii to możesz podejrzeć :)

Chyba się z radą spóźniłam skoro już kupiłaś.

Gipsowa, 14 zł od metra, klei się to na kleju gipsowym. Wysokość 10 cm. bo salon (przerobiony z garażu; też generalny remont od stanu surowego zamkniętego) ma zaledwie 2.5 m wysokości. No a jak w salonie taka to i w całym domu, chociaż piętro ma już 2.70.U mnie kleją wykonawcy, ponieważ wbrew pozorom to b. ciężkie i wymagające precyzji zajęcie.Też planuję wystrój w stylu angielskim ale bez tapet. Kuchnię masz przepiękną lecz chyba w 20 tys. się nie zmieściłaś?

Witam leda16 i dziękuję za zdjęcie, kominek robi wrażenie. Jeszcze nie kupiliśmy listew, ale zdecydowaliśmy się już na styropianowe, m.in. ze względu na łatwość montażu.

Cieszę się, że kuchnia się podoba, ale rzeczywiście kosztowała więcej!

Edytowane przez Kordelia

Listwy kupowałam w Ksawerowie pod Łodzią w firmie Styro - pełne były w tej samej cenie co zwykłe. Listwa wysoka 15cm, nie powlekana cena 19,80 za metr bieżący. Jeszcze będę domawiać do dwóch pomieszczeń ale w troszkę późniejszym czasie. Przemiły właściciel firmy pan Jacek, na miejscu nam je podocinał pod odpowiednimi kątami.

Wkleiłam zdjęcia listw w galerii to możesz podejrzeć :)

Dzięki tutli, znam tą firmę, muszę wysłać do nich zapytanie o wycenę, bo widzę, że dali świetną cenę za 15cm. No i świetna sprawa z tym docięciem. My będziemy musieli docinać sami, wiec muszę zainwestować w specjalne urządzonko :(

Do Twojej galerii oczywiście zajrzałam :D Super!

Kordelia a nie możecie im wysłac rozpisanych wymiarów kątów i dotną jak potrzeba? U nas, w niektórych miejscach Pan Mąż sam docinał ale nie wyszło nigdy tak idealnie jak od producenta :/ Jak by marudzili z ceną to powołaj się na Małgosię z Radomska ( wzięliśmy od nich w kwietniu już ponad 100 metrów i jeszcze trochę bedziemy zamawiać pewnie w przyszłym miesiącu)

Kordelia a nie możecie im wysłac rozpisanych wymiarów kątów i dotną jak potrzeba? U nas, w niektórych miejscach Pan Mąż sam docinał ale nie wyszło nigdy tak idealnie jak od producenta :/ Jak by marudzili z ceną to powołaj się na Małgosię z Radomska ( wzięliśmy od nich w kwietniu już ponad 100 metrów i jeszcze trochę bedziemy zamawiać pewnie w przyszłym miesiącu)

Super Małgosiu, jesteś świetna :hug:, powołam się na Ciebie. My będziemy brali około 100mb więc mam nadzieję, że dadzą dobrą cenę.

Już piszę maila!

Dziś pomalowaliśmy część salonu, kolor wyszedł świetny! Ale mam inne zmartwienie, a mianowicie usuwanie naklejek z ram okiennych. Według informacji zamieszczonej przez producenta, powinny one być usunięte zaraz po montażu okien. Niestety nasz deweloper nie dopilnował tego i naklejki na oknach południowych sparciały lub nawet zgalwanizowały się przez co nie chcą się usunąć. Środki dostępne w centach budowlanych nie zdały egzaminu :( Szukamy innego sposobu. Może ktoś już miał taki problem i zna skuteczny sposób? Jak na razie nie znalazłam rozwiązania. Edytowane przez Kordelia

Kordelio pozwoliłam sobie wkleić Ci kilka inspiracji bardziej męskiej alternatywy tapet do gabinetu.

Nie wiem jakie kolory preferujesz i jakie będa meble? Gdybym u siebie miała widny pokój gabinetowy pokusiłabym się o jakieś azjatyckie wzory na ciemnym tle :)

tap+4.jpg

tap+1.jpg

http://i.ebayimg.com/t/Wallpaper-Victorian-Roses-Floral-On-Dark-Green-Crackle-/07/!B7F2e4!BWk~$(KGrHqN,!hUEyrvBoq1LBMzQrCnqFQ~~-1_35.JPG

tap2.jpg

tap3.jpg

http://i.ebayimg.com/t/Wallpaper-3-Sample-Order-for-perio3637-/00/s/NTc2WDU3Ng==/z/l~cAAOxyY9VRTIhi/$T2eC16J,!)EE9s2ufWi2BRTIhhhRUQ~~60_12.JPG

http://i.ebayimg.com/t/Wallpaper-Designer-Black-and-White-Classic-Traditional-Damask-/00/s/NTAwWDUwMA==/z/N-gAAMXQ-KRRiD6D/$(KGrHqFHJE!FE3uUUq-tBRiD6DF0hQ~~60_12.JPG

O kurcze, dzięki Małgosiu. Właśnie kilka z nich wpadło mi w oko, szczególnie ta pierwsza. Widziałam ją już wcześniej i tak mi się podoba, że nawet kombinowałam, do którego pokoju ją wcisnąć ;) Apropos mebli, ja chciałam oczywiście białe, ale mój M przebąkuje, że chce w kolorze drewna, więc krakowskim targiem wstępnie zgodziłam się na jasny orzech, do tego chce w pokoju odcienie zieleni i tu pies pogrzebany.

tiaaaaaa te tapety to granice moich marzeń, niestety nieosiągalne, cena zabija :( Ale dziękuję za linki, zawsze miło popatrzeć by pamiętać do czego się dąży.

Kordelio dlatego ja swoje zamawiam za granicą - wychodzą w połowie ceny albo nawet jeszcze taniej jak się trafi na dobrą promocję :)

Kordelio dlatego ja swoje zamawiam za granicą - wychodzą w połowie ceny albo nawet jeszcze taniej jak się trafi na dobrą promocję :)

Tak właśnie, widziałam, że w tym sklepie od kolekcji Shand Kydd, który mi podesłałaś są ceny nawet 3-krotnie niższe! Tylko niestety nie znalazłam informacji czy mają wysyłkę międzynarodową i ile ona ew. wyniesie. Jeśli masz jeszcze inne sprawdzone sklepy z tapetami z wysyłką do Polski to pięknie proszę o namiary :D Będę bardzo, bardzo wdzięczna!

Sprawdzony sklep mam jedynie ten z ebaya. Wysyłka nie jest tania i jest wszędzie podobna bo sprawdzałam w wielu miejscach - ja za 3 rolki zapłaciłam 66$, 5 rolek to koszt ok 90-110$. Sklepy internetowe maja takie same ceny za wysyłkę. Do tego sprzedawcy z Shand Kydd trzeba by napisać, tylko że nie potrafię na na którąś się zdecydować - cały czas chodzi za mną ten Ronald Redding z żółtą kwiecista tapetą. Jeśli byś chciała coś konkretnego to zawsze możemy połączyć siły i zamówić razem.

Sprawdzony sklep mam jedynie ten z ebaya. Wysyłka nie jest tania i jest wszędzie podobna bo sprawdzałam w wielu miejscach - ja za 3 rolki zapłaciłam 66$, 5 rolek to koszt ok 90-110$. Sklepy internetowe maja takie same ceny za wysyłkę. Do tego sprzedawcy z Shand Kydd trzeba by napisać, tylko że nie potrafię na na którąś się zdecydować - cały czas chodzi za mną ten Ronald Redding z żółtą kwiecista tapetą. Jeśli byś chciała coś konkretnego to zawsze możemy połączyć siły i zamówić razem.

Muszę jeszcze się zastanowić co zamówić i ile, ale jeśli się zdecyduję to dam Ci znać. Na pewno będzie taniej podzielić koszty wysyłki.