DrKubus 10.02.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Czy ktoś ma doświadczenia z integracją satela z fibaro, podobno pokazal sie modul do fibaru umozliwiajacy odczyty stanow z satel'a? Niestety nie znalazlem do niego opisu, a ciekaw jestem, dwoch rzeczy:1. czy moge wykorzystac wszystkie czujki podpiete do satel;a jako "wejscia" do sterowania logiką w fibaro2. czy fibaro jest w stanie sterowac przekaznikami satela np w module INT-ORS (mozna by je wykorzystac zamiast modolow bezprzewodowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 11.02.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Czy ktoś ma doświadczenia z integracją satela z fibaro, podobno pokazal sie modul do fibaru umozliwiajacy odczyty stanow z satel'a? Niestety nie znalazlem do niego opisu, Bo nie ma takiego modułu. Po prostu fibaro napisało "programik" umożliwiający odczyt/zapis danych do ETHM-1 satela, Fibaro obsługuje w ten sposób tylko integrę satela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 11.02.2013 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Bo nie ma takiego modułu. Po prostu fibaro napisało "programik" umożliwiający odczyt/zapis danych do ETHM-1 satela, Fibaro obsługuje w ten sposób tylko integrę satela. Ok, w takim razie co ten programik może, jakie dane jest w stanie wyciągnąć z Integry? Niestety fibaro na swoich stronach nie chwali się jeszcze żadnymi informacjami na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 11.02.2013 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Niestety fibaro na swoich stronach nie chwali się jeszcze żadnymi informacjami na ten temat Na stronach nie, ale na forum już testują użytkownicy http://forum.fibaro.com/index.php?c=13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 11.02.2013 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 No proszę, zapytałem jednego z użytkowników tego forum i podobno odpowiedz na moje powyższe dwa pytania jest pozytywna Jak tak dalej pójdzie może uda się zrobić z fibaro system kablowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sztywniak 16.02.2013 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Mam w Fibaro HC2 wpiętą w pełni obsadzoną rozszerzeniami Integre 128 WRL i jak narazie wszystko działa OK.Obie instalacje mam od ponad roku a połączenie od miesiąca. Połączenie przekazuje około 20 000 zdarzeń dziennie i jak narazie problemy nie występują.Wywoływanie dowolnych akcji w dowolnym kierunku jak narazie jest bez żadnych opóźnień z resztą nie wiem czy przy 40 czujkach da się to połączenie zapchać.Moim zdaniem działa to OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 18.02.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Ja proponuje zintegrować Satela z systemem LCN, Wiecej o tym napisałem w wątku pt. "Alarm w domku- prośba o pomoc w doborze podzespołów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 18.02.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Należy pamiętać że Fibaro jest systemem bezprzewodowym, a jednak najlepiej jełśi jest taka możliwość stosować systemy przewodowe. Po za tym Fibaro nie ma takiej funkcjonalności jak inne systemy m.in. LCN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts