Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Satel + Fibaro

Recommended Posts

Czy ktoś ma doświadczenia z integracją satela z fibaro, podobno pokazal sie modul do fibaru umozliwiajacy odczyty stanow z satel'a? Niestety nie znalazlem do niego opisu, a ciekaw jestem, dwoch rzeczy:

1. czy moge wykorzystac wszystkie czujki podpiete do satel;a jako "wejscia" do sterowania logiką w fibaro

2. czy fibaro jest w stanie sterowac przekaznikami satela np w module INT-ORS (mozna by je wykorzystac zamiast modolow bezprzewodowych)

Czy ktoś ma doświadczenia z integracją satela z fibaro, podobno pokazal sie modul do fibaru umozliwiajacy odczyty stanow z satel'a? Niestety nie znalazlem do niego opisu,

Bo nie ma takiego modułu.

Po prostu fibaro napisało "programik" umożliwiający odczyt/zapis danych do ETHM-1 satela,

Fibaro obsługuje w ten sposób tylko integrę satela.

Bo nie ma takiego modułu.

Po prostu fibaro napisało "programik" umożliwiający odczyt/zapis danych do ETHM-1 satela,

Fibaro obsługuje w ten sposób tylko integrę satela.

Ok, w takim razie co ten programik może, jakie dane jest w stanie wyciągnąć z Integry? Niestety fibaro na swoich stronach nie chwali się jeszcze żadnymi informacjami na ten temat :(

Mam w Fibaro HC2 wpiętą w pełni obsadzoną rozszerzeniami Integre 128 WRL i jak narazie wszystko działa OK.

Obie instalacje mam od ponad roku a połączenie od miesiąca. Połączenie przekazuje około 20 000 zdarzeń dziennie i jak narazie problemy nie występują.

Wywoływanie dowolnych akcji w dowolnym kierunku jak narazie jest bez żadnych opóźnień z resztą nie wiem czy przy 40 czujkach da się to połączenie zapchać.

Moim zdaniem działa to OK.