sSiwy12 22.03.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Skoro poproszono mnie o pomoc - to i owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.03.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 a sam siebie zrobiłeś stroną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 22.03.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 miki a jakim cudem zrobiłeś 62 kotłownie w zeszłym roku skoro każdy twierdzi, że z jedną schodzi Ci się kilka miesięcy i nawet po takim czasie nie są skończone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.03.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 no to sam oceń.jakoś z tych każdych jest ich może 3 tak twierdząa np z forum tank102, piter 719, rewo66 i jeszcze kilku innych mówiło że to trwało 2-3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 22.03.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 miki a jakim cudem zrobiłeś 62 kotłownie w zeszłym roku skoro każdy twierdzi, że z jedną schodzi Ci się kilka miesięcy i nawet po takim czasie nie są skończone? wszystko zależy od metodologii liczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 22.03.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) No, biorąc pod uwagę "niezaspokojone" 'roszczenia finansowe", to wg. moich danych (informacji) jest to około 50.000 zł. Edytowane 22 Marca 2013 przez sSiwy12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.03.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) ciekawie liczysz..a według moje metodologi liczenia to ja z odsetkami mam od klientów otrzymać - prawomocnymi nakazami zapłaty mam 290000 i codziennie licznik tyka.i jakoś te pieniądze nie docierają na Nasze konto. Edytowane 22 Marca 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.03.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 No, biorąc pod uwagę "niezaspokojone" 'roszczenia finansowe", to wg. moich danych (informacji) jest to około 50.000 zł. jeżeli podjesz takie dane to może warto poprzeć je dokładnymi informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 22.03.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 a według moje metodologi liczenia to ja z odsetkami mam od klientów otrzymać - prawomocnymi nakazami zapłaty mam 290000 . Czyli znów przeliczając, tych niezadowolonych jest około 20, ba zadowoleni (bez roszczeń) płacą na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.03.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 wiesz co nawet zadowoleni nie płacą na czas.ale ty wiesz to lepiej i piszesz to na forum że jesteśmy komuś winni tyle i tyle że poproszono cię abyś był stroną itp.bardzo mnie ciekawi fakt co ty z tego masz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 22.03.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 jeżeli podjesz takie dane to może warto poprzeć je dokładnymi informacjami. Zwrot pobranych zaliczek, odsetki za nieterminowe wykonanie, wartość niedokończonych robót (w części zapłaconych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.03.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 jakich??? konkrety??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 22.03.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Konkrety otrzymała (otrzyma ?) właścicielka firmy, bo to ona jest i stroną i benicyfientem "wpadek" ST24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.03.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 szczerze mówiąc piszesz brednie na forum bez podania konkretów a jeżeli klient albo my się wycofuje z jakiegoś etapu otrzymuje korektę faktury a potem zwrot pieniążków ale ty to wszystko wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 22.03.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 no to sam oceń. jakoś z tych każdych jest ich może 3 tak twierdzą a np z forum tank102, piter 719, rewo66 i jeszcze kilku innych mówiło że to trwało 2-3 dni no ciekawe - z tych co są na forum to masz "skuteczność" 50% - tzn 50% zadowolonych i 50% niezadowolonych choć jak pisałem, wszystko zależy od metodologii, bo jakby uwzględnić tych co są "przy nadzieji" i na razie się nie ujawnili, to proporcje mogą okazać się zupełnie inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.03.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 wiesz dam ci prosty przykład jednej niezadowolonej klientki która pisała że instalacja nie jest wykonana i niestety nie sprostowała tego.bo po wizycie na budowie okazało się że instalacja "jest" wykonana a pozostał etap montażu 30cm tłumików i kratek wentylacyjnych kiedy będą przygotowane karton gipsy zrobione na gotowo.więc pytanko proste nie ma instalacji wykonanej - orurowania za co zapłacił klient czy nie ma zamontowanego rekuperatora i anemostatów które ma klient w ostatnim etapie za którego jeszcze nie zapłacił a do wykończenia prac budowlanych jeszcze trochę czasu zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.03.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Konkrety otrzymała (otrzyma ?) właścicielka firmy, bo to ona jest i stroną i benicyfientem "wpadek" ST24. dodatkowo dziwnie jakoś jest że do właścicielki ST24 nikt nie dzwoni i nikt nie przysyła pism. a kilka osób z którymi rozwiązaliśmy wykonanie instalacji dostało korekty i za tym też idą pieniążki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 22.03.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 a jeżeli klient albo my się wycofuje z jakiegoś etapu otrzymuje korektę faktury a potem zwrot pieniążków Tyle, że firma została zlikwidowana. A dalszy mechanizm jest taki. Prywatna firma została zlikwidowana, ale pozostały zobowiązania, ale ma za to zapłacić Spółka, której współwłaścicielem (większościowym) jest, była właścicielka zlikwidowanej firmy. Prywatna firma się nachapała, ale to spółka ma ponosić straty, związane z działalnością zlikwidowanej firmy. Właścicielka firmy znalazła sposób na uniknięcie płacenia z własnej kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.03.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) ciekawe to spostrzeżenie niestety kolego to nie spółka płaci. ale cóż ty wiesz lepiej przecież jesteś "upadłym" aniołem. ale z punktu widzenia klienta ważne jest że dostaje zwrot a z jakiego konta to już nie .... dodatkowo warto też napisać że spółka dalej zakańcza instalację rozpoczęte przez ST24 bo taki był cel stworzenie spółki że to ona przejmuje zakończenia prac - instalacji tylko trzeba mieć umowę spółki a to jakoś przeoczyłeś pozdrawiam Edytowane 22 Marca 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 22.03.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 a kilka osób z którymi rozwiązaliśmy wykonanie instalacji dostało korekty i za tym też idą pieniążki Też ciekawy mechanizm. Przed zwrotem zaliczki, delikwent musi podpisać aneks do umowy i wystawić korektę F-ry. Jak nie podpisze nie dostanie zwrotu zaliczki. Niby jasne i klarowne ? I w czym problem ? Ano w tym, że podpisanie aneksu pozbawia go możliwości dochodzenia kar umownych zgodnie z podpisana umową, ale za to umożliwia nowemu podmiotowi (spółce) do naliczenia takowych za zerwanie umowy - też w zgodzie z podpisanym aneksem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts