miki121 24.03.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) Ale Ty sam uzyles stwierdzenia, ze mialo byc tanio. Zatem po co ja mam czegos sie dowiadywac ? u ciebie nie było tanio policzy ile kosztuje miedź i kształtki zaciskowe z viegi to zdziwisz się jak przy prostej instalacji wyszło prawie 2k za materiał za samą kotłownie bez kabli chłodnictwa itp. Edytowane 24 Marca 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 24.03.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 ale przyznaj ze tak jest jak ktos chce szklem d..e utrzec , ile jest roznicy w kasie jak bylo na pexie a jak jest na pp? pexa arturowi nie musiałby liczyć jako materiału bo miałem z zeszłego roku od diabła kształtek. dodatkowo więcej niż 20 na zimną i ciepła wodę nie mogłem dać bo artur miał zrobiona przez hydraulika wypuszczone 1/2 gwinty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 24.03.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Czyli instalacja spierdzielona. pytanie jeszcze jak to działo się przy tej płycie przy wygrzewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 24.03.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 wiesz powiem tobie krótko nie każdy jest taką alfą i omegą że najpierw chwali panasonic klientowi a jak klient wybiera pompę panasa gdzie indziej mówi że ma wiele wad i lepiej wybrać inną pompę na T czy jakoś tak więc uczenie klientów w ciula lub o kreatywnym marketingu mogę się uczyć od ciebie chłopie zrozum jedno ja ci roboty nie zazdroszczę, rynek rośnie, żal mi tych ludzi co to potem pomocy na forum szukają a przy okazji piszą że pompa do dupy a fakty są inne to jest problem bo przez to ludzie nabierają uprzedzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 24.03.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) chłopie zrozum jedno ja ci roboty nie zazdroszczę, rynek rośnie, żal mi tych ludzi co to potem pomocy na forum szukają a przy okazji piszą że pompa do dupy a fakty są inne to jest problem bo przez to ludzie nabierają uprzedzeń wiesz powiem tak ci co nie dogadali się z nami z naszej winy - kwestia terminów nie mają żalu do pomp.. mają go do mnie a pompy raczej nikt nie pluje na nie pokaż takiego może jeden ?? w zeszłym roku było wiele tzw. terminów do ustalenia i robót za dużo.. w tym roku nauczka przyszła sama więc robót mniej i więcej klientów ciśniemy o terminy.. Edytowane 24 Marca 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 24.03.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 u ciebie nie było tanio policzy ile kosztuje miedź i kształtki zaciskowe z viegi to zdziwisz się jak przy prostej instalacji wyszło prawie 2k za materiał za samą kotłownie bez kabli chłodnictwa itp. Heh. Michas czytaj ze zrozumieniem u mnie 20 czy 22mm a U Arturo wg Ciebie tanio ( w pierwotnej wersji ). Taki byl przekaz. Tak czy owak pytanie brzmi czy dobrze mowia, ze mam za male srednice tych rurek. Duzo tez o dT mowa, ktora u mnie jest powyzej 10* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 24.03.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 pytanie jeszcze jak to działo się przy tej płycie przy wygrzewie? daj spokuj z ta plyta jak te ocieplenie wyglada tez tak aby tanio to wspolczuje , albo parapety z konglomeratu na zew. no i niezle mostki term. przy takim termosie? ... wysiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 24.03.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 daj spokuj z ta plyta jak te ocieplenie wyglada tez tak aby tanio to wspolczuje , albo parapety z konglomeratu na zew. no i niezle mostki term. przy takim termosie? ... wysiadam ja nie oceniem klientów i ich pomysłów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 24.03.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Heh. Michas czytaj ze zrozumieniem u mnie 20 czy 22mm a U Arturo wg Ciebie tanio ( w pierwotnej wersji ). Taki byl przekaz. Tak czy owak pytanie brzmi czy dobrze mowia, ze mam za male srednice tych rurek. Duzo tez o dT mowa, ktora u mnie jest powyzej 10* twoja instalacja nie jest dobra do porównywania z arturem czy innymi same głowcie grzejnikowe - zawory to są opory dodatkowo układ instalacji jej rozpiętość.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 24.03.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Heh. Michas czytaj ze zrozumieniem u mnie 20 czy 22mm a U Arturo wg Ciebie tanio ( w pierwotnej wersji ). Taki byl przekaz. Tak czy owak pytanie brzmi czy dobrze mowia, ze mam za male srednice tych rurek. Duzo tez o dT mowa, ktora u mnie jest powyzej 10* powyzej 10*C to masakra:eek: jakie masz srednice? A moze obiegowka nie taka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 24.03.2013 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 a widziałeś tą instalację??u Magnolii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 24.03.2013 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 a widziałeś tą instalację?? u Magnolii? wiem tylko ze na grzejnikach , ale ta delta nie jest korzystna, jakie ma te srednice moze da sie cos poprawic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 24.03.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 wiem tylko ze na grzejnikach , ale ta delta nie jest korzystna, jakie ma te srednice moze da sie cos poprawic... instalacja ma różne średnice i jest układem otwartym z przelewem. oczywiście można by zrobić modernizację całej instalacji pytanie tylko o koszty takiej zabawy - grzejnik rury i prace budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.03.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) daj spokuj z ta plyta jak te ocieplenie wyglada tez tak aby tanio to wspolczuje , albo parapety z konglomeratu na zew. no i niezle mostki term. przy takim termosie? ... wysiadam W odróżnieniu od instalacji płytę,ocieplenie,WM robiłem sam sobie,czyli dobrze,na tym nie oszczedzałem bo to podstawa.Parapety z konglomeratu dzięki wysunięciu okien w warstwę ocieplenia nie stykają się ze ścianą,także mostków nie ma. Gdybym budował jeszcze raz to także na płycie,dałbym jeszcze więcej styro na ściany. Edytowane 24 Marca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 24.03.2013 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 W odróżnieniu od instalacji płytę,ocieplenie,WM robiłem sam sobie,czyli dobrze,na tym nie oszczedzałem bo to podstawa.Parapety z konglomeratu dzięki wysunięciu okien w warstwę ocieplenia nie stykają się ze ścianą,także mostków nie ma. Gdybym budował jeszcze raz to także na płycie,dałbym jeszcze więcej styro na ściany. Artur co cie podkusilo... parapet masz dostawiony do ramy i co zrobisz z ta wilgocia na scianie za jakis czas? Wiesz jak wyglada konglomerat na zew. po roku czasu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 24.03.2013 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Artur ten tuning instalki z tego co widac to jeszcze nie tak do konca... filtr masz na powrocie ale odwrotnie zalozony , no i przydalby sie jeszcze jeden zawor aby nie zapowietrzac ukladu przy czyszczeniu , nie sadzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 24.03.2013 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 no i ............. cisza dobranoc:sleep: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 25.03.2013 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 szkoda czasu ja już wiem wszystko To prawda. Ale punktuj niekompetencję tego instalatora. Dla tych co szukają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.03.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 przynajmniej uczciwie sprawa jest stawiana 10 lat żywotności.u mnie byłobu super jakby 15 tyś kosztów moich amortyzowało się z 15 lat .wpiszę to groszkom i kospelom , kablom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 25.03.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Jak PC sie nie nadaje to instalator powinnien to wprost powiedziec przy checi zakupu, a nie business za wszelka cene... I to w tym wątku jest masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts