DiunaWO 25.03.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Dlaczego masakra? Ja mam standardowo dT 10z*C. Testowalem 7, 8, jak i 12. Nikt nie byl w stanie jednoznacznie opisac wplywu dT na COP czy PC. Moge ustawic od 5-15*C A srednia w kWh jest praktycznie zadna. Glowice, opory... Albo PC sie nadaje do modernizacji i wpiecia w istniejacy system albo nie. "Instalacja nie jest dobra" wow... LT ma zalecane dT 5 a jaka jest idealna na grzejniki i temp >45*C Jak PC sie nie nadaje to instalator powinnien to wprost powiedziec przy checi zakupu, a nie business za wszelka cene... Możesz wyjaśnić jak sterujesz deltą GZ? Zamykasz obwody? Ciekawa sprawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 25.03.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Możesz wyjaśnić jak sterujesz deltą GZ? Zamykasz obwody? Ciekawa sprawa! no to chyba oczywiste....biegiem obiegówki..... podam przykłady odnośnie DZ (ale identyczna zasada jest dla DZ) - jak jest na 3 biegu, to delta=2--2,5, na 2 biegu delta jest 4--4,5, na1 biegu jest 6--6,5 i to już jest minimalnie za mały przepływ.... na GZ mam analogicznie - tylko obiegówki 3 - i w zależności w jakiej konfiguracji pracują, taka jest delta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DiunaWO 25.03.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Nie podpowiadaj! Z wypowiedzi zrozumiałem że ma w PCi możliwość ustawienia sobie konkretnej wartości delty DZ od 5 do 15 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 25.03.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Ustawiam w menu A-02 jaka dT chce od 5-15. A ona sie ustawia zapewne predkoscia obiegowki hehe, widzę PC z tych mądrzejszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DiunaWO 25.03.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Ustawiam w menu A-02 jaka dT chce od 5-15. A ona sie ustawia zapewne predkoscia obiegowki Sprawdzałeś czy faktyczna delta na GZ jest taka jak wpiszesz w ustawieniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 26.03.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 daj spokuj z ta plyta jak te ocieplenie wyglada tez tak aby tanio to wspolczuje , albo parapety z konglomeratu na zew. no i niezle mostki term. przy takim termosie? ... wysiadam Jaki wg Ciebie parapet powinien użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 26.03.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Jaki wg Ciebie parapet powinien użyć? A czy wiesz jak konglomerat wyglada potraktowany naszymi ,,normalnymi'' warunkami atmosferycznymi po roku czasu ? ... Piekny nam wyszedl , ale ja mialem okazje widziec te,, mielonke'' z marmuru i wiem ze jak juz ,to tylko do wew. zastosowania;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 26.03.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Jaki wg Ciebie parapet powinien użyć? Granitowy, PCV, stalowy, aluminiowy, tytan-cynk, cegła klinkierowa, kształtki klinkierowe, Jest trochę możliwości, ale konglomerat na zewnątrz hm wg mnie szkoda kasy. Cenowo podobnie wychodzi granit taki troche bylejakszy. Ale tu Arturo nie miał chyba wyboru Chciejstwo małżonki ma rangę wiekszą niż jakiekolwiek normy, przepisy i dekrety U nas parapety z konglomeratu są w środku a na zewnątrz są aluminiowe białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 26.03.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 rewo66 masz juz wentylacje w domu ? bo pisales ze ostatnio czekasz na instalatora a ten watek w glownej mierze sie na nim skupia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 26.03.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 rewo66 masz juz wentylacje w domu ? bo pisales ze ostatnio czekasz na instalatora a ten watek w glownej mierze sie na nim skupia Orurowanie skończone. Zostało tylko podłączenie samego rekuperatora. Ale na ten etap jestem umówiony jak skończę kłaść płyty gipsowe na suficie. I dokończę kafelkowanie kotłowni. Obecnie robię zabudowę kominka i potem muszę skończyć w tym miejscu ocieplenie z wełny. Potem folia paroszczelna. Nie chcę miec w kanałach wentylacji całego tego syfu z wełny i pyłu gipsowego. Bo by mi to wyłaziło jeszcze przez długi czas po zamieszkaniu. Tak że zwłoka z montażem zamierzona. Montaż reku prawdopodobnie koniec kwietnia lub początek maja. Z PC P-W jestem bardzo zadowolony w domu teraz 22* a podłogówka zasilana jest temperaturą ok 27-28*. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 26.03.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Orurowanie skończone. Zostało tylko podłączenie samego rekuperatora. Ale na ten etap jestem umówiony jak skończę kłaść płyty gipsowe na suficie. I dokończę kafelkowanie kotłowni. Obecnie robię zabudowę kominka i potem muszę skończyć w tym miejscu ocieplenie z wełny. Potem folia paroszczelna. Nie chcę miec w kanałach wentylacji całego tego syfu z wełny i pyłu gipsowego. Bo by mi to wyłaziło jeszcze przez długi czas po zamieszkaniu. Tak że zwłoka z montażem zamierzona. Montaż reku prawdopodobnie koniec kwietnia lub początek maja. Z PC P-W jestem bardzo zadowolony w domu teraz 22* a podłogówka zasilana jest temperaturą ok 27-28*. A jaki rekuperator bedziesz montował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 26.03.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Orurowanie skończone. Zostało tylko podłączenie samego rekuperatora. Ale na ten etap jestem umówiony jak skończę kłaść płyty gipsowe na suficie. I dokończę kafelkowanie kotłowni. Obecnie robię zabudowę kominka i potem muszę skończyć w tym miejscu ocieplenie z wełny. Potem folia paroszczelna. Nie chcę miec w kanałach wentylacji całego tego syfu z wełny i pyłu gipsowego. Bo by mi to wyłaziło jeszcze przez długi czas po zamieszkaniu. Tak że zwłoka z montażem zamierzona. Montaż reku prawdopodobnie koniec kwietnia lub początek maja. Z PC P-W jestem bardzo zadowolony w domu teraz 22* a podłogówka zasilana jest temperaturą ok 27-28*. No to piekny wynik ,tylko pogratulowac instalacji:) i tak cieplego domu a z czystej ciekawosci jaka temp. na powrocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 26.03.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Zieli : Model reku jest w mojej stopce Pitersson: Temperatura na powrocie 24-25* w tym przedziale. W przypadku gdy mam ustawione zasilanie podłogówki w zakresie od 30 - 35* to na powrocie mam od 4 do 5* mniej. Natomiast jak ustawiłem zasilanie podłogówki na 25* to na powrocie miałem 22-23* Po montażu była ekscytacja i zaglądanie co parę minut sprawdzanie podlicznika itd. - głupie nie Teraz zaglądam raz jak przyjeżdżam i sprawdzam na sterowniku ustawienia. I finito juz mnie to tak nie rajcuje. A do podlicznika chyba z tydzień nie zaglądałem. Więc nie jestem w stanie na dzis podac zuzycia kWh. Zajrzę na koniec marca i wystarczy. Najważniejsze że jest ciepło. Edytowane 26 Marca 2013 przez rewo66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 26.03.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Zieli : Model reku jest w mojej stopce Pitersson: Temperatura na powrocie 24-25* w tym przedziale. W przypadku gdy mam ustawione zasilanie podłogówki w zakresie od 30 - 35* to na powrocie mam od 4 do 5* mniej. Natomiast jak ustawiłem zasilanie podłogówki na 25* to na powrocie miałem 22-23* Po montażu była ekscytacja i zaglądanie co parę minut sprawdzanie podlicznika itd. - głupie nie Teraz zaglądam raz jak przyjeżdżam i sprawdzam na sterowniku ustawienia. I finito juz mnie to tak nie rajcuje. A do podlicznika chyba z tydzień nie zaglądałem. Więc nie jestem w stanie na dzis podac zuzycia kWh. Zajrzę na koniec marca i wystarczy. Najważniejsze że jest ciepło. Tez tak mialem na poczatku ze sie ,,jaralem'' instalacja, teraz tez juz mi to zeszlo najwazniejsze ze wszystko ok , czyli instalka od mikiego na plus:) ja tak dopytuje w watkach po to aby porownac i pokombinowac z ustawieniami, tylko ze juz za duzo nie poszperam bo jest tez na plus;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy 28.03.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 wreszcie jakieś zadowolone głosy... jeszcze trochę i miki zasłuży na tytuł "Rzetelna Firma" Taaaaaak. Na pewno. Ludzie pół roku na niego czekali i się nie doczekali to z pewnością jest objaw rzetelności. Rozgrzebana instalacja grzewcza niedokończona (ponad 5 miesięcy po terminie wykonania z umowy!), rozgrzebana instalacja elektryczna, niedokończona (czas oczekiwania również 5 miesięcy). A z tygodnia na tydzień przez te 5 miesięcy telefony: "Będę za tydzień", "Na pewno będę jutro" itd. No bardzo rzetelnie. Skończyło się na tym że musiałem szukać nowych wykonawców. Ale za to mogę z przyjemnością mogę poinformować, że adres Ciepły Dom z o.o. w Zywcu jest nadal aktualny i poczta jest odbierana. Przynajmniej ode mnie, bo nie od wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 28.03.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Ale za to mogę z przyjemnością mogę poinformować, że adres Ciepły Dom z o.o. w Zywcu jest nadal aktualny i poczta jest odbierana. Przynajmniej ode mnie, bo nie od wszystkich. to akurat nie problem, bo jak 2 razy nie odbierze to i tak doręczenie jest uważane jako skuteczne(i może być dowodem w sądzie)....chyba że się przez ostatnie kilka miesięcy coś zmieniło w prawie w tej kwestii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 28.03.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 bo jak 2 razy nie odbierze to i tak doręczenie jest uważane jako skuteczne Chyba że złośliwie napisze że adresat wyprowadził się, wtedy kiszka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 28.03.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Chyba że złośliwie napisze że adresat wyprowadził się, wtedy kiszka... w mieście tak raczej nie napisze, ale na jakiejś wsi jest to prawdopodobne miałem taki przypadek, że pisałem do wsi w okolicy Żywca (zbieżność przypadkowa ) i ku mojemu zdziwieniu po 2 dniach przyszła zwrotka że adresat się wyprowadził...we wsi to on wie że tam już ten adresat nie mieszka, to tak napisze - w mieście jest to mniej prawdopodobne, aczkolwiek nie niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 01.04.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Od miesiąca próbuję rozliczyć z mikim robotę którą spieprzył u swojego klienta.Nie jest w stanie podać nawet namiarów na własną firmę do faktury.Przy każdej rozmowie wszystko będzie jutro .Ale jutro było 3 tygodnie temu.Od wielu lat nie spotkałem się z podobną postawą .W cywilizowanym świecie umowa słowna ma wartość .W tym przypadku słowo i honor kosztuje niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 01.04.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 tu chodzi o kasę klienta .Miki miął mu zwrócić za poprawki .Ja pomogłem klientowi ,żeby miał ciepło w domu i cwu (po pół roku walki z mikim).Mnie boli tylko sposób załatwienia klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts