Magnolia18 03.04.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 To jawna kpina z ta moderacja mojego posta. Delikatnie nazywajac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.04.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Nie jest to tak proste jak piszesz bo poza lakonicznym "udzieleniem gwarancji" umowa nie precyzuje jej warunków. . Tym lepiej dla Ciebie, a źle, nawet bardzo źle dla właściciela byłej firmy. Gwarancja jest bezwarunkowa - marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.04.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Być może jestem przewrażliwiony, ale założenie takiego tematu przez Redakcję : "Od Redakcji - opinie o miki121", jest już nagonką i pretekstem do likwidacji następnego tematu przez Redakcję. Normalny samograj do samolikwidacji.Redakcja sama ustawia mikiego w pozycji do udanego ataku. A ja jeszcze raz napiszę - to nie On jest problemem, dajcie mu spokój bo to tylko rozmydla i zaciemnia problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 03.04.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 ..................... Płatny Profil zawsze był za pieniądze. To chyba proste zasady? Pytanie tylko co w zamian za te pieniądze otrzymuje zainteresowany. Uwagę na ten ostatni aspekt zwracali koledzy z płatnymi profilami w temacie Płatny profil - masakra. Z tego co pamiętam to poproszono tam o sporządzenie Regulaminu uprawnień i obowiązków związanych z płatnym profilem, bo jak na razie wykonawcy znali jedynie nową cenę, która lekko ich zszokowała. Kwestia tego co w ramach tej ceny nowej było obiecywane w zamian i jak te obietnice były/są realizowane. Pewną wskazówką może być zacytowany przeze mnie fragment wypowiedzi oraz specyficzne zachowanie Redakcji wobec podmiotu o nicku miki121. Swoją drogą podczas swojej bytności na forum nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem aby jakiś z podmiotów komercyjnych na forum był w tak "bezstronny" sposób chroniony, a troszkę już się tu naczytałem. Inna sprawa to poczucie odpowiedzialności za forum - jest regulamin, są zasady forum. Staramy się pilnować porządku, co wielokrotnie jest odczytywane jako stronniczość czy interesowność. Zapewniamy, że tak nie jest. Proszę nie zapominać, że np. w odniesieniu do sSiwy już nawet zabrakło Państwo powodów do moderacji jego postów dlatego odwołanie do „ogólnych, uznaniowych ” kryteriów regulaminu. Kryteriów „worków”, które pozwalają zmoderować każdy post. Link dla zainteresowanych - z tym że całość dyskusji została przez Redakcje zalokowana Dowód „Monterzy pomp ciepła - czarna lista” podobnie jak inne analogiczne wątki moderowane. Na marginesie dodam że moja skromna osoba nie dostąpiła nawet tego zaszczytu wyjaśnień. W kontekście tych doświadczeń pozostaje mi jedynie głęboka wiara, że deklarowane intencje Pan się myli. To forum inwestorów, którzy budują i urządzają dom, i chcą wymieniać doświadczenia. nie są jedynie pustym sloganem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.04.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 kasa misiu kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.04.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Pan się myli. To forum inwestorów, którzy budują i urządzają dom, i chcą wymieniać doświadczenia. ... Ciekawe stwierdzenie i jakie budujące - ale czy adekwatne dla tego przypadku ? A gdyby tak spojrzeć na to zagadnienie ze strony UOKiK ? Usuwając posty (wpisy) pokazujące jak stawić czoła nieuczciwym praktykom firmy (którą wypromowało to Forum, co Redakcja uznała wcześniej za swój sukces), jak sobie poradzić w konkretnej sytuacji, do kogo i jak pisać aby odzyskać swoje pieniądze lub wyegzekwować zapisy zawarte w umowie, Redakcja postawiła się w dość (delikatnie to ujmując) kłopotliwej sytuacji - mając na uwadze zamieszczony cytat. Bo gdyby Redakcja faktycznie działała tak jak pisze, to także w jej interesie, były by działania mające na celu ochronę inwestorów - czyli konsumentów. Czyn wielce chwalebny, poklask u Federacji Konsumentów, bardzo lotne hasło reklamowe, dla Forum i wydawnictwa, poparte czynami. Brawa za takie działania rozbrzmiewały by od Bałtyku po Tatry. Więcej - nawet nie same działania, ale nie utrudnianie takowych. Ale Redakcja utrudnia - czyż zatem nie mamy tu do czynienia z typowym przypadkiem naruszania zbiorowego interesu konsumentów ? Wszak, przy złej woli, można takie działania Redakcji zakwalifikować jako "naruszanie (utrudnianie) obowiązku udzielania konsumentom rzetelnej, prawdziwej i pełnej informacji". Na zakończenie. Chyba ktoś w Redakcji źle ocenił "zagrożenia". Bo większym zagrożeniem jest "przypięcie" łatki "ochrony" nierzetelnego wykonawcy (co sam, swoim wpisem potwierdził) - nawet bez interwencji UOKiK, niż iluzoryczny proces o "zniesławienie" - choć w tym ostatnim przypadku, tez Redakcja będzie mogła "ugrać" na "obronie" konsumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.04.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Teraz zauważyłem, że Redakcja zmieniła "nagłówek" tego tematu ( i słusznie). Ale wczytując się w niego, tak jakoś mam wrażenie, że dotyczy to mnie. W zasadzie czuję się prześladowany przez Redakcję i Forum, zgodnie z tematem. Prześladowanie polega na usuwaniu moich wpisów, tylko dlatego, że polemizuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 04.04.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Jest przywilejem forum, że Forumowicz-inwestor ma prawo przedstawić swoje relacje z wykonawcą, sprzedawcą czy producentem. Jest prawem firmy i osoby oskarżanej bronić się i polemizować na forum. Taką sprawą jest temat, w którym kilku Forumowiczów stawia zarzuty miki121. Wnoszę o wklejenie wypowiedzi klientów p. Pięknego z usuniętych watków opisujących merytorycznie ich współpracę z w.w.. Nawet sam zainteresowany jest za tym: Też tak myślę. Użytkownicy OZZY, HAL9000, irek72 itp. mają jak najbardziej prawo prowadzić z mną polemikę i powiedzieć że są nie zadowoleni. Dopisać należy jeszcze paru: czciałbympompę, r.tyrman, ostatnio jakaś pani a nawet hydrauli. (Na pewno pominąłem paru. Proszę o przypomnienie na priv. Uzupełnię). To forum inwestorów, którzy budują i urządzają dom, i chcą wymieniać doświadczenia. . A wyszło słabiutko. A ja jeszcze raz napiszę - to nie on jest problemem, dajcie mu spokój bo to tylko rozmydla i zaciemnia problem. Fajnie sSiwy że się angażujesz w słusznej sprawie, ale z tym zdaniem sie nie zgadzam. To forumowicz miki nakręcał swój biznes dzięki forum. To instalator M. Piekny omawiał z inwestorami warunki instalacji. To M.Piękny, pracownik firmy ST24 i Ciepły dom, a wcześniej kilku innych nie wywiązywał się z umów. To on doprowadził do tej dyskusji, upadku wizerunku firmy i wyprowadzenia kulku-kilkunastu inwestorów z równowagi. Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez twaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 04.04.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Teraz zauważyłem, że Redakcja zmieniła "nagłówek" tego tematu ( i słusznie). Ale wczytując się w niego, tak jakoś mam wrażenie, że dotyczy to mnie. W zasadzie czuję się prześladowany przez Redakcję i Forum, zgodnie z tematem. Prześladowanie polega na usuwaniu moich wpisów, tylko dlatego, że polemizuję no i mamy kolejna zmianę nazwy tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 04.04.2013 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Przywrócimy temat po oczyszczeniu. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.04.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.04.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Fajnie sSiwy że się angażujesz w słusznej sprawie, ale z tym zdaniem sie nie zgadzam. To forumowicz miki nakręcał swój biznes dzięki forum. To instalator M. Piekny omawiał z inwestorami warunki instalacji. To M.Piękny, pracownik firmy ST24 i Ciepły dom, a wcześniej kilku innych nie wywiązywał się z umów. To on doprowadził do tej dyskusji, upadku wizerunku firmy i wyprowadzenia kulku-kilkunastu inwestorów z równowagi. To wszystko prawda, tyle, że chodzi o skuteczność. Forumowicz nie jest "podmiotem" i nie jest stroną, bo nie był właścicielem zlikwidowanej firmy, ani nowej firmy. Za wszystkie jego działania i zobowiązania, odpowiedzialność prawną, finansową i moralną, spoczywają na właścicielce zlikwidowanej firmy i (lub) nowej. Nie będąc podmiotem sporu, może "grozić" procesami o zniesławienie, bo nie on jest (był) stroną - tu prawo jest jednoznaczne. Jest odpowiedzialność firmy, a ta może założyć sprawę swojemu pracownikowi (?) wykonawcy (?) no własnie komu, bo status jest nieznany. Te wszelkie polemiki są celowe. Popatrz ile z nich zostało - nic. Skutecznie posługuje się argumentem zniesławienia i nie uzasadnionej nagonki. Ba, może nawet liczyć na pomoc (prawną) firmy w tym zakresie. Chcesz dalej się bawić w Jego grę ? Ps. Wiesz jaki będzie miał (ewentualnie) w sądzie argument? To nie jego wina, był tylko pracownikiem (?), wykonawcą (?) w firmie, która wymuszała na nim takie działania, w związku z czym pretensje nie do niego, bo on też jest pokrzywdzony. Bo ewentualne zniesławienie (obraza, nagonka) dotyczy tylko i wyłącznie osoby pt. forumowicz xxx Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez sSiwy12 dopisałem, Ps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 04.04.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 ----------post moderowany----------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 04.04.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Chcesz dalej się bawić w Jego grę ? Ps. Wiesz jaki będzie miał (ewentualnie) w sądzie argument? To nie jego wina, był tylko pracownikiem (?), wykonawcą (?) w firmie, która wymuszała na nim takie działania, w związku z czym pretensje nie do niego, bo on też jest pokrzywdzony. Bo ewentualne zniesławienie (obraza, nagonka) dotyczy tylko i wyłącznie osoby pt. forumowicz xxx To co , mam biernie przyglądać się dyskusji z forumowiczem xxx? P.S. Straszenia prokuraturą się nie przestraszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.04.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 To co , mam biernie przyglądać się dyskusji z forumowiczem xxx? P.S. Straszenia prokuraturą się nie przestraszę. Dlaczego biernie ? Normalnie, ale mając na uwadze to co napisałem wyżej. Dodam tylko że do czasu stawiania zarzutów prawdziwych (potwierdzonych), oraz mając na uwadze, że wypowiedzi są w obronie społecznego interesu (a są) oraz w przypadku właściwego adresata, nijak nie dojdzie do zniesławienia - zwłaszcza firmy. Natomiast wycieczki "osobiste" ukierunkowane personalnie już bezwzględnie takim zniesławieniem są. Ps. Straszyć prokuraturą to sobie może ....... - ewentualne, może to być tylko z oskarżenia prywatnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.04.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 ----------post moderowany----------------------- Litości, wstydu oszczędźcie - sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 04.04.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 nie lepiej samemu wymoderowac ? ------------- moderacja autorska ------------------------ Kpina z ludzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 04.04.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 ----------post moderowany----------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.04.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 No ale ----------post moderowany----------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 04.04.2013 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Cos Tromso sie nie wypowiada ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts