Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalatorzy pomp ciepła - uwagi

Redakcja

Recommended Posts

To może redakcja uruchomi nowy wątek "Jak odnieść sukces, w dzisiejszych trudnych czasach"

Może znajdą się jacyś forumowicze, którzy poradzą innym jak zakładać firmy i jak prowadzić je w zmiennych warunkach naszej rzeczywistości, tak aby zawsze płynąć w wodach obfitych w pokarm i nigdy nie zostać samemu tym pokarmem.

• Odpowiedzi 818
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To może redakcja uruchomi nowy wątek "Jak odnieść sukces, w dzisiejszych trudnych czasach"

Może znajdą się jacyś forumowicze, którzy poradzą innym jak zakładać firmy i jak prowadzić je w zmiennych warunkach naszej rzeczywistości, tak aby zawsze płynąć w wodach obfitych w pokarm i nigdy nie zostać samemu tym pokarmem.

Czyli poradnik dla nieudaczników.

Masz rację. Zamiast się z nim handryczyć, można strać się mu pomóc, doradzić, podpowiedzieć... .

Taki dzień dobroci dla...

Moje rady: 1) Jak mówił klasyk "Słowo droższe pieniędzy"

2) Najgorsza prawda lepsza od drobnego kłamstwa.

3) Pycha i z nieba spycha.

Witam , ja dzis dostalem zwrot zaliczki z firmy ST24.
A ja nie dostałem. Zaliczka wpłacona we wrześniu 2012. 3110zł. Pomimo pisemnego wezwania (za potw. odbioru) do dzisiaj nie otrzymałem zwrotu. Nie otrzymałem również obiecanych elementów rozdzielni. Nie otrzymałem obiecanych przycisków do Geberitów.

Mam szanownej redakcji przedstawić wezwania, zdjęcia rozgrzebanej rozdzielni i geberitów jako dowód?

Ale syf....

Szanowna Redakcjo, już niżej upaść nie mogliście... o ile miki ma usta nieznacznie nad poziomem g..na o tyle Wy już zdecydowanie utonęliście i się tą substancją zachłysnęliście...

żenada, komuna, cenzura, kpina z ludzi...

a teraz możecie zrobić to co najbardziej lubicie czyli wymoderować mój post a potem zrobić mikiemu loda, na pewno będzie zadowolony....

a Ty ozzy nie rób nagonki...

też się czepiasz... raptem jakieś 3 tysie...

może te Twoje trafiły do flisia? poczekaj jeszcze chwilę, sezon się zbliża, zaraz następni wpłacą zaliczki to Ty dostaniesz swoją a jak przestaną wpłacać to się zrobi Amber Gold ;)

niestety tak to działa jak się robi poniżej kosztów w piramidzie zawsze ostatni mają najgorzej reszta może się cieszyć i oskarżać innych instalatorów że to złodzieje naganiacze itd itp

Edytowane przez mkm silesia

niestety tak to działa jak się robi poniżej kosztów.......

Chyba się mylisz. Widziałem kilka kalkulacji (w umowach) i są one "słuszne" i raczej gwarantowały niezły zysk (licząc wszystko).

Tak nawiasem mówiąc ma (miał) niezły bajer, skoro przekonał wszystkich o tej rzekomej "taniości" swoich usług.

Chyba się mylisz. Widziałem kilka kalkulacji (w umowach) i są one "słuszne" i raczej gwarantowały niezły zysk (licząc wszystko).

Tak nawiasem mówiąc ma (miał) niezły bajer, skoro przekonał wszystkich o tej rzekomej "taniości" swoich usług.

Nie jestem nieomylny podałem tylko przykład mogło być inaczej jak się robi po całej pl to jeszcze paliwo hotele i trzeba by było pracownikom dietę wypłacić albo wyżywienie zapewnić dwie dniówki stracą na dojazd i powrót itd.

Edytowane przez mkm silesia

Nie jestem nieomylny podałem tylko przykład mogło być inaczej jak się robi po całej pl to jeszcze paliwo hotele i trzeba by było pracownikom dietę wypłacić albo wyżywienie zapewnić dwie dniówki stracą na dojazd i powrót itd.

Moim zdaniem on wpadł w chocholi taniec. Nachapał zleceń i się miotał między nimi, tracąc czas i kasę. Całość na zasadzie "będzie pan zadowolony" i "bajer jest ważniejszy niż robota". Taki cwaniaczek, choć wydaje mu się że sprytny.

Moim zdaniem należy bezwzględnie wymagać od właścicielki firmy zapłaty za przestoje (kary umowne) + odsetki. Bez litości ściągać należności do ostatnich skarpetek. Nagłośnić tak, aby inni mieli przestrogę. To nie inwestor jest winien i nie inwestor ma ponosić koszty bylejakości firmy.

Ale syf....

Szanowna Redakcjo, już niżej upaść nie mogliście... o ile miki ma usta nieznacznie nad poziomem g..na o tyle Wy już zdecydowanie utonęliście i się tą substancją zachłysnęliście...

żenada, komuna, cenzura, kpina z ludzi...

a teraz możecie zrobić to co najbardziej lubicie czyli wymoderować mój post a potem zrobić mikiemu loda, na pewno będzie zadowolony....

A może Twoja stara zrobi ci loda?

Czy masz jakieś braki w tym zakresie?

Moim zdaniem on wpadł w chocholi taniec. Nachapał zleceń i się miotał między nimi, tracąc czas i kasę. Całość na zasadzie "będzie pan zadowolony" i "bajer jest ważniejszy niż robota". Taki cwaniaczek, choć wydaje mu się że sprytny.

Moim zdaniem należy bezwzględnie wymagać od właścicielki firmy zapłaty za przestoje (kary umowne) + odsetki. Bez litości ściągać należności do ostatnich skarpetek. Nagłośnić tak, aby inni mieli przestrogę. To nie inwestor jest winien i nie inwestor ma ponosić koszty bylejakości firmy.

Pełna zgoda!

-------------------reszta moderowana------------------------