Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalatorzy pomp ciepła - uwagi

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 818
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Gosc***
Odpowiedź jest prosta zniszczyć konkurencję instalator nie lubi innego instalatora.

A w Polsce niszczy się w taki właśnie sposób.

twoja odpowiedź jest błędna, bo bazuje na fałszywych przesłankach (prawdopodobnie myślisz, że każdy postępuje tak jakbyś ty postąpił)

dlatego założyłeś dodatkowe konto - do czego się przyznałeś - ciekawe co redakcja na to...(bądź co bądź jest to łamanie regulaminu)

musiałeś się bardzo zdziwić, że nie dostałeś oferty np. ode mnie, bo wielokrotnie byłem pomawiany o to że jestem instalatorem - brzmi prawie jak nagonka, prawda? Tak samo sSiwy12 pisał czym się zawodowo zajmuje - no ale mogłeś niezauważyć, przecież nie siedzisz cały czas przed forum......mogłeś też nie zauważyć, jak ci ostatnim razem pisałem...

Edytowane przez Gosc***

4. W swoich postach Ssiwy12 przytacza wszelkie możliwe porady co do praw gwarancyjnych, konsumenckich, a nawet procedur sądowych. Dalej Ssiwy12 powiada, że zna treść umów Inkryminowanego z klientami ale ich z różnych powodów nie ujawni. Domyślam się, że z powodu tzw. tajemnicy zawodowej czy to radcowskiej czy adwokackiej.

Moje wnioski

Sądzę, że Ssiwy12 i prawdopodobnie skupiona wokół jego osoby grupa potencjalnych lub już aktualnych klientów nie wyraża już opinii o Inkryminowanym lub kimkolwiek innym a opinie te w sposób przemyślany urabia.

Wkleję – może coś rozjaśni:

Cwaniaczek oczywiście wysłał 1 komplet dokumentów ale ja sobie zrobiłem ich kopię przed odesłaniem.

Na życzenie mogę podesłać kopię dokumentów zrobiłem ksera

Czy jest szansa na odzyskanie moich pieniędzy ?

Wszystko tj SMS,rozmowy telefoniczne wskazują że nie chciał się wywiązać z umowy a gdy mówiłem mu że w takim razie zapraszam na budowę żeby wywiązać się z umowy to stwierdził że niema wolnych terminów w tym roku.

Cześć . yyyyyyyyy

Nie ujawniam, głównie z tego powodu, że piszący do mnie o to proszą.

Nawet gdy podałem kilka ogólnych (z kilku umów, które dostałem) i stosowanych we wszystkich umowach zapisy, potrafiły wywołać reakcję:

Witam, dzis przeczytalem twoja dyskusje z mikim na FM. Mam wielka prosbe zeby nie wyszlo na jaw ze dalem Ci umowe do wgladu. bo przyznam szczerze ze troche sie zdziwilem ze napisales na forum ze masz umowy jego. zwrocilem sie do Ciebie z prosba o pomoc a nie o wojne z xxxxx na forum. bo jak nie dostane kasy za jakis czas to na pewno tez nie omieszkam napisac pare slow na forum ale na razie dzialam powoli i potrzebna mi byla pomoc prawna w zinterpretowaniu aneksu jaki dostalem. Takze jeszcze raz goraca prosba o nieupublicznianie umowy i jej zapisow.

Pozdrawiam.

aaaaaa

I może to się wydawać dziwne, ale nie żyję z prawa, ani nie czerpię żadnych korzyści z racji udzielanych porad – część z nich, o ile dotyczą ogólnych spraw, piszę na Forum, bo być może będą pomocne w podobnych sytuacjach.

Nie jestem również "naganiaczem" prawnym - poza jednym wyjątkiem - Federacja Konsumentów, lub Rzecznik Konsumentów (w oddziałach terenowych) w tzw. "ciężkich przypadkach" lub kiedy jest potrzebna pomoc prawna w sądzie. I jakbyś nie wiedział - bezpłatna.

Nie jestem również instalatorem, ani konkurencją dla nikogo z tego Forum, w żadnym zakresie swojej działalności – także zawodowej.

Również Twoje zdziwienie może wzbudzić to, że szanuję prośby piszących do mnie i nie ujawniam niczego, co pomogło by w ich identyfikacji - faktycznie dziwne.

Co z tego mam - satysfakcję, jak mogłem pomóc - też pewnie dziwne.

Edytowane przez sSiwy12
poprawiłem cytaty

A w Polsce niszczy się w taki właśnie sposób.

Sęk w tym, że w Polsce jest ciche przyzwolenie na bylejakość firm.

W Polsce nie niszczy się nierzetelnych firm - a szkoda.

W Polsce za błędy firm wykonawczych, płacą inwestorzy, a nie firmy - paranoja.

W Polsce jest mała wiedza prawna, na czym żerują firmy (rzadziej inwestorzy).

W Polsce porady prawne są drogie i mało dostępne.

Tylko w Polsce masz możliwość dalszego funkcjonowania firm na takich, jak stosujesz, zasadach - wiec nie narzekaj - póki co.

sSiwy ja uważam, że nie masz powodu żeby się komukolwiek tłumaczyć, forumowicze powinni Ci raczej podziękować za to, że naprowadzasz ich na właściwe tory w postępowaniu z takimi firmami jak te reprezentowane na forum przez forumowicza miki121

dziwię się, że poszkodowani siedzą cicho zamiast działać i czekają nie wiadomo na co bo chyba nie na nawrócenie pana dwojga nazwisk na jasną stronę mocy ;)

bierne oczekiwanie prowadzi tylko do tego, że ten pseudo przedsiębiorca bez firmy czuje się jeszcze bardziej bezkarny w swoich działaniach i będzie dalej swój proceder kontynuował

moje zdanie pokrywa się w 100% ze zdaniem sSiwego - każdy poszkodowany przez wiadome firmy powinien dochodzić wszystkich roszczeń, kar umownych, odsetek co do ostatniego grosza i bez żadnych skrupułów...

- każdy poszkodowany przez wiadome firmy powinien dochodzić wszystkich roszczeń, kar umownych, odsetek co do ostatniego grosza i bez żadnych skrupułów...

Dotyczy każdej firmy i każdego innego przypadku, a nie tylko tego.

Niestety podobne zjawiska, występują w "przyrodzie" zbyt często.

A nie jest tak, że konflikt (?) ( ciekawe określenie !) powinien być zakończony wtedy, kiedy właściciel zlikwidowanej firmy, poniesie wszystkie koszty swoich zobowiązań ?

Jest coś takiego (zapomniane?) jak uczciwość i odpowiedzialność za swoje zobowiązania - wiem to nie jest chwytliwy temat.

Moje wnioski

Sądzę, że Ssiwy12 i prawdopodobnie skupiona wokół jego osoby grupa potencjalnych lub już aktualnych klientów nie wyraża już opinii o Inkryminowanym lub kimkolwiek innym a opinie te w sposób przemyślany urabia.

Nie mam zamiaru bronić kogokolwiek, jednak zwracam uwagę na to, ze skala i forma krytyki dawno już przekroczyła ramy rozsądnej potrzeby, a zwłaszcza zdrowego rozsądku.

PROPONUJĘ POWRÓT DO MERITUM !!!!

Pozdrawiam

Pratchawiec

Meritum wątku to sposób działania firmy Serwis Techniczny 24 obecnie Ciepły Dom.

Nieterminowość i niesłowność. Jeżeli ktoś mieszka na budowie i jest mu wszystko jedno czy instalator przyjedzie czy nie, to nie jest problem. Ja oprócz budowy mam na głowie wiele innych spraw i takie postępowanie obraża mnie. Pomijam już poziom tłumaczenia się na poziomie "paluszek i główka"

nie prościej "dobrze robić" swoja robotę i nie mieć problemów

Objawiona prawda.

Tylko wytłumacz im to!

Dlatego też - opinia nie o instalatorze, tylko o danej (danych) firmach.

Do czasu aż to zrozumie się, będzie taki bajzel jak jest, bo to nie instalator jest winien, tylko firma - ona ponosi wszelaką odpowiedzialność za jego działania.

Ludzie miejcie rozwagę - toć na jej braku likwidowane są kolejne tematy w tym zakresie.

Łatwo jest obrazić niewinnego instalatora, co może grozić procesem za zniesławienie (personalne).

W przypadku firmy, sąd będzie tylko sprawdzał czy sytuacja taka (opisywana) miała miejsce. A jak miała, to nijak nie potwierdzi się (ewentualny) zarzut zniesławienia, czy też nagonki. Inna sytuacja prawna.

-------------------post moderowany-------------------------

Zgadzam się. Tylko że jest nas paru poszkodowanych w ten czy inny sposób. Ja widząc nick miki121 reaguję emocjonalnie nie tylko ze względu na jego teflonową bezczelność.

Po tej pyskówce ewidentnie widzę że jemu o to właśnie chodzi. Ten post prawdopodobnie przepadnie z całym tym wątkiem zmieciony przez admina.

Ludzie: Nie wdawajmy się w jałowe pyskówki z tym panem.

Odnośmy się tylko do sposobu działania tej firmy.

Edytowane przez twaro

Dlaczego chcecie na forum załatwić te sprawy? Jeśli macie rację, jest sąd konsumencki, sąd powszechny. Na forum zrobiła się wyłącznie pyskówka, w której dobre intencje zamieniają się w dręczenie wzajem.

Prosimy strony, by zakończyły ten jałowy wielomiesięczny spór.

Dlaczego chcecie na forum załatwić te sprawy? Jeśli macie rację, jest sąd konsumencki, sąd powszechny. Na forum zrobiła się wyłącznie pyskówka, w której dobre intencje zamieniają się w dręczenie wzajem.

Prosimy strony, by zakończyły ten jałowy wielomiesięczny spór.

Droga redakcjo. Czy post o treści: "Nie polecam firmy CD z powodu na nieterminowość" podpada pod nagonkę czy jest ostrzeżeniem dla poszukujących forumowiczów?