Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalatorzy pomp ciepła - uwagi

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 818
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

do Pana ozzy-iego poszło pismo :)

zaliczkę ??

moim zdaniem powinien się umówić na odbiór swojego zamówionego pod klienta grzejnika.

Ja zapłaciłem z góry. Chciałbym przypomnieć, że w rozmowie sam powiedziałeś, że kwota zostanie zwrócona na moje konto. Nie została zwrócona do dzisiaj. Znowu kłamstwa? Brak organizacji? Bo teraz już oficjalnie powiedziałeś że piniąków nie oddasz, czy źle zrozumiałem?

Odpowiedź jest prosta zniszczyć konkurencję instalator nie lubi innego instalatora.

A w Polsce niszczy się w taki właśnie sposób.

Nie, w Polsce jak w każdym innym miejscu na świecie należy się wywiązywać z umów. Jeżeli się tego nie robi, takie są efekty. I w Polsce i w każydym innym kraju.

Dlaczego chcecie na forum załatwić te sprawy? Jeśli macie rację, jest sąd konsumencki, sąd powszechny. Na forum zrobiła się wyłącznie pyskówka, w której dobre intencje zamieniają się w dręczenie wzajem.

Prosimy strony, by zakończyły ten jałowy wielomiesięczny spór.

Spór zostanie zakończony wtedy, kiedy firma czy Ciepły Dom zoo czy dawniej ST24 albi się wywiąże ze swoich zoobowiązań albo zajmie się rozwiązywaniem problemów jakei narobiła klientom. To nie inwestorzy robia problemy, tylko wykonawca ich oszukał a nawet okradł.

Dlaczego chcecie na forum załatwić te sprawy? Jeśli macie rację, jest sąd konsumencki, sąd powszechny. Na forum zrobiła się wyłącznie pyskówka, w której dobre intencje zamieniają się w dręczenie wzajem.

Prosimy strony, by zakończyły ten jałowy wielomiesięczny spór.

Bo na tym Forum i dzięki niemu powstała ta określona sytuacja.

A wobec tego, także to Forum powinno pokazać jak odzyskać należne świadczenia - w tym koszty wynikające z nieterminowości.

Taka jest zasada cywilizowanego świata.

Być może dla kogoś kwota kilku tysięcy złotych nie jest grą wartą świeczki.

Być może czas oczekiwania na usługę ponad pół roku jest normalnością.

Być może nie jest istotne, także to, że łączne zobowiązania to kilkadziesiąt tysięcy złotych (tylko z moich danych), a sumaryczny czas zaległości czasowych, to kilka lat.

Być może......, ale jest coś takiego jak moralność.

No ale można to nazwać sporem jałowym.

Ps. To jest dopiero początek, bo najprawdopodobniej zaczną się sprawy związane z gwarancjami, bo skoro była taka nonszalancja terminowa firmy przy "zarabianiu", to czarno widzę terminowość przy załatwianiu darmowym w ramach gwarancji - czego jaskółki już są.

Towar miał być dostarczony i zainstalowany. Nie stało się tak. Doręczyłem wezwanie do zwrotu wpłaconej kwoty, Pan Michał obiecał mi osobiście że zwrot otrzymam, do dzisiaj się to nie stało. A teraz mówi że mam sobie odebrać towar. Zostałem okradziony. Taka prawda.

Na życzenie przedstawię fakturę z września 2012 i dostarczone za potw. odbioru wezwanie do zwrotu zapłaconej kwoty 3110zł.

Wkrętarkę zostawił Pana niekontentny pracownik na mojej budowie. Zapomniał zabrać. Zapraszam do mnie, może ją Pan sobie odebrać, tylko proszę przy okazji mi przywieźć moje 3110zł, zgodnie z ustaleniami. Albo proszę przelać 3110zł które jesteście mi winni, dodać 50zł na przesyłkę kurierską i odeślę Panu tą wkrętarkę w dniu kiedy otrzymam przelew. Obiecuję. A ja dotrzymuję słowa.

Chyba jednak ma Pan jakiś problem. To jest towar na zamówienie pod klienta a nie coś z półki. To że Pan coś zamawia a potem się rozmyśla no coz Pana problem. Może Pan sprzedać go na allegro Tak jak napisałem że w następnym tygodniu po potwierdZeniu przez Pana dostarczymy go w wypadku braku potwierdzenia i odbiór go przez 14 dni licZąc od najbliższego poniedziałku towar zostanie nadany DHL na Pana adres z umowy na Pana koszt.

Jeżeli ktoś Ci za coś zapłacił we wrześniu 2012 roku. Nie zostało to coś dostarczone do dzisiaj. Jeżeli ja zadzwoniłem do Ciebie, powiedziałem że już go nie chcę, wysłałem pisemnie wezwanie do zwrotu zapłaconej kwoty. Zapewniłeś mnie Michale Piękny osobiście, że to nie problem i zwrot dostanę na drugi dzień. I to było w połowie marca. To dziwisz się że jest problem?

Mamy kwiecień, zwrotu nie otrzymałem. Tak było. Napisałem o tym na forum. Bo taka jest prawda. To nawet nie opinia, to fakt.

Domagam się tylko tego, co było ustalone. A teraz na siłę chcesz mnie ukarać dostarczając grzejnik, którego nie chcę? Michale, zwróć pieniądze zamiast pisać tysiąc postów. Jeden przelew jest wart tysiąca słów. I już. Temat zakończony.

Ze smutkiem stwierdzamy, że obie strony prowokują ten konflikt i nie chcą go zakończyć. Prosiliśmy wyłącznie o merytoryczne wpisy... bo jest to wszystko po prostu żenujące.

1. Odnoszę wrażenie, że żenujące, to jest postępowanie w niniejszej sprawie Redakcji !!!

2. Jeśli my wypiszemy się z FM, to myślę, że wypiszą się z niego też płatni forumowicze. Ergo, nie będzie płatnych uczestników forum. Będą straty.

a występujesz co miesiąc o zwrot podatku VAT??

to wystąp i wtedy się przekonasz :)

ciągle mówisz między wierszami że CD robi przekręty a ja za każdym razem będę to zgłaszał do moderacji

Ale ty przecież też występujesz o zwrot VAT-u bo chyba robisz instalacje na 8% podatku VAT?

Fakt. Jak wykazujesz VAT do zworotu to 'trzepia' kazdego miesiaca.

....Tak jak napisałem że w następnym tygodniu po potwierdZeniu przez Pana dostarczymy go w wypadku braku potwierdzenia i odbiór go przez 14 dni licZąc od najbliższego poniedziałku towar zostanie nadany DHL na Pana adres z umowy na Pana koszt.

polska mowa - trudna mowa, oj trudna...

żeby usystematyzować problem:

1. ozzy kiedy zapłaciłeś zaliczkę?

2. kiedy zamówiłeś ten grzejnik?

3. kiedy miałeś go otrzymać?

4. otrzymałeś go w terminie?

5. kiedy zrezygnowałeś z usługi i zażądałeś zwrotu zaliczki?