Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalatorzy pomp ciepła - uwagi

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 818
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

twaro, co z tym mailem?

Wpisz w google: regon 340207835 i porównaj go na stronach;klimacik.pl, gołuch michał

i: st 24-serwis klimatyzacji i wentylacji katowice.

Porównaj nr. tel. ze strony st 24-serwis klimatyzacji i wentylacji katowice z nr. tel ze strony:www.biznesfinder.pl/Bielsko_Biala_rekuperatory+slask_3888498.html

Polecam również strone:http://forum.gazeta.pl/forum/w,769,79902544,80156237,Spor_o_montaz_wentylacji.h tml spór o montaż wentylacji

oraz: http://chojnice24.pl/forum/temat/3218/energoklima-z-chojnic/

post Ryszrd 70

Acha, nastąpiła zmiana: ST24 zamienił sie w Ciepły Dom.

Edytowane przez twaro

Gość Gosc***
Ostatnia szansa.

??

a co z amerykańskim serwisem?!?

Ja jestem jednym z tych klientów. Zobaczymy za kilka miesięcy ile to warte. Będzie pompa PW Atlantic 14kW. Jak na razie początek instalacji. Wszystko wygląda bardzo profesjonalnie i bezproblemowo. Miki ma coś takiego jak amerykański serwis, jak ktoś był w USA to wie o czym mówię. Jak na razie jestem bardzo zadowolony.

Gdzie indziej ze zgrozą wyczytałem, że inwestor zakupił PCi bez znajomości warunków gwarancji - ba nawet jej nie otrzymał razem z towarem.

Warunki uzyskane od przedstawiciela tych PCi;

Pompa ciepła objęta jest dwuletnią gwarancją producenta. Warunki gwarancji wymagają wykonania montażu i pierwszego uruchomienia przez osoby z odpowiednimi uprawnieniami (a instalator miał takie uprawnienia, okazał ?)

Gwarancja wynikająca z umowy.

Niniejsze wytyczne nie wykluczają innych możliwości, jakie ma kupujący urządzenie, jak również warunków gwarancji obowiązujących w kraju zakupu urządzenia. (no tej gwarancji, konsumenckiej, już nie ma, bo nie ma firmy).

Nasze urządzenia posiadają dwuletnia gwarancje obejmującą wszelkie uszkodzenia, wady materiałowe i produkcyjne. Gwarancja obejmuje wymianę części uznanych za uszkodzone od początku przez nasz serwis („kontrola gwarancyjna”), przy czym za transport i robociznę płaci użytkownik. (istotne, bo gwarancja konsumencka, cedowała te koszty na sprzedawcę)

Ważność gwarancji

Warunkiem obowiązywania gwarancji jest montaż, oraz regulacja urządzenia przez fachowca instalatora(jest fachowcem w rozumieniu gwaranta ?) , a także użytkowanie i konserwacja zgodnie z instrukcjami podanymi w naszej dokumentacji.

Na czerwono, moje uzupełnienie.

Ps. Miłej lektury.

Edytowane przez sSiwy12

a jaki producent ma takie warunki gwarancji?

Akurat te "taki jeden", ale nie chcę aby było uznane to za nagonkę :)

A poważnie, to praktycznie wszyscy mają bardzo podobne zapisy w tym zakresie.

Niektórzy wręcz wymagają instalacji przez ich, firmowych, instalatorów.

pewnie że mozna, ale nie znam takiego co by dzwonił do producenta jak mu cokolwiek montują, przy czym cokolwiek=piec węglowy,gazowy,PC itd

Jak się kupuje kapciuszki w CCC po 10 zeta to chyba do producenta nie warto dzwonić (zresztą jak się z nim dogadać ;) ) ale w przypadku PCi albo reku to wyjatkowa niefrasobliwosć inwestora :(