kasprzyk 10.03.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Chu.u wy.....alaj. Złodzieju. oszuście bój się Kolega konkretnie do kogo to skierował ? Ok - już widzę w innym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 10.03.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 jak tak możesz tyrman... takie przesłanie do Forumowicza Wielkiego Sercem... wstydź się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.03.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witam, mam wielką nadzieję że dojdziemy wreszcie do porozumienia. Gdyby jednak tego porozumienia zbrakło, proszę przesłać na PW, skan umowy i wystawionych F-r, + ewentualnie inne dokumenty związane z ta sprawą. Postaram się pomóc i ewentualnie przygotować pozew - oczywiście za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.03.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 I tak dla jasności. Dlaczego "czepiacie" się Pana P ? Wszak on nie jest ani prawnie ani finansowo "odpowiedzialny" za to co czyniła firma Pani P. Ponieważ Pani P zamknęła (zlikwidowała) swoją firmę, to została osobiście, prawnie i finansowo "spadkobierczynią" wszelkich możliwych roszczeń, powstałych z tytułu prowadzonej (zamkniętej, zlikwidowanej) firmy - bez limitu finansowego. Tak więc roszczenia wobec Pana P sa tak samo skuteczne prawnie, jak roszczenia do woźnego w szkole, wobec dyrekcji szkoły. Dajcie spokój Panu P, bo on nie jest stroną, a wszelkie roszczenia w tym kierunku, ani nie maja podstawy prawnej, ani nie skutkują np. przerwaniem terminu gwarancyjnego, bądź niezgodności towaru z umową. Nie są też "dowodem" w przypadku założenia sprawy sądowej, bo Pani P z rozbrajającym uśmiechem stwierdzi, że nic o tym nie wiedziała, a znając życie - Sąd przyjmie to (takie) tłumaczenie. Tak więc wszelkie swoje roszczenia kierujcie na piśmie do Pani P - dla własnego dobra. Można na adres: http://www.krs-online.com.pl/cieply-dom-sp-z-o-o-krs-761802.html , chyba że ktoś ma prywatny. ZAWSZE za pokwitowaniem odbioru. Zapomnijcie o Panu P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 10.03.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Dlatego lepiej współpracować z firmą typu działalność gospodarcza , a nie Sp.z o.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.03.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 hydrauli ma racjęmiki p nie pisz że robiłeś w cenach symbolicznych- bo tak nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.03.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Teoretycznie pod względem (ewentualnych) skutków finansowych, bo limitem jest wielkość majątku właściciela firmy. Teoretycznie, bo właściciel może nie mieć majątku - np. rozdzielność majątkowa małżonków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 10.03.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Teoretycznie pod względem (ewentualnych) skutków finansowych, bo limitem jest wielkość majątku właściciela firmy. Teoretycznie, bo właściciel może nie mieć majątku - np. rozdzielność majątkowa małżonków. i chyba w 99,9% przypadków ta rozdzielność jest, nie oszukujmy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 10.03.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 i chyba w 99,9% przypadków ta rozdzielność jest, nie oszukujmy się Najwięcej rozwodników jest wśród hydraulików i budowlańców . Lepiej mieć roszczenia wobec sp .z o.o . z kapitałem 4000 zł.Zarejestrowaną w wynajętym mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.03.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Też nie do końca, bo większość "zapomina" o takiej możliwości: W przypadku niemożności zaspokojenia wierzycieli z jakiejkolwiek części majątku spółki członkowie zarządu odpowiadają osobiście i solidarnie za jej zobowiązania (art. 299 k.s.h.), jeżeli egzekucja przeciwko spółce okaże się bezskuteczna. Za członków zarządu uznać należy tylko osoby wykazane w umowie spółki lub w uchwale, a następnie wpisane w rejestrze handlowym. Niezależnie od tego, w jakim stopniu członkowie zarządu zaniedbali swoje obowiązki, odpowiadają oni za całość zobowiązań spółki, których nie można zaspokoić z jej majątku. Jeżeli pewna część zobowiązań zostanie pokryta przez spółkę, to roszczenia wierzycieli ograniczą się do tej części zobowiązań, które nie zostały przez spółkę zapłacone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 10.03.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 A jak maja rozdzielczość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 11.03.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 jak tak możesz tyrman... takie przesłanie do Forumowicza Wielkiego Sercem... wstydź się Sorry. Nie wytrzymałem ciśnienia. Do tej pory jak wspomnę tego krętacza to mi żyła wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.03.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 a może my atakujemy pieknego instalatora niepotrzebnie.może po zimie okaże się że będzie wielu zadowolonych klientów?[magnolia?] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 11.03.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 a może my atakujemy pieknego instalatora niepotrzebnie. może po zimie okaże się że będzie wielu zadowolonych klientów?[magnolia?] Wielu by chciało a boi się. Bo serwis, bo coś nie dokończone, bo może się poprawi ... . Ja tez miałem taka nadzieję... naiwniak ze mnie. Po amnezji w.s. zaliczki już wiem że to nie tylko krętacz, ale i oszust. Nawet jeżeli to nie Gołuch, to "uczeń dorósł mistrza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 11.03.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Wielu by chciało a boi się. . i robią błąd bo jak widać na ostatnim przykładzie wystarczy opisać swoją historię na FM i od razu jest riposta naszego wspaniałego instalatora i obietnica rychłej reakcji (no przy okazji obrzuci on trochę inwestora błotem, zarzuci kłamstwo, ale może zrobi co do niego należy więc efekt zostanie osiągnięty ) a jak ktoś siedzi cicho to nasz wspaniały uzna, że nie warto sobie nim głowy zaprzątać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.03.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 faktycznie ÓW piękny Pan ma dużo uroku osobistego - u siebie na budowie nie uległem temu urokowi jak usłyszałem cenęa serwisowanie tego urządzenia też mi dało do myślenia przed decyzją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 11.03.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Moim zdaniem większość klientów nasz forumowicz Wielki Sercem pozyskał tylko dzięki temu forum i dzięki skutecznie przeprowadzonej akcji marketingowej na FM.Z tego też względu wskazane jest rzetelne informowanie reszty forumowiczów o sposobach jego postępowania (wszyscy wiedzą, że pojawiły się różne głosy na ten temat). Potwierdzenie faktu, że jest wspaniałym i uczciwym fachowcem przyniesie mu kolejnych klientów, a jeśli fakty są inne to będzie to cenna informacja dla pozostałych forumowiczów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 11.03.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Nie wiem czy wiecie ale w A serwis jest płatny, i nie koniecznie musi wykonywać go ta sama osoba która montowała pompę.Wystarczy zgłosić się w sprawie serwisu do serwisu A - wyślą autoryzowanego serwisanta. A jeżeli coś jest nieskończone przez instalatora , to zawsze trzeba odmówić podpisania protokołu odbioru robót lub protokołu montażu pompy i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 11.03.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 A jeżeli coś jest nieskończone przez instalatora , to zawsze trzeba odmówić podpisania protokołu odbioru robót lub protokołu montażu pompy i po sprawie. Ale wtedy nie są wypełnione warunki gwaranta (w większości przypadków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 11.03.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Wtedy należy problem zgłaszać do serwisu A - przyślą autoryzowanego instalatora do URUCHOMIENIA POMPY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts