sSiwy12 11.03.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Nie wiem czy wiecie ale w A serwis jest płatny, i nie koniecznie musi wykonywać go ta sama osoba która montowała pompę. Akurat w tym (omawianym przypadku) firma w imieniu której działał pan P, nie istnieje (prawnie i fizycznie), tak więc nie może on firmować tylko swoim nazwiskiem przeglądu. Tak więc przegląd dokona zupełnie inna firma, pod szyldem której może działać ten instalator. A skoro nie ma ciągłości prawnej firmy, to z logiki wychodzi, że lepiej ten przegląd jest wykonać w firmie wskazanej przez gwaranta - do czego namawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 11.03.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Wtedy należy problem zgłaszać do serwisu A - przyślą autoryzowanego instalatora do URUCHOMIENIA POMPY. Za co będzie trzeba (słono) zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 11.03.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 warunki gwaranta może i tak, ale nieodebranie prac powoduje możliwość wstrzymania zapłaty a jak wiadomo nic lepiej nie motywuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 11.03.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 I tu się mylisz.Zadzwoń do serwisu to się dowiesz , czy taka możliwość istnieje i kto za to płaci.Myślę że miło się zaskoczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 11.03.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Za co będzie trzeba (słono) zapłacić. Zadzwoń i przekonaj sie . A może się miło zaskoczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.03.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 sławek masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 11.03.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 I tu się mylisz. Zadzwoń do serwisu to się dowiesz , czy taka możliwość istnieje i kto za to płaci. Myślę że miło się zaskoczysz. Skoro juz dzwoniles i uzyskales jakies info to podziel sie nim, prosze. Zaoszczedze na telefonie a i pewnie juz dzis za pozno. Do jutro nie bede mogl spac gryzac sie niewiedza ... Wspomoz sierote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 11.03.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Na Twoim miejscu, jednak bym zadzwonił. Ta akcja charytatywna ma (zapewne i jeśli jest) bardzo ograniczony charakter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 11.03.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Moim zdaniem większość klientów nasz forumowicz Wielki Sercem pozyskał tylko dzięki temu forum i dzięki skutecznie przeprowadzonej akcji marketingowej na FM. Z tego też względu wskazane jest rzetelne informowanie reszty forumowiczów o sposobach jego postępowania (wszyscy wiedzą, że pojawiły się różne głosy na ten temat). Potwierdzenie faktu, że jest wspaniałym i uczciwym fachowcem przyniesie mu kolejnych klientów, a jeśli fakty są inne to będzie to cenna informacja dla pozostałych forumowiczów... Rzetelnie opisałem za długą historię współpracy z Michałem Pięknym dwa albo trzy razy. Dłuższych postów w życiu nie napisałem. Niestety moje posty zostały usunięte na wniosek M.P. Teraz ograniczę się do krótkich ostrzeżeń po wpisach miki`ego121. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 11.03.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 tyrman nie tylko Twoje posty zniknęły i nie tylko w jednym wątku... Redakcja tytuł nadała to i broni swojego wybitnego forumowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola323 11.03.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Gdyby jednak tego porozumienia zbrakło, proszę przesłać na PW, skan umowy i wystawionych F-r, + ewentualnie inne dokumenty związane z ta sprawą. Postaram się pomóc i ewentualnie przygotować pozew - oczywiście za darmo. Dziękuję bardzo. Narazie cicho ze strony Pana P. Pewnie omawia sprawę ze swoim adwokatem. Napisał na forum że w tym tygodniu rekuperacja będzie skończona. Dajmy szansę człowiekowi bo przecież to ja tylko kłamię. On mówi zawsze prawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 11.03.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Dziękuję bardzo. Narazie cicho ze strony Pana P. Pewnie omawia sprawę ze swoim adwokatem. Napisał na forum że w tym tygodniu rekuperacja będzie skończona. Dajmy szansę człowiekowi bo przecież to ja tylko kłamię. On mówi zawsze prawdę. Sprawdź paragraf 8 i 9 umowy - zwłaszcza 9.1.a. Co prawda firma nie istnieje, ale wyliczoną kwotą możesz skutecznie obciążyć właścicielkę firmy (byłej). LUDZIE, czytajcie dokładnie podpisane przez Was umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 11.03.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Jego adwokat nie ma czasu Wysyla pozwy o pomowienie go o to, ze kiedys nosil nazwisko Gołuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 11.03.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Dziękuję bardzo. Narazie cicho ze strony Pana P. Pewnie omawia sprawę ze swoim adwokatem. Napisał na forum że w tym tygodniu rekuperacja będzie skończona. Dajmy szansę człowiekowi bo przecież to ja tylko kłamię. On mówi zawsze prawdę. Rozumiem nadzieję. Proszę pamiętać- pieniadze po całkowicie skończonej i odebranej pracy ! Proszę nie zapominać o innych forumowiczach i opisać swoją historię. Ewentualnie proszę zamieścić krótką opinię o tym instalatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 11.03.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Brutalny będę.Większość oczekuje pomocy, ale po cichu, bez rozgłosu, bo myślą, że w ten sposób odzyskają swoje pieniądze. Części się to zapewne uda. A firma dalej będzie miał tylko zadowolonych klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 11.03.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Brutalny będę. Większość oczekuje pomocy, ale po cichu, bez rozgłosu, bo myślą, że w ten sposób odzyskają swoje pieniądze. Części się to zapewne uda. A firma dalej będzie miał tylko zadowolonych klientów. No chyba, ze nagle kilka rekuperatorow zostanie zabranych do przegladu serwisowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola323 11.03.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Sprawdź paragraf 8 i 9 umowy - zwłaszcza 9.1.a. Co prawda firma nie istnieje, ale wyliczoną kwotą możesz skutecznie obciążyć właścicielkę firmy (byłej). LUDZIE, czytajcie dokładnie podpisane przez Was umowy. Oczywiście że sprawdzałam. Tyle że Panu mikiemu nie chciało się własnoręcznie podpisać wysłanej do mnie umowy e-mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 11.03.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Oczywiście że sprawdzałam. Tyle że Panu mikiemu nie chciało się własnoręcznie podpisać wysłanej do mnie umowy e-mailem. Litosci.......... Masz umowe bez podpisu wykonawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola323 11.03.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Brutalny będę. Większość oczekuje pomocy, ale po cichu, bez rozgłosu, bo myślą, że w ten sposób odzyskają swoje pieniądze. Części się to zapewne uda. A firma dalej będzie miał tylko zadowolonych klientów. Na tym forum i tak zostają usuwane na bieżąco takie informacje więc szkoda klawiatury Trzeba inny rozgłos. Nawet wiem jaki bo ktoś znajomy podsunął mi ten pomysł na swoim przykładzie. Ale narazie musze dopracować temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola323 11.03.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) Litosci.......... Masz umowe bez podpisu wykonawcy? No cóż. To mój naiwny mąż niestety, ale dopiero teraz ja wzięłam sprawę w swoje ręce. Trzeba to doprowadzić do porządku. Ale to nie problem. Akurat umowa tzw. słowna też jest wiążąca w taki sam sposób jak podpisana o ile wykonawca rozpoczął jakikolwiek etap prac. Edytowane 11 Marca 2013 przez Nikola323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts