Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalatorzy pomp ciepła - uwagi

Redakcja

Recommended Posts

Nie wiem czy wiecie ale w A serwis jest płatny, i nie koniecznie musi wykonywać go ta sama osoba która montowała pompę.

Akurat w tym (omawianym przypadku) firma w imieniu której działał pan P, nie istnieje (prawnie i fizycznie), tak więc nie może on firmować tylko swoim nazwiskiem przeglądu.

Tak więc przegląd dokona zupełnie inna firma, pod szyldem której może działać ten instalator.

A skoro nie ma ciągłości prawnej firmy, to z logiki wychodzi, że lepiej ten przegląd jest wykonać w firmie wskazanej przez gwaranta - do czego namawiam.

• Odpowiedzi 818
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I tu się mylisz.

Zadzwoń do serwisu to się dowiesz , czy taka możliwość istnieje i kto za to płaci.

Myślę że miło się zaskoczysz.

Skoro juz dzwoniles i uzyskales jakies info to podziel sie nim, prosze. Zaoszczedze na telefonie :D a i pewnie juz dzis za pozno. Do jutro nie bede mogl spac gryzac sie niewiedza ...

Wspomoz sierote

Moim zdaniem większość klientów nasz forumowicz Wielki Sercem pozyskał tylko dzięki temu forum i dzięki skutecznie przeprowadzonej akcji marketingowej na FM.

Z tego też względu wskazane jest rzetelne informowanie reszty forumowiczów o sposobach jego postępowania (wszyscy wiedzą, że pojawiły się różne głosy na ten temat). Potwierdzenie faktu, że jest wspaniałym i uczciwym fachowcem przyniesie mu kolejnych klientów, a jeśli fakty są inne to będzie to cenna informacja dla pozostałych forumowiczów...

Rzetelnie opisałem za długą historię współpracy z Michałem Pięknym dwa albo trzy razy.

Dłuższych postów w życiu nie napisałem. Niestety moje posty zostały usunięte na wniosek M.P.

Teraz ograniczę się do krótkich ostrzeżeń po wpisach miki`ego121.

Gdyby jednak tego porozumienia zbrakło, proszę przesłać na PW, skan umowy i wystawionych F-r, + ewentualnie inne dokumenty związane z ta sprawą.

Postaram się pomóc i ewentualnie przygotować pozew - oczywiście za darmo.

Dziękuję bardzo.

Narazie cicho ze strony Pana P. Pewnie omawia sprawę ze swoim adwokatem. Napisał na forum że w tym tygodniu rekuperacja będzie skończona. :-o Dajmy szansę człowiekowi bo przecież to ja tylko kłamię. On mówi zawsze prawdę.

Dziękuję bardzo.

Narazie cicho ze strony Pana P. Pewnie omawia sprawę ze swoim adwokatem. Napisał na forum że w tym tygodniu rekuperacja będzie skończona. :-o Dajmy szansę człowiekowi bo przecież to ja tylko kłamię. On mówi zawsze prawdę.

Sprawdź paragraf 8 i 9 umowy - zwłaszcza 9.1.a. Co prawda firma nie istnieje, ale wyliczoną kwotą możesz skutecznie obciążyć właścicielkę firmy (byłej).

LUDZIE, czytajcie dokładnie podpisane przez Was umowy.

Dziękuję bardzo.

Rozumiem nadzieję.

Proszę pamiętać- pieniadze po całkowicie skończonej i odebranej pracy !

Proszę nie zapominać o innych forumowiczach i opisać swoją historię.

Ewentualnie proszę zamieścić krótką opinię o tym instalatorze.

Brutalny będę.

Większość oczekuje pomocy, ale po cichu, bez rozgłosu, bo myślą, że w ten sposób odzyskają swoje pieniądze. Części się to zapewne uda.

A firma dalej będzie miał tylko zadowolonych klientów.

Brutalny będę.

Większość oczekuje pomocy, ale po cichu, bez rozgłosu, bo myślą, że w ten sposób odzyskają swoje pieniądze. Części się to zapewne uda.

No chyba, ze nagle kilka rekuperatorow zostanie zabranych do przegladu serwisowego :)

Sprawdź paragraf 8 i 9 umowy - zwłaszcza 9.1.a. Co prawda firma nie istnieje, ale wyliczoną kwotą możesz skutecznie obciążyć właścicielkę firmy (byłej).

LUDZIE, czytajcie dokładnie podpisane przez Was umowy.

Oczywiście że sprawdzałam. Tyle że Panu mikiemu nie chciało się własnoręcznie podpisać wysłanej do mnie umowy e-mailem. :rolleyes:

Brutalny będę.

Na tym forum i tak zostają usuwane na bieżąco takie informacje więc szkoda klawiatury :) Trzeba inny rozgłos. Nawet wiem jaki bo ktoś znajomy podsunął mi ten pomysł na swoim przykładzie. Ale narazie musze dopracować temat :bash:

Litosci.......... Masz umowe bez podpisu wykonawcy?

No cóż. To mój naiwny mąż niestety, ale dopiero teraz ja wzięłam sprawę w swoje ręce. Trzeba to doprowadzić do porządku. Ale to nie problem. Akurat umowa tzw. słowna też jest wiążąca w taki sam sposób jak podpisana o ile wykonawca rozpoczął jakikolwiek etap prac.

Edytowane przez Nikola323