KK2012 11.02.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Witam! Kilka miesięcy temu ubezpieczyłem swój dom (wartość ~350 tys. zł, pow. ~100 m2, woj. lubuskie), standardowo pożar, kradzież, wybite okna itp. Niestety ubezpieczenie tylko na ... kilkadziesiąt tys. zł, czyli kwota śmieszna, na malowanie i nowe podłogi, a jak spłonie cały dom to jestem w czarnej d. czyt. wynajętej kawalerce. W tym roku chciałbym już ubezpieczyć przynajmniej na 200-250 tys. od np. pożaru. jakie stawki Wy płacicie? Czy ubezpieczenie na kilkaset tys zł musi wiązać się z kwotami ubezpieczenie rzędu kilku tys. zł? W tej chwili płacę 330 zł rocznie, zapewne stąd tak niskie ubezpieczenie (to moje pierwsze ad hop dlatego nie porównywałem jeszcze i nie szukałem na poważnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 11.02.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 A może od razu mała ankieta: jakie towarzystwo...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 11.02.2013 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 A może od razu mała ankieta: jakie towarzystwo...? Ubezpieczyciel Generali. Ankiety celowo nie dawałem, gdyż przecież każdy ma inny dom (powierzchnia, wartość itd.), ubezpiecza różne rzeczy, ma różne zniżki, rabaty, mieszka w różnych rejonach itp. więc podanie widełek do ankiety nie byłoby miarodajne, a kwestia ubezpieczyciela to również przecież kwestia mocno indywidualna. Zastanawia mnie jednak wysokość ubezpieczenia, z czym muszę się liczyć w przyszłości ubezpieczając na jakąś normalną kwotę dom. I czy teraz przepłaciłem czy w przyszłości będę musiał sięgnąć bardzo głęboko do kieszeni, aby ubezpieczyć na te np. 300 tys zamiast na 40 tys. w razie np. pożaru. Nowej wyceny u potencjalnych ubezpieczycieli na razie nie robiłem, robię rozeznanie wśród klientów ubezpieczycieli zanim się zgłoszę, myślę że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 11.02.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 nie bardzo rozumiem twojego postępowania. Uważam, że nawet wskazanym jest TERAZ zgłosić się do ubezpieczyciela, żeby przygotowali ci ofertę. Jeśli nie do kilku to choćby do twojego tylko. Będą mieć cię zafiksowanego w systemie i w przyszłości możesz negocjować warunki, mając oferty od różnych firm. Dopiero potem bym pytał na forum i porównywał. ZAWSZE NALEŻY NEGOCJOWAĆ WARUNKI UBEZPIECZENIA. Daje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żelekmisiek 11.02.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 jasne.a potem jak dochodzi co do czego - to czarna d. - jak ktoś ładnie napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 11.02.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 jasne. a potem jak dochodzi co do czego - to czarna d. - jak ktoś ładnie napisał. drugi post bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 11.02.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Temat zaczynał się ciekawie....My też niedługo staniemy przed wyborem ubezpieczyciela i fajnie byłoby wiedzieć z jakimi kosztami trzeba się liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 11.02.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 na pewno należy zapytać kilku ubezpieczycieli, zebrać różne oferty ale na podobne warunki, żeby oferty były porównywalne. ubezpieczyć się trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 11.02.2013 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Temat zaczynał się ciekawie.... My też niedługo staniemy przed wyborem ubezpieczyciela i fajnie byłoby wiedzieć z jakimi kosztami trzeba się liczyć. pytaj ubezpieczycieli. z doświadczenia powiem ci że ubezpieczenie na takich samych warunkach porównywalnych domów w Wa-wie i na wsi 70 km pod Wa-wą to różnica trzykrotna. Dało ci to jakiś pogląd co do ubezpieczenia twojego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.02.2013 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 warto też u ubezpieczyciela ubezpieczać wszystko co sie ma, wtedy stawki sa mniejsze. A i zabezpieczamy sie przed wygłupami ubezpieczyciela.Ostatnio np. ubezpieczyciel stwierdził ze powinienem dopłacić do ubezpieczenia samochodu gdyż 3 lata temu miałem wypadek i nie poinformowałem o nim. Jest to o tyle śmieszne, ze ubezpieczyciel sam wypłacił pieniążki za naprawę. Aby sprawę załatwić wystarczyło się pochwalić ilością polis ( w znaczeniu zasugerować ze się ich pozbędę) . I to już nie pierwsze moje takie załatwianie spraw z ubezpieczycielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 12.02.2013 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 No cóż, widać nikt nie chce się pochwalić ile płaci. Co do negocjacji z ubezpieczycielem, porównywaniem ofert, to wszystko jasne, to nie jest moje pierwsze ubezpieczenie. To zapytanie było spowodowane jednak przeglądem ofert innych osób, ile się płaci za dom i czy są to tysiące czy raczej setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 12.02.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Ubezpieczenie domu do wartości odtworzeniowej np. 500tys. zł to koszt ok. 0,08% czyli ok 400zł/rok. Ale to ubezpieczenie bez ruchomości czyli nie obejmuje kradzieży.Taką ofertę niedawno otrzymałem od PZU.Ja w tym zakresie mam jeszcze lepszą ofertę (tzn taką otrzymałem) od Ergo Hestii.Najlepiej skontaktować się z lokalnym agentem - kontakty dostępne na stronach internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 12.02.2013 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 To niewiele. W sumie sam się sobie dziwię jak mnie zrobili w balona ubezpieczając mi dom na 40 tys. zł W pędzie załatwiania wszystkich papierów przeczytałem chyba wszystko, nawet rozwalenie płyty indukcyjnej oprócz właśnie tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 12.02.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 ja już nauczony na błędach omijam najtańsze firmy - metodologia likwidacji szkód w tych firmach to jawne....no ale nie ma nic za darmo - to nie są instytucje charytatywne - jeśli składka niska to oszczędności gdzie indziej; w Polsce liczy się kilka firm ; ja płace za dom średniej wielkości 750 zł/rok - i to bez szaleństw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 13.02.2013 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 ja już nauczony na błędach omijam najtańsze firmy - metodologia likwidacji szkód w tych firmach to jawne....no ale nie ma nic za darmo - to nie są instytucje charytatywne - jeśli składka niska to oszczędności gdzie indziej; w Polsce liczy się kilka firm ; ja płace za dom średniej wielkości 750 zł/rok - i to bez szaleństw A jaka wartość domu podałeś (w przybliżeniu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 13.02.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 A jaka wartość domu podałeś (w przybliżeniu)? nie pamiętam - chyba na poziomie ok 400 tys - ale to mury, a w składce największe koszty generują ruchomości - a te nie pamiętam na ile mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_xl 15.02.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam, z racji wykonywanego zawodu mogę Wam pomóc jeśli macie ochotę. Gdybyście mieli jakieś zapytania odnośnie ubezpieczeń Waszych domów to piszcie proszę na pw. Postaram się odpowiedzieć oraz przedstawić propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 19.02.2013 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Värmepumpsägare nie podałeś wartości domu, regionu itd. bez tego tego typu informacje są bez sensu. Równie dobrze mógłbym napisać, że mój samochód jest ubezpieczony na 600 zł na rok czy komuś to da jakąś wiedzę choćby w minimalnym stopniu bez informacji jakie to auto, jaki silnik, który rocznik, jaki region itd.? Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 12.03.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Ostatnio zrobiłam wyliczenia w Unice Ubezpieczenie pełne na 260 tys. zł + od kradzieży na 20 tys. - 360 zł na rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 10.11.2017 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 A znacie jakiegoś ubezpieczyciela co ubezpiecza od powodzi w terenie możliwej powodzi ? bo mnie to szukanie jakoś ciężko idzie , niby jest a jak by nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts