Alosza 06.06.2002 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Planuję kuchenkę gazową w kuchni otwartej. Poza tym w domu będzie kominek, a C.O. na węgiel. W tej sytuacji nie mogę dać wyciągu w kuchni. Jak w takim razie zapobiec rozprzestrzenianiu się zapachów kuchennych po całym domu? Czy pochłaniacz spełni dobrze swoją rolę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a791b5 07.06.2002 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2002 Wydaje mi się, że możesz zainstalować wyciąg w kuchni otwartej pod warunkiem, że będzie on podłączony do osobnego kanału wentylacyjnego wyprowadzonego na zewnątrz, a w kuchni oprócz tego będzie kanał wentylacji grawitacyjnej. W pomieszczeniu, w którym będzie okap, nie może być umieszczony piec. A kominek chyba nie ma tu nic do rzeczy, przy czym dobrze jest doprowadzić do niego powietrze z zewnątrz osobnym kanałem prowadzonym w podłodze (inaczej trzeba otwierać okno, aby był napływ powietrza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 07.06.2002 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2002 On 2002-06-07 10:24, a791b5 wrote: Wydaje mi się, że możesz zainstalować wyciąg w kuchni otwartej pod warunkiem, że będzie on podłączony do osobnego kanału wentylacyjnego wyprowadzonego na zewnątrz, a w kuchni oprócz tego będzie kanał wentylacji grawitacyjnej... Jest to niezgodne z przepisami, o których juz nie raz tu dyskutowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 07.06.2002 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2002 zgadzam się z paculemcałą wymianę powietrza niestety trzeba zrobić grawitacyjnie. wtedy nie polecam okapu z filtrem. należy też zrobić nawiew do kominka z zapasem przekroju i regulacją (zużycie powietrza zależy od wielkości kominka). polecem wtedy też zastosować wkłąd do kominka (nie będzie on miał wtedy takiego dużego wpływu na podciśnienie w kuchni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a791b5 07.06.2002 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2002 On 2002-06-07 10:33, Pacul wrote: Jest to niezgodne z przepisami, o których juz nie raz tu dyskutowaliśmy. Podaj mi przepis, który tak jendoznacznie tego zabrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts