anmaen 11.02.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Witam,mam bardzo istotne dla mnie pytanie. Otóż, jestem zainteresowana zakupem domu w stanie surowym otwarty i wszystko formalnie jest ok poza jednym....dotychczasowy inwestor ma zapis w decyzji o pozowleniu na budowę następującej treści"Inwestor zobowiązany jest zawiadomić pisemnie 7 dni przed planowanym rozpoczęciem robót ziemnych Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków" i mam problem, ponieważ sprzedającemu faktycznie to umknęłoi nie ma żadnego dokumentu, który potwierdza, że poifromowali natomiast w gminie twierdzą, że ta działka spokojnie nie podlega żadnym obserwacjom archeologicznym. Czy zatem mogę mieć problem z odbiorem? Jakie sankcje mogę mieć w związku z niezgłoszeniem rozpoczęcia robót? Dzowniłam do Konserwatora to powiedział mi, że oni nie odpowiadają na takie zawiadomienia i raczej nie przyjeżdzają ale nt. sankcji za brak zgłoszenia nie potrafił udzielić mi odpowiedzi.... Czy ktoś z Was miał taką sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anmaen 13.02.2013 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 15.02.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 pojechać, pogadać, podsunąć papier ze zgłoszeniem, zapytać jaką datę zgłoszenia wpisać i sprawa załatwiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 15.02.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Myślę, że nie będzie tak źle, bo w pozwoleniu na budowę jest mowa o "zawiadomieniu", a nie "uzyskaniu zgody". Trzeba pojechać do Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków z projektem, pozwoleniemna budowę i najlepiej jeszcze z inwentaryzacją budowy. Niech stwierdzą, że budowa następuje zgodnie z zatwierdzonym projektem, bo o to pewnie chodzi w tym zawiadomieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anmaen 15.02.2013 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 pojechałam pogadałam i przyjadą kopać 3 dziury zeby zobaczyć czy nic nie ma i dopiero się podbija... mam nadzieję, że nic nie znajdą... dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts