Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiego wybrać sprzedawcę prądu??? może Duon??? - proszę o sugestie

Recommended Posts

Witam,

Jakiego macie sprzedawcę i ile kosztuje kWh?

U mnie w pomorskim dystrybutorem jest Energa. Myślałem o umowie z Energą - tam dzienna taryfa (Ekonomiczna Dolina) to 0,75zł brutto a nocna 0,29zł brutto.

Znalazłem jeszcze tańszego sprzedawcę: http://www.duon.pl/new/lista-stron/245/sprz-energii-el/dla-domu/taniej-sie-nie-da/

Czy macie jakieś doświadczenia z kupnem pradu od Duon-u?

U mnie w pomorskim wychodziło by brutto: dzienna 0,79zł i nocna 0,20zł kWh brutto.

Ma ktoś jakieś doświadczenia? W porównaniu do ekonomicznej Doliny Energii to 9 groszy taniej na kWh ;-D Przy ogrzewaniu prądem to spora róznica.

Muszę szybko podpisać umowę bo skrzynka się pojawiła ;-D Proszę o opinie.

• 4 months później...
  • 4 months później...

Wiele firm rozpoczyna ze sobą niezdrową konkurencję. Idą na przysłowiowe wojny, ale zapominają o najważniejszym: zadowoleniu swoich Klientów!

Podpisanie umowy to jedna strona medalu, ale ważniejsze jest dobre zdanie na temat firmy i polecanie dalej swojej rodzinie i znajomym. Nie ma lepszej reklamy niż reklama szeptana!

Oczywiście można wydawać ogromne kwoty (idące w miliony) na kampanie reklamowe w telewizji, można oklejać całe miasto plakatami, można drukować setki tysięcy ulotek i zatrudniać rzeszę ludzi, którzy będą wciskać śmieci na każdej ulicy. Za czyje to pieniądze?

W wyższej cenie prądu płacicie Państwo za te wszystkie reklamy i przepychanki. Płacicie za oczernianie innych firm (oplakatowana Łódź, informująca o "oszustach energetycznych".

Ja się pytam: kto jest większym oszustem? Wielkie firmy wydające pieniądze swoich Klientów na ładną nazwę promocji? Czy te mniejsze, którym zależy na swoich Klientach i stale szukają na giełdzie niższych cen energii, żebyście Państwo również mogli płacić mniej?

facebook.com/energiabeztajemnic/posts/523241554427049

A ja do wyboru sprzedawcy energii elektrycznej zamierzam oprzeć się na pomocy Urzędu Regulacji Energetyki

Mają tam ciekawy kalkulator

http://ure.gov.pl/ftp/ure-kalkulator/ure/formularz_kalkulator_html.php

Może komuś ten link pomoże.

No jest jeszcze kwestia umowy i zagłębienia się w jej tajniki, ale to już trzeba prawników chyba o pomoc pytać :)