Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z pami?tnika hydraulika

Recommended Posts

21.04.2004

Koleiny wpis do wirtualnego dziennika budowy( fizyczny leży w banku)

Dzisiaj podpisaliśmy umowę kredytową czego konsekwencja powinny być pierwsze prace ale to po niedzieli może zacznę 30 Kwietnia :lol: .

Trochę zaczynam obawiać się tej budowy ktoś mądry powiedział (to nie byłem ja) ze jeśli my zmieniamy otoczenie to w takim samym stopniu to otoczenie zmieni nas :roll: a my nasz domek mamy zamiar bardzo zmienić.

Będzie to budowa trochę pokręcona bo np. powierzchnia domu jest większa od powierzchni działki no i choć mieszkam i buduję się w Siemiatyczach to będę budował na odległość

Jutro jadę szukać elektryka

Odkryłem nową formę relaksu w związku z tym młynem jaki kręci się w branży budowlanej po całym dniu pracy wieczorkiem uciekam na budowę i szykuję drewno na zimę niesamowicie odpręża a i zasięg komórki mały

Przewidywany czas zamieszkania przed sezonem grzewczym , no to ZACZYNAMY !!

28.04.2004

Jak milo popatrzeć jak ktoś już coś robi na mojej budowie. Elektrycy zaczęli działać no i zamówiłem kolejkę u najdroższego fachowca (najlepszego) w Siemiatyczach od wstawiania okien powiedział że zrobi to za 15 zł za mb ale dla mojej żony to może trochę obniży cenę :o

No i nie kupiłem nic przed majem :roll:

• 1 month później...

30.06.2004

A oczy jego piwne

Właśnie fachowiec od okien zakończył montaż .Z niecierpliwością czekałem aż pianka zaschnie by móc oderwać folię i zobaczyć okna w całej okazałości Teraz kilka dni przerwy i od poniedziałku wchodzi murarz elektryk i hydraulik

• 1 month później...

4 08 2004

Czas odkurzyć dziennik

Od dwóch tygodni mam na budowie znajomego murarza , muruje mi jeszcze jeden komin i dostawił jedna ściankę, hydraulik jak to z nimi nie dotrzymuje terminu :lol: Muszę przyznać że fachowiec co to sam przywozi materiał to prawdziwa wygoda dla murarza cegły i cement przywożę sam :evil:

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Elektryk w ciągu trzech dni uwinął się z robotą i to chyba jedna z mniejszych sum jaką musze zapłacić jednorazowo za usługę 2 200 zł za inst. elektryczną (tynkarze orzekli że elektryka zrobiona bardzo przyzwoicie)

Hydraulik praaawie wyrobił się w czasie :lol:

Dzisiaj przyjechali tynkarze aż miło patrzeć jak biorą się do roboty Jest ich pięciu a każdy zna swoje miejsce Widać że znają się na swojej pracy (innych bym nie brał) trzeba będzie wysłać ich namiary do Jareko

20.09.2004

Właśnie rozliczyłem się z tynkarzami 750m kw kosztowało mnie 15 kilo z materiałem liczyłem na więcej przy tak tragicznym stanie ścian top sukces gipsu poszło 8.5 t

Zgodnie z obietnicą wyślę list pochwalny do Jareko