janoush 12.02.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Witam, Zamierzamy ze znajomymi budować dom wg projektu Pago Pago z pracowni Lipińskich. Czy ktoś może buduje, ew. już zbudował ?Jakieś rady ?Na razie chcemy usunąć z projektu okrągłe okna i otwory ze ścian szczytowych (wejście do kotłowni i pseudobalkon). Pozdrawiam.janoush Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkalski 15.02.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Z bratem też chcemy postawić bliźniak i bierzemy pod uwagę również ten projekt. Fajnie że są w nim 2 miejsca garażowe. Układ pomieszczeń dobry zwlaszcza na górze. Na dole ze względu na garaż trochę ciasno, ale salon ładny i duzy Bratu nie podoba się, że kuchnia nie jest otwarta na salon. Mi to akurat nie przeszkadza i nawet uznałbym to za plus. Jeszcze może uda mi się Go przekonać i dołączymy do grona budujących ten dom Okrągłe okno zastępujecie zwykłym czy po prostu likwidujecie otwór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janoush 15.02.2013 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Likwidujemy całkiem okrągłe okna. Na dodatek chcemy poszerzyć troszkę budynek a na górze, przynajmniej my, zmieniamy trochę układ pomieszczeń.Jeśli chodzi o kuchnię, to nigdy więcej otwartej. Mam taką teraz. Wszystkie hałasy, zapachy... wszystko co nie pójdzie w okap - idzie na pokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkalski 17.02.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Co do kuchni to dokładnie tak tłumaczę to bratu... Co do tej likwidacji okien to na pewno korzystnie wpłynie to na zapotrzebowanie energetyczne domu. A moim zdaniem na wygląd wpłynie nawet pozytwynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts