pawellost 03.03.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 ależ firewall - nie traktuj tego jako krytykę - broń Boże! chodziło tylko o pewne niedopatrzenie - jak mi się zdaje - architekta. tu chyba zadziałała zasada "copy-paste" - rynna domu ma przebiegać przez strop garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 03.03.2013 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 W tym pliku są różnice w układzie belek. W rzeczywistości idą prostopadle do tych co są narysowane. A rynna odprowadza z poszczególnych mikrodaszków wodę przed garażem. Trochę to skomplikowane, ale czego nie robi się żeby zadowolić MPZP:cool: . Chciałem mieć płaski musi być pod kątem od 30 do 45 stopni.Więc wymyśliłem taki aby zadowolić urzędników. Ma być dachówka lub pokrycie imitujące dachówkę. Więc będą mieli to co chcą, Taka połać będzie 630cm na 40cm przy wysokości troszkę ponad 20cm i pokryta gontem bitumicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raźny 03.03.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Cześć Fire. Cyferki salun to ma 22 czy 32m2? Muszę przyznać, że rzuty przemyślałeś. Podoba mi się Twoja chatka. Prawie jak moja Nawet podobny układ mamy pomieszczeń. Tylko te kierunki świata... w moim przypadku nie ten tego.... Co z oknami elewacyjnymi na poddaszu? Nie będzie za mało naturalnego światła? Ogólnie mi się projekt podoba. Będzie ergonomiczny dom. Jesteś w 3 klimatycznej? Masz pomysł na uziom w płycie. Ciekaw jestem jak to powinno wyglądać. Jaki montaż w warstwie ocieplenia? Na kątownikach ciesielskich, JBD? Inny masz pomysł? Co z WM, reku GWC? Co sądzisz o nydara wentylacji? GMC? Wybacz, że tak dużo pytań. Ale nieczęsto trafia się projekt tak mądrze pomyślany. W dodatku przez inwestora Pozdrawiam Raźny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 03.03.2013 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Salon ma 32 ale to ze schodami i korytarzykiem przy sypialni. Te okna dwudzielne są duże - 178x155. Więc światła będzie dużo( obecnie mam w pokojach trochę większych takie okna i jest bardzo jasno)Uziom wsadzę w fundament garażu i wejdę z nim do pomieszczenia gospodarczego.Strefa III.Montaż okien na wysięgnikach typu jbd, ale troszkę zmodyfikowane.Co do projektu to jednym będzie podobać się innym nie. Dla mnie podstawą były nasze potrzeby, a nie fanaberie. Taras będzie ok. 30cm nad ziemią i będzie drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.03.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 bardzo fajny domek !! bardzo mi się podoba!! gratuluję pomysłu. ja do dziennika wrzucałam print screeny bo też nei wiedziałam jak zmienićformat plików - jakoś poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 05.03.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 to i ja sie przywitam - moze nie bede zbyt wiele pisal ... ale sledzic bede na bierzaco - a jakby co jestem na PRV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.03.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Ja też przywitam,i kibicuję w szybkim otrzymaniu PnB.Mnie w rozpoczęciu prac przeszkadza tylko pogoda. Właśnie zaczął podać śnieg :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.03.2013 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Witam,witam wszystkich, z którymi już nieraz spotkałem się w innych wątkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrulakowalski 25.03.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Witom Hanysa z Mysłowic:)Co do drewna ja mogę polecić tartak Jasienica.Modrzew za 800zł (każdy element przecięty przez rdzeń - dopłata 100zł - zależy od grubości elementów)Sosna świerk 700złCzytałem że kupujesz Styrodur Basf. Po ile go dostałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 26.03.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Witam serdecznie . Będę podglądać Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 26.03.2013 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) W związku z dziwnymi działaniami Redakcji postanowiłem wykastrować wątek ( podobnie jak czyni Redakcja w innych wątkach). Nie chce mi się kasować wszystkich moich postów, ale postanowiłem wykasować najbardziej osobiste wątki gdyż straciłem zaufanie do właścicieli forum Muratora. Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez firewall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrulakowalski 26.03.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Gorol tyż człowiek;)Pytam bo akurat materiał w większości na SSO mam juz kupiony, oprócz betonu i żelaza, i ciekaw jestem czy mogłem jeszcze taniej kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 26.03.2013 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Ja na razie nie kupowałem, bo trochę boję się aby materiał nie dostał nóg i nie wyszedł z działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrulakowalski 27.03.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Ja mam to szczęście że mieszkam z żoną u rodziców obok działki. Niektóre materiały jak cegła na elewację i dachówka mam już opłacone, czekają tylko na "zrobienie się" i transport do mnie. Reszta oprócz wełny jest już u mnie. Jak szkody górnicze to budujesz pewnie z silikatów? Na pewno tanio dostaniesz od:http://allegro.pl/silka-silikat-silikaty-n24-super-cena-i3071114380.htmlgdzie kupisz też styrodur za 440 z transportem. Chociaż ceny z początkiem marca mogły się pozmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art_83 27.03.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Niby najtańsza oferta ale cena dla odbioru w Warszawie, po doliczeniu kosztów transportu już tak super nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrulakowalski 27.03.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 No niestety 600zł 19palet + kaucja 24zł paleta. Ale Firewall ma bliżej o połowę jak do mnie z Kluczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 27.03.2013 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Tyle że zaparłem się na silkę i wszystko liczyłem na silce tak żeby zminimalizować docinanie. Więc u mnie transport trochę pochłonie. Palety zawsze można odsprzedać więc zawsze to jakiś odzysk gotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 18.04.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Firewall bierzesz pod uwagę zastosowanie izolacji pionowej z icopala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 18.04.2013 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) W związku z dziwnymi działaniami Redakcji postanowiłem wykastrować wątek ( podobnie jak czyni Redakcja w innych wątkach). Nie chce mi się kasować wszystkich moich postów, ale postanowiłem wykasować najbardziej osobiste wątki gdyż straciłem zaufanie do właścicieli forum Muratora. Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez firewall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 19.04.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 nadrobiłam Twój dziennik i życzę Ci aby kontakty z sąsiadami się ułożyły a dalsza papierologia przebiegała już dużo sprawniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts