Marta i Arek 26.04.2015 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) Robi się i pod glazurę również tylko trzeba określić gdzie będą płytki i w tych miejscach tynkarz robi "na chropowato":) czyli tak [ATTACH=CONFIG]314670[/ATTACH] A gładkie u nas wyglądają z bliska tak: [ATTACH=CONFIG]314671[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]314672[/ATTACH] Odliczał powierzchnię okien ale doliczał osobno oprawienie okien we wnękach. A poza tym domek wygląda teraz tak: [ATTACH=CONFIG]314673[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]314674[/ATTACH] Nie chciałam za bardzo deptać tych perforacji więc zdjęć na razie nie mam więcej Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez Marta i Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 13.07.2015 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 linki nie działają, buuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Arek 16.07.2015 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 linki nie działają, buuu oj, z tego ostatniego posta? To poprawimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Arek 16.07.2015 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 oj, z tego ostatniego posta? To poprawimy Dzięki za uwagę - ściana chropowata pod płytki - z bliska gładkie. Mam nadzieję, że teraz działa. Jakby coś to proszę o informację Jeśli ktoś czuje potrzebę to wkleję więcej zdjęć z dowolnie wybranego przez Was elementu domu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arko.kowalski 31.08.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Obserwujemy Waszą budowę praktycznie od jej początku. My- Dorota i Arek /!/ również rozpoczęliśmy budowę Słonecznego Zaczęło to się na wiosnę 2013 roku i podobnie jak Wy budujemy małymi kroczkami w miarę przypływu gotówki. Doszliśmy tak do zewnętrznych ścian, kanalizacji pod chudziakiem oraz chudziaka. Teraz wykorzystując swoje wrodzone zdolności nabyte wcześniej doświadczenie dzielę wnętrze domu ściankami działowymi. Idzie mi całkiem nieźle, ale musiałem chwilowo zawiesić prace ze względu na upały. Suporeks wypija wodę z zaprawy w takim tempie, że kiedy kładzie się kolejnego pustaka, to zaprawa jest już sucha i twarda. Jeśli zechcieli byście podzielić się z nami informacją na poniższe pytania, to będziemy bardzo wdzięczni: być może nie doczytałem, ale w jaki sposób planujecie ocieplić sufit, który jak wnioskuję będzie z płyt g-k. My przyjęliśmy wersję ocieplenia za pomocą izolacji nasypowej czyli mówiąc po ludzku granulatu celulozy wsypanego od strony strychu bezpośrednio na płyty sufitu. I drugie pytanie dotyczące również sufitu. W jaki sposób podwieszone zostały płyty g-k. Jakie wieszaki, rusztowanie, płyty oraz ilość ich warstw. Trochę się rozpisałem, ale lepiej pytać niż błądzić. Dziękujmy za odpowiedzi i pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Arek 20.09.2015 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Cześć, witam serdecznie Doroto i Arku () i przepraszam,że tak długo ale ostatnio z braku tematów budowlanych po prostu tu nie zaglądałam Miło,że komuś się przydaje nasz dziennik, choć może nie jest aż tak bardzo techniczny jak być powinien. Przede wszystkim gratuluję zaawansowania prac Sufit będzie z płyt g-k ale jeszcze go nie mamy... Mój mąż szykuje się do najazdu na ten nasz strych ale jeszcze jest w trakcie rozgryzania tematu no i brak czasu wolnego nie pozwala na rozpoczęcie prac. Jeśli uda nam się przeprowadzić sprawę wcześniej niż Wam to na pewno opiszemy i dołączymy stosowne zdjęcia z każdego etapu powstawania sufitu. Także na razie nie mogę służyć pomocą Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 07.03.2016 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Ogrom pracy już wykonaliście, dobra robota. Powodzenia w dalszych pracach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Arek 08.03.2016 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Ogrom pracy już wykonaliście, dobra robota. Powodzenia w dalszych pracach . Dzięki Artix:) Notabene Ty wykonałeś jeszcze większy ogrom pracy. Jesteśmy pod wrażeniem Pozdrawiamy i dzięki za wizytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 09.03.2016 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Cała przyjemność po mojej stronie . Jak sobie oglądam Wasze malowanie podbitki w domu, to aż mi się papa śmieje. To samo przerabialiśmy, cholerstwo w ogóle nie chciało schnąć, montowałem na pół mokre, masakra. Zamiast okiem, mieliśmy plandeki i "trochę" wiało . Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mari Ola 29.03.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 co to za płytyki to kuchni? idealne, szukam właśnie takich ala beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Arek 31.03.2016 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 co to za płytyki to kuchni? idealne, szukam właśnie takich ala beton Witaj Mari Ola To Gres szkliwiony ORION POLCOLORIT odcień szary. Wymiar 45x45 cm Wypatrzone w leroy. Do tego fajna cena. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 19.04.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 myślę,że wydaliśmy dużo więcej na słonecznego niż Wy ale my do wszystkiego musimy brać ekipy, wracamy co dzień do domu nie wcześniej niż 20-22 ale i my i Wy powoli zmierzamy ku końcowi szacun za taki ogrom pracy włożonej w domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Arek 19.04.2016 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 myślę,że wydaliśmy dużo więcej na słonecznego niż Wy ale my do wszystkiego musimy brać ekipy, wracamy co dzień do domu nie wcześniej niż 20-22 ale i my i Wy powoli zmierzamy ku końcowi szacun za taki ogrom pracy włożonej w domek Witam , Kochana mój mąż twierdzi ,że jednak wydaliśmy nieco więcej ale myślę że około 200 tysięcy... chyba. Kto by to zliczył. Nie prowadzimy szczegółowych ..hmm.. raportów. Wiadomo,grosz do grosza się zbiera,szkoda nerwów . Sporo jednak robimy sami. Nieoceniona jest praca mojego męża ( sufity przy mojej lub mojego taty pomocy), mój tata- wszelkie roboty brudne- ocieplenie budynku z moim mężem, tata płytki-sam-oprawa,poprawki,szlifowanie ścian,sufitów, montaż parapetów,różnych drobnych prac i poprawek, ja też się udzielam a nawet moja teściowa :)Ileż to pieniędzy zaoszczędzonych. Niektóre roboty nieco lżej liczone,po znajomości, trochę pomocy od kolegów męża. Rodzice pomogli również finansowo. Dla Was szacun również, przecież już tak daleko zaszliście:) Pięknie u Was, kominek super:) a my jeszcze nie mamy Notabene zaglądam po cichu do Waszego dziennika i nie tylko Waszego ale ani czasu nie mam za dużo i po prostu szukam głównie motywacji w chwilach zwątpienia Innym się udaje i to z niesłabnącym entuzjazmem to i nam się w końcu uda Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 08.06.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 dawno u Was nie byłam a tu takie postępy! my się niedługo będziemy wprowadzać, Wy też jesteście coraz bliżej tej upragnionej chwili fajnie się patrzy na domek tak podobny do naszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Arek 08.06.2016 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Dzięki:) Właśnie czekam kiedy odtrąbicie przeprowadzkę i liczę na troszkę fotek z całości bo tak jak mówisz, fajnie się patrzy na podobny domek My jeszcze nie wyznaczyliśmy konkretnego terminu przeprowadzki bo trudno przewidzieć tempo prac niby to nieźle teraz idzie ale i tak strasznie mi się ciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika_fal 20.06.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Cześć Marta i Arek, widzę że robota idzie pełną parą super. Trzymam za Was kciuki i kibicuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Arek 22.06.2016 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Dzięki bardzo przyda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 04.07.2016 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Marto i Arku, piękny Wam ten domek wychodzi. Jestem pod ogromnym wrażeniem pracy przez Was wykonanej.Sama tez celuję w mała parterówkę. Myślałam o szpaku, ale słoneczny wydaje mi sie byc lepszym rozwiązaniem.Przeczytałam Wasz dziennik dwa razy i mam nadzieje ze to mi pomoże w późniejszej budowie. Trzymam kciuki za przyspieszenie prac, za przypływ gotówki i żebyście sie jeszcze zdążyli nacieszyć latem we własnym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Arek 05.07.2016 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Witam Cię serdecznie:) Dzięki za słowa wsparcia Mam nadzieję na zamieszkanie latem ale ... no cóż. Zobaczymy. Co do budowy to mam nadzieję, że założysz dziennik i będziemy mogli podziwiać powstawanie kolejnego słonecznego. W razie czego służymy doświadczeniem choć zdałam sobie sprawę, że o pewnych rzeczach się z biegiem czasu zapomina. A my budujemy już ponad trzy lata, choć trudno w to uwierzyć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 10.07.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Zapomnialam jeszcze Wam napisac ze kiedyś wpadłam na niepochlebne opinie o solgazie. Trzy lata temu robiłam remont mieszkania i rozważałam te płytę bo indukcja była u mnie niemożliwa. Niestety wtedy nie było żadnych opinii bo nowość. Niedawno znowu zacżelam myślec o wymianie ,bo mam dość czyszczenia płyty gazowej , ale teraz juz trafiłam na opinie i skutecznie sie wyleczyłam. Moze jeszcze przemyślicie http://forum.gazeta.pl/forum/w,653,156072376,156072376,Plyta_gazowa_pod_szklem_SOLGAZ.html#p161840848Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts