zbigus 12.02.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Witam kolegów. Czy ktoś będący w temacie mógłby mi podpowiedzieć w kwestii doboru odżelaziacza ponieważ wypatrzyłem taki zestaw w dość przystępnej cenie ale nie mam pewności co do jego skuteczności i jakości głowicy ? Oto ten zestaw: zbiornik10" x 54 (Wawer Cyber), rurka dystrybucyjna, głowica Clack TC (sterowanie czasowe), złoże kwarcowo - dolomitowe, aspirator. Moja woda w skrócie to: odczyn 7,0 pH, twardość 320 mg/l, żelazo 2,0 mg/l, mangan 0,03 mg/l, azotany 0,0, amoniak 0,5 mg/l. Będę wdzięczny za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
small7 21.02.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Nie wiem czy post aktualny co do złoża i głowicy jest ok co do wielkości butli to nie podałeś jakie zapotrzebowanie na wodę i jaki przepływ maksymalny na godzinę. Nie podałeś też czy posiadasz hydrofor czy zbiornik przeponowy bo to jest istotne dla napowietrzenia wody. Po za tym to tylko odżelaziacz więc po uzdatnieniu pozostanie ci jeszcze twardość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts