Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zmiany u jaksie - można się "wyżyć"

jaksie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 167
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na zdjęciach ta biel ma dość ciepły odcień przynajmniej na moim komputerze. Nie powiedziałabym, że jest to taka czysta biel. Z tego co pamiętam to szafka byla robiona na zamówienie wg waszego pomysłu. Może macie dobry kontakt z tym stolarzem i coś on podpowie. Z drugiej strony biała półka dobrana odcieniem powinna dobrze wyglądać. Ja jestem na ietapie zamawiania szafek więc mogę podpytać przy okazji ale to nie tak na szybko.

Choć z drugiej strony może i ta półka mogłaby być z takiego lacobelu - jeżeli może być ze szkła przezroczystego to dlaczego nie.

Edytowane przez Justyna P

Witam wszystkie panie i panów bo pewnie i oni nas podglądają na tym forum. Droga jaksie mnie czeka również taka zmiana, kiedyś też mnie ktoś namówił na zabudowę tylko, że na całą ścianę:bash:. I dlatego mam większy problem z którym muszę sobie jakoś poradzić. W twoim przypadku jaksie myślę, że najważniejsze, że dojrzałaś do tej myśli. Sufit rzeczywiście zmień, ale nie ruszaj całej reszty. Zabudowa jest moim zdaniem do wymiany i radziłabym raczej coś pod temat twojej komody.

:) może załóż oddzielny wątek, wstaw zdjęcia i dziewczyny coś poradzą :)

Ja jestem po rozmowie z naszym zaprzyjaźnionym stolarzem. On nie podejmie się zrobienia półki bez pleców :( Zaproponował wersję w fornirze i wersję w białym lakierze. Obie z plecami na 30 cm.

Jak radzicie? Ciemniejsza półka będzie się odcinać bardziej od ściany. Pytanie czy to dobrze czy źle? Na białej półce niektóre ozdoby mogą się zgubić, zlać z tłem. Wydaje mi się też, że drewniana będzie bardziej elegancka niż lakierowana .... Pomóżcie!

jaksie, skoro na białej część ozdób by zniknęła, to rób w fornirze.

Plecy pod kolor ściany są dobrym rozwiązaniem. Ale dlaczego kolorowy laminat?

Ja u siebie planuję robić szafę i pomalować ją dokładnie na kolor ściany. Ta sama farba (producent i numer), tylko do drewna, a nie do ścian. Myślę, że będzie dobrze.

A gdyby się nie dało, to i plecy z forniru będą ok. Tym bardziej, jeśli będzie to ten sam fornir, co na komodzie.

Narendil, chyba zdecydujemy się na twoje rozwiązanie :D Dzięki:hug:

Proszę :hug:

Jakimi farbami będziecie malować? Sama pomalujesz szafę?

Sama, sama :yes:

Ściany mam pomalowane Tikkurilą, to i taką samą farbę wezmę na szafę.