AniaMario 16.12.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Witam wszystkich Forumowiczów!Biorąc pod uwagę wiele zalet projektu m 122a zdecydowaliśmy się z mężem na zakup, mamy tylko ostatnią wątpliwość mianowicie, z której strony lepiej zrobić taras, mamy do wyboru południe lub zachód. Chciałabym więc zapytać Was jaką Wy wybraliście opcje.No i jeszcze jedna kwestia kalkulujemy wydatki na przyszły rok i zastanawiamy się nad kosztem dachu, jeśli ktoś z bardziej zaawansowanych w budowie inwestorów mógłby podać rzeczywiście poniesiony koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 26.12.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 OD TRZECH DNI NA NASZYM WYMARZONYM M122A !!!!!!!!!!!!!!!!! )))))))))))))))))) niestety gazu u nas na wsi nie ma ogrzewamy się pelletem:)) daje rade... i kominkiem (super sprawa na zimowe wieczory;)) dach? hmm 30 tyś robocizna ( z pełnym deskowaniem, montażem okien dachowych, obłożeniem kominów struktonitem podbitką i montażem rynien.. nie wspominając o montażu dachówki:D) ok 35tyś dachówka + struktonit itp. + 15 drewno na krokwie oraz drewno do deskowania.. = ok 80 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondziu77 26.12.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Kondziu, czy Wy już na nowym??? pochwalcie się trochę niech Wam pozazdroscimy:p Witam, My już na swoim. Internet nawet już mamy w domu i można mieszkać . Pochwalę się zdjęciami. Wesołych Świąt jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 29.12.2013 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Kondziu, macie śliczny domek.Marta pokaż zdjęcia....ciekawa jestem jak wyszły kominy struktonitem? Mam nadzieję, że nie pouciekacie z forum i będziecie służyć radą....Gratuluję Wam!!!!!Mam nadzieję, że my również na przyszłe święta będziemy w naszym m122. Narazie po bardzo szybkiej sprzedaży starego domku ( 2,5 tygodnia), mieszkamy u rodziców. Czy możecie już tak w całości oszacować całkowity koszt budowy domku?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyrus1 07.01.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Witam.jak by Ci kondziu nie przeszkadzało to zgapię u siebie ten podjazd bo ładnie wyszło u Ciebie kolego. A jeszcze jedno jak byś mi przybliżył ile robocizna z materiałem za ten podjazd i ścieżeczki to bym był wdzięczny bo nie chciałbym przepłacić. Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w nowym 2014. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Obara 13.01.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 witamy. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Z tej strony Karolina i Marcin z Więcborka. Od kilku miesięcy szukamy projektu i śledzimy forum, ponieważ w tym roku planujemy rozpocząć budowę. Zakup działki mamy już za sobą. 5500m2. Teraz batalia z papierkami, pozwoleniami, ale mamy nadzieję, że pójdzie całkiem przyzwoicie. Wstępnie wybraliśmy projekt M122a wersja lustrzana. Bardzo podobają nam się Wasze poprawki i nie ukrywamy, że rozświetliły nam nasze niektóre wątpliwości. W projekcie będziemy chcieli w pierwszej kolejności powiększyć garaż oraz salon i dokonać drobnych zmian z wc i garderobą. Co z tego wyjdzie? Będziemy się dzielić informacjami na bierząco. Pozdrawiamy wszystkich Karolina i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 13.01.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 KONDZIU..... Pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niebawem dodam fotki. pozdrawiam wszystkich forumowiczów!! ps. U nas mieszka się super:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 13.01.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 (edytowane) Witaj Obara!My czekamy, aż w końcu przyjdzie zima......aby mogła szybko odejść i zaczynamy:yes: Obecnie jesteśmy na etapie wycen. I tu moje pytanie: Jakie macie wymiary okien w salonie i jakich wybraliście producentów rolet. My przesunęliśmy ścianę w salonie o 1 m, tym samym zwiększając jego powierzchnię o 7 m2. Chcemy również wstawić okna o szer. 4,80cm ( salon i jadalnia). I tu zaczyna się nasz problem... Oczywiście okna zrobią na wymiar, ale z roletami jest już problem. Podobno nie można zrobić rolet szerszych niż 300 cm, tak więc możemy jedynie podzielić rolety na dwie odrębne części...Jeszcze jedno. Zastanawiamy się jak uniknąć tzw. mostków termicznych. Czy cofnąć nadproże, a może jakiś inny pomysł???? Edytowane 13 Stycznia 2014 przez KPO1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volvo460 14.01.2014 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 moglby ktos pochwalic sie swoja kuchnia z salonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 21.01.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Niestety cisza zapanowała......... Również dołączam się do prośby o zdjęcia kuchni i salonu!!! My wczoraj swoją kuchnię daliśmy do wyceny? Już mam dreszcze na samą myśl, co wyjdzie;) Volvo doczytałam się twoich pytań w sprawie okien. My w kuchni będziemy mieć okno 230 / 150, a w salonie i jadalni 2 * 480/ 235 trzy skrzydłowe. Czyli każde skrzydło po 160 cm. Do tego rolety Integro. Narazie wszystko w fazie projektu, ale już zbieramy wyceny:confused: makabra.... Marta, Kondziu, Gyrus, a Wy jakie macie wymiary okna w kuchni???? Edytowane 21 Stycznia 2014 przez KPO1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotylozaur 21.01.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Witam, My już na swoim. Internet nawet już mamy w domu i można mieszkać . Pochwalę się zdjęciami. [ATTACH=CONFIG]231897[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]231898[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]231899[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]231900[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]231901[/ATTACH] Wesołych Świąt jeszcze! A co to za kostka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 22.01.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 witam, według waszego życzenia przesyłam kilka zdjęć z naszego salonu i kuchnia. Są to jeszcze trochę ,,surowe'' pomieszczenie:) ale tak mieszkamy na ta chwilkę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 22.01.2014 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Zdjęcia wyszły bardzo niewyrażne robione telefonem... bardzo słabej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 22.01.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Marta masz kuchnie w takim stylu jak mi się podoba - biała z ciemnym. Też chcę półwysep w kuchni ( na wyspę niestety nie ma miejsca). Myślałam, że okna z wewn. strony masz białe, a tu niespodzianka.. Dzięki za namiar tel. Napewno zadzwonimy. A jak rozplanowałaś drugą stronę kuchni: stoi tam sama lodówka? Super Gratuluję!!!!! Już czuję ciepło kominka. Nie mogę się doczekać, kiedy my usiądziemy w swoim salonie. Napisz jeszcze jaki masz wymiar okna w kuchni. Czy dobrze widzę, że w salonie masz okna cztero- skrzydłowe? Pozdrawiam Edytowane 22 Stycznia 2014 przez KPO1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondziu77 23.01.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 A co to za kostka? Witaj, kostka jest od Semmelrock. http://www.semmelrock.com/ Pozdrowienia Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondziu77 23.01.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Marta masz kuchnie w takim stylu jak mi się podoba - biała z ciemnym. Też chcę półwysep w kuchni ( na wyspę niestety nie ma miejsca). A my mamy wyspe w kuchni. Wszystko sie zmiescilo. Uklad podobny jak u Marty. Okno tez chyba w tym samym wymiarze. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 23.01.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Kondziu pochwal się zdjęciami !!:) Cały czas myślę o tej wyspie, rozważamy czy nie wykorzystać spiżarni na powiększenie kuchni. Proszę podajcie wymiary okien w cm:???: Edytowane 23 Stycznia 2014 przez KPO1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 23.01.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 hmm mam jeszcze jedno zdjęcie z salonu .. takie robocze ale może wyraźniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 23.01.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Marta masz kuchnie w takim stylu jak mi się podoba - biała z ciemnym. Też chcę półwysep w kuchni ( na wyspę niestety nie ma miejsca). Myślałam, że okna z wewn. strony masz białe, a tu niespodzianka.. Dzięki za namiar tel. Napewno zadzwonimy. A jak rozplanowałaś drugą stronę kuchni: stoi tam sama lodówka? Super Gratuluję!!!!! Już czuję ciepło kominka. Nie mogę się doczekać, kiedy my usiądziemy w swoim salonie. Napisz jeszcze jaki masz wymiar okna w kuchni. Czy dobrze widzę, że w salonie masz okna cztero- skrzydłowe? Pozdrawiam z drugiej strony mamy lodówkę, kuchenkę i mikrofale:) dorzucę zdjecie niebawem:) tak w salonie okno cztero skrzydłowe roleta jedna na całej dlugosci:) i jest ok. okno tarasowe na 360 cm szerokości w kuchni 180 cm. półwysep jest super, słuzy jako blat roboczy, lubie przygotowując posiłki oglądac tv:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 24.01.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 . półwysep jest super, słuzy jako blat roboczy, lubie przygotowując posiłki oglądac tv:)) :lol2: ja mam to samo. W starym domku mieliśmy identyczny układ i właśnie przygotowując jedzonko przy półwyspie oglądałam TV. Teraz mój mąż "przebąkuje coś", żeby oddzielić kuchnie i jadalnie małą ścianką, aby stworzyć bardziej kameralny salon (Powiększyliśmy salon o ok. 7m2 ). Odrazu mu odpowiedziałam, że nie podoba mi się ten pomysł, bo jak teraz będę oglądać TV:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts