Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

wiem ze mielismy gotowe wkłady kominowe ceramiczne z wentylacją ale to tylko jeśli chodzi o kominy główne., w kuchni mam mieć kuchenke gazową .. o reszte musze się zapytać, tylko mysle kogo.. kierownika? za wiele mi nie podpowiada i nie pomaga.. ale musze się dowiedzieć jak to jest..

• Odpowiedzi 392
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj KAROLINO :))) ja też uwazam że ocieplenie na końcu no ale w oczekiwaniu na prąd postanowiliśmy ,,coś'' robić;/ wyciągneliśmy hydraulike, rozprowadzilismy po scianach prąd (a raczej kable) i postanowilismy ze ocieplimy zeby nie stac z robotą.. tak jak przeczuwałam pradu jeszcze nie mamy dlatego też wypożyczyliśmy agregaty i poniedziałku ruszamy z tynkami maszynowymi... wszystko się tak ciągnie.. ale mam nadzieje ze teraz ruszymy.. pełną parą

Witam! Poczytuje Wasze forum od jakiegoś czasu i już zazdroszczę. My odebraliśmy pozwolenie w czwartek. Czekamy na uprawomocnienie. Także dokonaliśmy kilku zmian w projekcie, mianowicie poszerzyliśmy salon i pomieszczenie gospodarcze( te z tyłu domu), aby zachować ten sam układ dachu - o 1m. W kuchni będzie jedno duże okno, a w salonie dwa Duże na 4, 80 cm. Pozatym kotłownia zostanie zmniejszona na rzecz pokoju. Oczywiście polikwidowaliśmy również niektóre drzwi. Nie wiemy czy zaczynać w tym roku jeszcze fundamenty, czy wstrzymać się do wiosny? Na razie jesteśmy podekscytowani....

Witajcie:) Gratuluje pierwszego etapu -pozwolenia na budowę:) pamiętam jak my po długiej walce z urzędami, odebraliśmy pozwolenie:) cieszyliśmy się jak dzieci:) Życzę duuzżżo cierpliwości przy budowie.. szczególnie do ,, firm'' pracujących przy Waszej budowie:)) My pozwolenie odebraliśmy w styczniu 2013 a planowana przeprowadzka -styczeń 2014:) może już w sylwestra się uda:) pozdrawiam.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

ogólnie koszt posadzki materiaŁ + robocizna za metr kw. 33zł. tyle bierze pan:) tak jak pisałam bez tarasu, taras również mamy powiększony:) do ok 50m kw. Wtej chwili walczymy z wykończeniówką. Taras zostawiamy na wiosnę, bo na tarasie ma być deska bambusowa a to się wiąże z mniejszą ilością betonu bo musi zostać ok 5cm na montaż deski.. czy jakś tak:p pozdrawiam.

Kondziu, czy Wy już na nowym??? pochwalcie się trochę niech Wam pozazdroscimy:p