KPO1 09.05.2016 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 (edytowane) [ Edytowane 9 Maja 2016 przez KPO1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 09.05.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 (edytowane) Myślę,że jak dojdą drzwi to korytarz również się optycznie skróci. Edytowane 9 Maja 2016 przez KPO1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Projekty Gotowe MURATOR 10.05.2016 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Świetne realizacje! Poranna mgła zaskakuje Zapraszamy do konkursu - http://bit.ly/_konkurs_fotograficzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandzi 10.05.2016 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 [ATTACH=CONFIG]355342[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]355343[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]355345[/ATTACH] Myślę,że jak dojdą drzwi to korytarz również się optycznie skróci. dziękuje za te fotki! ten korytarz nie jest az taki zły:) przez chwilke zastanawiałam się czy nie zmienić projektu, ale teraz po Twoich zdjęciach juz chyba nie chcę to okno w salonie super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela81 14.05.2016 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Pięknie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 17.05.2016 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Dziękujemy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliame 07.08.2016 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Witam wszystkich budujących domy wg projektów m122/ m122a. Planuję budowę m122a, jednak jestem na etapie zakupu działki.Poproszę o podpowiedź na jakiej wielkości działki/ o jakich wymiarach budowaliście swoją Mgiełkę?Wszelkie uwagi odnośnie wielkości działki mile widziane. Domy z wątku prezentują się niezwykle okazale. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agao_83 08.08.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 [ATTACH=CONFIG]355342[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]355343[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]355345[/ATTACH] Myślę,że jak dojdą drzwi to korytarz również się optycznie skróci. Jaką szerokość ma korytarz i co to za plytki na podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martyna_91 08.08.2016 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Witam wszystkich budujących domy wg projektów m122/ m122a. Planuję budowę m122a, jednak jestem na etapie zakupu działki. Poproszę o podpowiedź na jakiej wielkości działki/ o jakich wymiarach budowaliście swoją Mgiełkę? Wszelkie uwagi odnośnie wielkości działki mile widziane. Domy z wątku prezentują się niezwykle okazale. Gratuluję! My z Mężem budujemy aktualnie M122a, nasza działka ma wymiary 25 m szeroka i 51 m długa - i myślę, że tego typu wymiarów trzeba szukać, jeśli komuś zależy na jeszcze dość sporym ogrodzie i swobodnym przejściu / przejeździe wzdłuż działki. Stojąc przed domem, twarzą do budynku - z lewej strony (tam gdzie kuchnia) mamy odległość od granicy 4 m, a z drugiej (od garażu i dalej kotłowni) - ok. 7 m - żeby wyłożyć tam kostkę i móc spokojnie dowieźć np. opał do kotłowni. Cała działka ma 1273 m2 powierzchni. Przy okazji, witam wszystkich forumowiczów w tym temacie! śledzimy dyskusję od dawna, jednak dopiero teraz zdecydowałam się nas zarejestrować aby aktywnie uczestniczyć w dyskusji Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliame 10.08.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 My z Mężem budujemy aktualnie M122a, nasza działka ma wymiary 25 m szeroka i 51 m długa - i myślę, że tego typu wymiarów trzeba szukać, jeśli komuś zależy na jeszcze dość sporym ogrodzie i swobodnym przejściu / przejeździe wzdłuż działki. Stojąc przed domem, twarzą do budynku - z lewej strony (tam gdzie kuchnia) mamy odległość od granicy 4 m, a z drugiej (od garażu i dalej kotłowni) - ok. 7 m - żeby wyłożyć tam kostkę i móc spokojnie dowieźć np. opał do kotłowni. Cała działka ma 1273 m2 powierzchni. Przy okazji, witam wszystkich forumowiczów w tym temacie! śledzimy dyskusję od dawna, jednak dopiero teraz zdecydowałam się nas zarejestrować aby aktywnie uczestniczyć w dyskusji Pozdrowienia! Serdecznie dziękuję za informacje. Ja rozważam działkę 25m szeroka i 65m długa, i tu obawiam się że będzie za wąska (taras jest skierowany na bok). Ponadto trochę za długa jak na moje potrzeby. Z kolei druga działka 31x31 m obawiam się, że będzie za krótka. Trudno to sobie wszystko zwizualizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martyna_91 10.08.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Serdecznie dziękuję za informacje. Ja rozważam działkę 25m szeroka i 65m długa, i tu obawiam się że będzie za wąska (taras jest skierowany na bok). Ponadto trochę za długa jak na moje potrzeby. Z kolei druga działka 31x31 m obawiam się, że będzie za krótka. Trudno to sobie wszystko zwizualizować. jak dla nas szerokość jest ok, w tym roku na jesień planujemy posadzić już tuje wokół działki, żeby szły w górę - ich odległość od tarasu i tarasu od granicy będzie raczej wystarczająca (być może opinia zmieni nam się za parę lat, póki co nie mamy sąsiada z tej strony, jest tylko pole więc też nie wiadomo jakie będzie później wzajemne oddziaływanie). My akurat dostaliśmy działkę i nie chcieliśmy jej za żadne skarby sprzedawać i zamieniać na inną (wartość sentymentalna - była w rodzinie od pokoleń ) Ale jeżeli Wy macie wybór to myślę, że warto rozejrzeć się za czymś co w pełni sprosta wymaganiom - długa na 65 m to faktycznie jeszcze sporo zostaje, kto to później obrobi hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondziu77 10.08.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Serdecznie dziękuję za informacje. Ja rozważam działkę 25m szeroka i 65m długa, i tu obawiam się że będzie za wąska (taras jest skierowany na bok). Ponadto trochę za długa jak na moje potrzeby. Z kolei druga działka 31x31 m obawiam się, że będzie za krótka. Trudno to sobie wszystko zwizualizować. WItam po długiej nieobecności. My mamy działkę na 35 m szeroką i 55 m głęboką. Jesteśmy bardzo zadowoleni! Od już prwie trzech lat mieszka się super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martyna_91 11.08.2016 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 WItam po długiej nieobecności. My mamy działkę na 35 m szeroką i 55 m głęboką. Jesteśmy bardzo zadowoleni! Od już prwie trzech lat mieszka się super! Kondziu77, pokaż koniecznie zdjęcia jak wygląda u Was z zewnątrz w całości gotowy dom, proooszę Ja załączam kilka fotek z naszej budowy, eliame - możesz sobie zobaczyć, jak wygląda odległość miejsca pod taras od granicy działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliame 12.08.2016 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Kondziu77, Martyna_91 dziękuję za informacje i zdjęcia. Nieoceniona pomoc! Niestety dalej szukam gruntu a chciałoby się już wbić łopatę w ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DawidBrychu 12.08.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Oto nasze początki z poranną mgłą czerwiec/ stan obecny- pustaki idą w górę! Działka 36m x 100m do tego dokładamy budynek gospodarczy 60m2 w którym będzie mieściła się m.in. kotłownia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martyna_91 13.08.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 [ATTACH=CONFIG]364332[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]364333[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]364334[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]364335[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]364336[/ATTACH] Oto nasze początki z poranną mgłą czerwiec/ stan obecny- pustaki idą w górę! Działka 36m x 100m do tego dokładamy budynek gospodarczy 60m2 w którym będzie mieściła się m.in. kotłownia. ale super! działka ogroooomna, fajnie prezentuje się szczególnie na panoramach teraz pójdzie Wam szybciutko, ja nawet się nie obejrzałam, a stanęły całe mury u nas stan z wczoraj - ułożone belki stropowe nad większością pomieszczeń (został garaż, salon i kuchnia) i po jednym rzędzie pustaków keramzytowych po obu stronach belek. Teraz chłopaki muszą "tylko" ułożyć resztę i można zalewać - obiecali skończyć do piątku przy dobrej pogodzie więc nie możemy się doczekać http://srv1.sendfile.es/pobierz/878889---cbag/5316677400_1326980696.jpg http://srv1.sendfile.es/pobierz/878891---wbgu/5316677400_1326980696.jpg http://srv1.sendfile.es/pobierz/878894---ni38/5316677400_1326980696.jpg http://srv1.sendfile.es/pobierz/878892---zji3/5316677400_1326980696.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 13.08.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Jaką szerokość ma korytarz i co to za plytki na podłodze? Jeśli dobrze pamiętam, to szerokość przedpokoju wynosi 120 cm, a na podłodze są panele Quick Step DĄB NATURALNY SATYNOWY, DESKA IMPRESSIVE IM3106. Nie chciałam płytek, a drzewo odpadało ze względu na ogrzewanie podłogowe w całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaipawel 20.08.2016 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Witamy! Śledzimy wątek, wczytujemy się,analizujemy i chyba postanowione Poranna Mgła to jest TO ! Czy ktoś byłby tak miły i zaprosił nas do siebie na obejrzenie domu, rozmowę o budowie??? Mamy małe dziecko i ciężko nam się ruszyć gdzieś dalej... wiec najlepsze byłoby województwo mazowieckie, ale jeśli tylko ktoś z Państwa nas przygarnie to pojedziemy bez narzekania duzo dalej Pozdrawiamy Magda i Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martyna_91 24.08.2016 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) Witamy! Śledzimy wątek, wczytujemy się,analizujemy i chyba postanowione Poranna Mgła to jest TO ! Czy ktoś byłby tak miły i zaprosił nas do siebie na obejrzenie domu, rozmowę o budowie??? Mamy małe dziecko i ciężko nam się ruszyć gdzieś dalej... wiec najlepsze byłoby województwo mazowieckie, ale jeśli tylko ktoś z Państwa nas przygarnie to pojedziemy bez narzekania duzo dalej Pozdrawiamy Magda i Paweł Witamy, Magda i Paweł zdecydowaliście się na poranną mgłę M122 czy wariant I, m122a? My z Mężem póki co jesteśmy daleko w lesie z budową więc 'domu' jeszcze za bardzo nie da się obejrzeć, ale na wiosnę jak ruszymy z instalacjami, dachówką itd. - dalej to możecie wpadać śmiało jeżeli oczywiście Wlkp nie będzie jednak za daleko kiedy chcecie startować z robotami? Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez Martyna_91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaipawel 26.08.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Bardzo nam miło Chcemy ruszyć najpóźniej w przyszłym roku i wybraliśmy wariant 122a. U Was już mury stoją? Pozdrawiamy ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts