lukasz69karolina 27.05.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Kondziu możesz pokazać jakąś fotkę okna z bliska?? chodzi mi o roletkę macie tak jak my chcemy właśnie montowane w murze jak to u Was było - w zależności od długości okna są różne wielkości puszek?? czy wszystkie są takie same?? bo ja jak zasięgałam informacji u różnych "okniarzy" to jedni mówią tak drudzy inaczej i ja w końcu zgłupiałam... możecie zdradzić jakie macie okna? skąd? jakie profile itd? i to samo okienne pytanie do Marty kieruję - bo jakoś zamawiać miałaś - to jakie wybrałaś? u mnie się bloczki fundamentowe pną w górę niestety dopiero dziś zaczęli, więc lekkie opóźnienie jest - ale najważniejsze że coś się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 27.05.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 my zamówiliśmy okna z veki dwuszybowe w kolorze antracyt w z roletą zewnętrzną montowaną wewnątrz:) tak jak u kondzia77 tzn puszka okienna ma ok16cm a ta od drzwi tarasowych ok 20cm i tyle trzeba zostawic miejsca nad oknem:) tyle wiem, tyle pan kierownik budowy przekazał moim budowlancom, ale oni czesto budują domy z roleta zewnetrzną a ,,puszką chowaną w murze'' jak to nazwałaś więc wiedziel jak to zrobic ja niestety tyle wiem ile podsłuchałam:) a oto mój stropteriwa, a raczej belki i pustaki:) zalewać betonem bedziemy prawdopodobnie w sobote:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyrus1 27.05.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 witam.u nas w końcu ruszyło jutro wylewamy fundamenty .Było trochę przestoju bo woda podskórna podeszła ale daliśmy radę.fotki za tydzień .pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondziu77 28.05.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Kondziu możesz pokazać jakąś fotkę okna z bliska?? chodzi mi o roletkę macie tak jak my chcemy właśnie montowane w murze jak to u Was było - w zależności od długości okna są różne wielkości puszek?? czy wszystkie są takie same?? Witam, Nasi eksperci od okien polecili wykonać otwory w murze na okna o 24 cm wyższe niż w projekcie. Niezależnie od wielkości okna, wszystkie kasty na rolety są jednakowej wysokości. Co widać na załączonym obrazku: Marta: Czy wasz projektant-kierownik też chciał nanosić te zmiany w projekcie? Okna mamy od lokalnego producenta z profilem trzy-komorowym Inoutic/Deceuninck, kolor profila od zewnątrz antracytowy RAL 7016 a od wewnątrz białe, roleta antracytowa w salonie elektrycznie podnoszona, pozostałe ręcznie. Okna trzyszybowe o współczynniku przenikania ciepła 0,8. Od zewnątrz mamy też uchwyty plastikowe we wszystkich oknach od ziemi. To tyle. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 29.05.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 dobre.. dobre... no o tej zmianie chyba zapomniał (żart) no ale okienka w kolorze antracyt?? supeeer sie zgralismy.. na mnie w sklepach patrzą jak na ,,ufo'' jak mówie ze chcem kolor antracyt... ech.. a widze ze nie jestem sama!!! super, a jaki miałby byc kolor struktury domu?? macie juz jakies pomysły?? ps. roleta również elektryczna w salonie... )) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 03.06.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 czyli jednak co firma to inaczej z tymi roletami - muszę się w końcu na kogoś zdecydować czytaj - ruszyć dupkę i iść po wyceny w końcu do różnych okniarzy ale kolorystycznie idę jak Wy - ciemne okna na jasnej elewacji... u mnie biała ma być u nas kończą się fundamenty pomału... ocieplają i folią owijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 04.06.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego wjazdu z boku... Ale może kiedyś zobaczę. Fotki strychu: [ATTACH=CONFIG]175711[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]175712[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]175713[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]175714[/ATTACH] Poruszać się można swobodnie w obszarze między belkami poziomymi. Idąc w kierunku krawędzi, trzeba już sie schylać. Aha, jeszcze cenne wskazówka: Jak robicie strych użytkowy, to otwory w stropie na kanały wentylacyjne( i kanały wentylacyjne same w sobie też) z garderoby i spiżarni przesuńcie w stronę krawędzi domu. Zyskuje się więcej wolnej podłogi na strychu. My tak zrobiliśmy. Pozdrawiam. Witam, na wstępie pozdrawiam Was Wszystkich i cichaczem będę zaglądać do Waszego dziennika bo sami budujemy dom z 4 sypialniami ^^ Kondziu77 czy możesz mi powiedzieć jaki macie kąt nachylenia dachu? Jaką wysokość w pokojach i jaką max wysokość domu? Pytam, bo też chcemy podnieść o 2 cegły strych. Pozdrawiam S&B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 04.06.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 czyli jednak co firma to inaczej z tymi roletami - muszę się w końcu na kogoś zdecydować czytaj - ruszyć dupkę i iść po wyceny w końcu do różnych okniarzy ale kolorystycznie idę jak Wy - ciemne okna na jasnej elewacji... u mnie biała ma być u nas kończą się fundamenty pomału... ocieplają i folią owijają [ATTACH=CONFIG]193424[/ATTACH] ech... u mnie na początku maiła być taka ładna ciepła zielen.. ale teraz oglądam często nowoczesne elewacje i BIAŁY przebija wszystko:) bardzo mi się podoba szczególnie do ciemnych okien.. ogólnie lubie minimalizm... a kolory biel, czern i odcienie szarości w mieszkaniach... nowoczesność, funkcjonalność i minimalizm.. mam kilka inspiracji (raczej cały folder).. Widze ze u Was prace się posuwają do przodu.. u nas pada.. raczej leje.. cały czas bez przerwy:( w okolicach powodzie i podtopienia.. do nas na budowę nieco utrudniony dojazd , błoto.. woda.. masakra jakas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.06.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 u nas też leje całe dnie teraz wczoraj i dziś to w zasadzie bez przerwy i prace stoją ;( buuuuu wczoraj jak pojechałam to się zakopałam zaraz na wjeździe i panowie murarze potem wjeżdżali sami by rozładować samochód - ja się poddałam by nie pogorszyć jeszcze... po powrocie do miasta od razu myjka bo autko usyfione błotem po sam dach!! a to bus był... Marta pokaż coś z tych inspirek widzę że podobne gusta mamy - u nas też ma być mega minimalizm i głównie białe wnętrza... ale kolor musi być, bo ja maniaczka kolorów i bez nich nie wyobrażam sobie własnego domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondziu77 04.06.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Kondziu77 czy możesz mi powiedzieć jaki macie kąt nachylenia dachu? Jaką wysokość w pokojach i jaką max wysokość domu? Pytam, bo też chcemy podnieść o 2 cegły strych. Pozdrawiam S&B Witaj kurczaku, Kąt nachylenia dachu w projekcie poranna mgła z muratora to: 25 stopni, wysokość w kalenicy to 6,01 m a wysokość parteru to 2,70 m. Na rysunku wygląda to tak: A naszą inspiracją na elewację zewnętrzną jest po prostu wizualizacja naszego projektu na stronie muratora: Oczywiście dostosujemy odpowiednio do adaptacji projektu obszar w okolicach okna kuchni. Ciekawe jak wyjdzie?... Już nie możemy się doczekać! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 07.06.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 ooo.. a na kiedy planujecie strukturę?? pewnie już niebawem? tez czekamy z niecierpliwością na wasza strukturę... ))))) ps.my dzisiaj zalaliśmy strop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 11.06.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Marta foty foty!! no i Konrad Ty coś nam się nie chwalisz jak tam tynki wyglądają?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 15.06.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 (edytowane) oto kilka fot stropu.. w kolejności: Edytowane 15 Czerwca 2013 przez martat1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 15.06.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 i to tyle na dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyrus1 15.06.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Witam.no to parę fotek o wychodzeniu z pod wody...heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyrus1 15.06.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 ??? a to czemu nie dodało fotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 17.06.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Marta widzę że w sypialni to taki większy otwór zostawiony podwójne drzwi będą?? i widzę że zrezygnowaliście z okna w jednej sypialni szczytowej?? my rezygnujemy też, ale z tego po drugiej stronie pokoju gyrus1 a jak wrzucasz fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 17.06.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 tak, podwójne . z okna u syna zrezygnowaliśmy ze względu na ustawność w pokoju:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyrus1 03.07.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Witam.podajcie jak możecie jakie koszta okien wyszły i bramy garażowej??? tak w przybliżeniu heh.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 04.07.2013 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 to zależy jakie okna:) dwuszybowe czy trzyszybowe, kolorystyka ram, z roletami, a może bez?? okna w kolorze antracytu wyliczyli na ok 23 tys, z roletą w tym rolety elektrycznie otwierane.. ceny zmieniają się od zmiiany każdego detalu w oknie:)). no i My zrezygnowalismy z narożnego okna w kuchni(do nich nie ma rolet zewnętrznych) co do bramy.. jeszcze nie wiem ile będzie nas kosztowała. ps. Co u Was? u nas dziś wstawiają kręgi na szambo.... robimy trzykomorowe ze studzienką rewizyjną. Zrezygnowalismy z przydomowej oczyszczalni scieków, chociaż na początku był taki pomysł, ale kalkulując wszystkie za i przeciw zostało tzw,,szambo'' ok 10 lipca w końcu przyjdą dekarze i będzie dach:)) następnie okna jak już w końcu będzie dach... również elektryk będzie po 10tym:) (Już się nie mogę doczekać) Hydraulik pilnie poszukiwany.. A co u Was? chwalcie się a może ktoś już pomieszkuje w m122 lub m122a!!! bardzo proszę chwalcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts