lukasz69karolina 05.07.2013 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 gyrus1 no i będą te fotki? u nas robią się rury kanalizacji i lada moment idzie chudziak... a ja mam dylematy życiowe z tymi rurami - gdzie je dokładnie rozmieścić? trudne to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 05.07.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Tzn jeszcze nie macie koncepcji na łazienki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 06.07.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 łazienki to pikuś tu chodzi o kuchnię no nic a nic nie umiem się zdecydować... po prostu wolałabym wejść do pomieszczenia i przypasować się do pudełek i wtedy bym wiedziała... a tak w ciemno - zobaczymy co wyjdzie z tego mądrego chudziaka wczoraj wylali prawie na całej chałupie już - został tylko wiatrołap i gospodarcze na dziś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 07.07.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 super:) co do kuchni to ja chcem zlew przy oknie, przy zlewie zmywarkę i takie tam.. okno mam jedno na środku. Zrezygnowalismy z narożnych okien:) w srode ma wejść dekarz , już odliczam dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszula268 14.07.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 witam , ja jestem w trakcie wyboru projektu zastanawiam się nad poranna mgła M122 i przemyślany M42a , może ktoś buduje ten pierwszy na podkarpaciu , proszę o wiadomość , dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzak80 20.07.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 witam po dłuższej przerwie u nas jest już pozwolenie na budowę ale będziemy wyznaczać działkę z większej działki wiec jeszcze troszkę papierów zostało a o tak plan maksimum na ten rok to fundamenty plus zakup reszty towarów niezbędnych do budowy ze względu na zwrot vatu. W związku z tym mam pytanie dla tych już się budują albą są przeddzień, ile Wam wyszło materiałów na budowę, chodzi mi głównie o ściany zew i wew plus dachówka tak mniej więcej m2 materiałów. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 23.07.2013 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 hmmm... co do ilości materiałów to ja nigdzie tego nie notowałam.. najlepiej wziąć to z kosztorysu budowy (powinien przyjść z projektem) albo udac się do kierownika budowy i poprosić o wyliczenie materiałów.. tak mniej/ więcej bo jak to przewaznie bywa , idealnie się nie wyliczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 31.07.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 stemple zakupione zbrojenia się kręcą plan na następny tydzień to zalać strop ... coś pierwsi budowlańcy mgiełki zniknęli z wątku i nie dane nam pooglądać wnętrz Konrad też nic nie chce uchylić rąbka tajemnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 31.07.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 No niestety też nad tym ubolewam.... ;( ps.. U nas powoli dachówka sie układa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondziu77 05.08.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 A ja myślałem, że skoro Wy, dziewczyny, w innych wątkach na forum się udzielacie, to zmarnieje nasz o budowaniu M122 i M122a.U nas na budowie już budynek ocieplony, płytki klinkierowe poklejone, drzwi i brama garażowa wstawione. Niedługo tynk elewacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 06.08.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 no to foty prosimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 07.08.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Kondziu wątek marnieje, bo nie dajesz swych fotek najdalej masz posunięte prace i miło jest pooglądać jak to wychodzi... my usilnie z Martą Cię gonimy (ja osobiście to ją najpierw ) więc zaglądaj tutaj i dziel się spostrzeżeniami czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondziu77 12.08.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 To w końcu dodam kilka fotek, bo wątek naprawdę zmarnieje: Dziewczyny, ratujcie teraz Wy wątek budujących M122 i M122a! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 13.08.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 no Kondziu, to się popisałeś teraz to ja Ci będę tylko zazdrościła (w pozytywnym znaczeniu tego słowa)... i musze Cie gonic... ps zamierzacie zamieszkac w tym roku?? bo widze ze na to się zapowiada:))) ... dach i brama taka sama jak u nas:)) a w srodku na jakim etapie jesteście?? jakie ogrzewanie robicie?? niebawem dodam foty:) musze je najpierw zrobic:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s_tomaszek 21.08.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Witam Szanownych Budujących. Od jakiegoś czasu przeglądamy projekty i m122a bardzo nam się spodobał. Mam kilka pytań:1 . jaki jest realny koszt budowy "pod klucz"? (czy dysponuje ktos kosztorysem inwestorskim) 2. jak energochłonny jest budynek? 3. czy realne jest zamknięcie budowy w jeden sezon 2014 Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondziu77 22.08.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Witam Szanownych Budujących. Od jakiegoś czasu przeglądamy projekty i m122a bardzo nam się spodobał. Mam kilka pytań: 1 . jaki jest realny koszt budowy "pod klucz"? (czy dysponuje ktos kosztorysem inwestorskim) 2. jak energochłonny jest budynek? 3. czy realne jest zamknięcie budowy w jeden sezon 2014 Pozdrowienia Witam Cię, Na wszystkie trzy pytania miałbym jedną odpowiedź: Wszystko zależy od Ciebie, od ekipy budowlanej i od sytuacji na rynku. My budujemy M122a energooszczędnie. Ogrzewać będziemy piecem gazowym kondensacyjnym. Jak się uda, to jeszcze w tym roku się wprowadzimy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s_tomaszek 29.08.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Witam Cię, Na wszystkie trzy pytania miałbym jedną odpowiedź: Wszystko zależy od Ciebie, od ekipy budowlanej i od sytuacji na rynku. My budujemy M122a energooszczędnie. Ogrzewać będziemy piecem gazowym kondensacyjnym. Jak się uda, to jeszcze w tym roku się wprowadzimy. Pozdrowienia Witam Kondziu77 widzę na twoich zdjęciach podniesiony dach, ile powierzchni o wysokości min 2,2 m zyskałeś? Pozdrawiam TT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondziu77 05.09.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Witam Kondziu77 widzę na twoich zdjęciach podniesiony dach, ile powierzchni o wysokości min 2,2 m zyskałeś? Pozdrawiam TT Witaj, powierchni, na ktorej moge swobodnie sie poruszac bedzie nawet okolo 80 m2, a mam 1,85m wzrostu. Powierzchni o wysokosci 2,2 m to nie bedzie chyba wcale. Juz jestesmy po dociepleniu pokrycia dachowego i to tez troche wysokosci zabralo... Pozdrawiam KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martat1984 09.09.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 udało nam się ,,zamknąć'' budowę przed jesienią) oto kilka fotek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 10.09.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Marta bomba!!!! szalenie mi się podoba!! u Ciebie córka ma wyjście na taras i okno? a syn tylko okno z drugiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts