Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki masz strop?

ENDO

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo chciałem płyty kanałowe, gdyż podoba mi się ta technologia oraz czas realizacji stropu, ale skończy się pewnie na terivie.

Robiłem kilka podejść do firm co produkują płyty ale było tylko pod górę.

Albo w ofertach były błędy, albo słabe podejście do klienta, sprzedać płyty i tyle, niech się inwestor sam martwi. Ogólnie z doradztwem słabo, przedstawiciele czarują jakie to ochy i achy, ale jak mają przygotować porządną ofertę, nie wspomnę o sprawdzeniu jej przez ich konstruktora to z tym jest już problem.

Z dennerta czekałem chyba z miesiąc na ofertę i dostałem kartkę z kilkoma kreskami długopisem i kwotą 2x większą niż teriva, śmiech na sali.

Co z tego, że produkt jest naprawdę fajny, mogę zaakceptować cenę wyższą o 10-20%, może jeszcze 30% bym jakoś przełknął.

Strop smart chyba dopiero 3 oferta była ok, ale i tak nie byłem co do tego pewien więc odpuściłem sobie.

Betard sprzedaje tylko płyty, o resztę martw się sam. Pewnie jest to dobra opcja jak jest się developerem i kupuje duże ilości, ale jako indywidualny klient potrzebuję jednak trochę innego podejścia.

Dokładnie, podejście do klienta indywidualnego jest na niskim poziomie. Też interesuje się smartem, wysłałem dwa proste pytania przez formularz na stronie firmy Konbet i od 2 tygodni zero odzewu. Buduję systemem gospodarczym, więc czas i kasa ma znaczenie. Jednak patrząc jakie problemy ma kolega z postu powyżej, zostanę przy terivie, którą kupię w lokalnym składzie budowlanym. Trzeba będzie poświęcić więcej czasu na montaż stropu ale co do kasy napewno wyjdzie taniej, wbrew temu co producent reklamuje.

witam. Ja stawiam na płytę. mam blisko siebie producenta który nie tylko produkuje ale też przywozi i układa na budynku. cena za płytę, dowóz i ułożenie podobny jak przy terivie, więc w moim przypadku płyta wychodzi najekonomiczniej i najszybciej. Zasięgnełem też języka na temat tego producenta same pozytywy, jeden tylko koleś był o nim złego zdania, ale on chyba narzekał na wszystko i na wszystkich więc jego opini nie biorę pod uwagę.

witam. Ja stawiam na płytę. mam blisko siebie producenta który nie tylko produkuje ale też przywozi i układa na budynku. cena za płytę, dowóz i ułożenie podobny jak przy terivie, więc w moim przypadku płyta wychodzi najekonomiczniej i najszybciej. Zasięgnełem też języka na temat tego producenta same pozytywy, jeden tylko koleś był o nim złego zdania, ale on chyba narzekał na wszystko i na wszystkich więc jego opini nie biorę pod uwagę.

O jaki producencie piszesz?

ps. biuro KONBET odpowiedziało na email w ciągu godziny, a więc komunikacja jest ok.

To nie jest żaden znany producent. facet ma zwykłą betoniarnie i produkuje też płyty stropowe. Polecam Ci popytać też w takich "wiejskich betoniarniach" tam też pracują ludzie którzy się na tym znają i potrafią dobrze doradzić i dobrze coś zrobić. i na pewno lepiej do Ciebie podejdą niż w tych dużych i znanych zakładach.

To nie jest żaden znany producent. facet ma zwykłą betoniarnie i produkuje też płyty stropowe. Polecam Ci popytać też w takich "wiejskich betoniarniach" tam też pracują ludzie którzy się na tym znają i potrafią dobrze doradzić i dobrze coś zrobić. i na pewno lepiej do Ciebie podejdą niż w tych dużych i znanych zakładach.

mógłbyś powiedzieć gdzie to jest i ew. dać namiary na kolesia?

Zobaczymy czy, ktoś odpowie. A skąd oni wożą te płyty?

z Konarzyc z Wielkopolskiego (obok Książa Wielkopolskiego)

do mnie do trzebnicy mają 120km, liczą 5 zl/km, przy czym trzeba zaplacic za jazde w dwie strony

u mnie dodatkowo wyszlyby dwa transporty, wiec za transport 120km w ofercie mam 2400 netto