ENDO 12.02.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Muratorzy ciekawi mnie jaki macie lub jaki planujecie strop w swoim przyszłym domu? Ciekawi mnie technologia, wybór w większości będzie się pewnie ograniczał do jednego z: Monolit Teriva Filigran SMART Dajcie znać co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 12.02.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Bardzo chciałem płyty kanałowe, gdyż podoba mi się ta technologia oraz czas realizacji stropu, ale skończy się pewnie na terivie. Robiłem kilka podejść do firm co produkują płyty ale było tylko pod górę. Albo w ofertach były błędy, albo słabe podejście do klienta, sprzedać płyty i tyle, niech się inwestor sam martwi. Ogólnie z doradztwem słabo, przedstawiciele czarują jakie to ochy i achy, ale jak mają przygotować porządną ofertę, nie wspomnę o sprawdzeniu jej przez ich konstruktora to z tym jest już problem. Z dennerta czekałem chyba z miesiąc na ofertę i dostałem kartkę z kilkoma kreskami długopisem i kwotą 2x większą niż teriva, śmiech na sali.Co z tego, że produkt jest naprawdę fajny, mogę zaakceptować cenę wyższą o 10-20%, może jeszcze 30% bym jakoś przełknął. Strop smart chyba dopiero 3 oferta była ok, ale i tak nie byłem co do tego pewien więc odpuściłem sobie. Betard sprzedaje tylko płyty, o resztę martw się sam. Pewnie jest to dobra opcja jak jest się developerem i kupuje duże ilości, ale jako indywidualny klient potrzebuję jednak trochę innego podejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 13.02.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Dokładnie, podejście do klienta indywidualnego jest na niskim poziomie. Też interesuje się smartem, wysłałem dwa proste pytania przez formularz na stronie firmy Konbet i od 2 tygodni zero odzewu. Buduję systemem gospodarczym, więc czas i kasa ma znaczenie. Jednak patrząc jakie problemy ma kolega z postu powyżej, zostanę przy terivie, którą kupię w lokalnym składzie budowlanym. Trzeba będzie poświęcić więcej czasu na montaż stropu ale co do kasy napewno wyjdzie taniej, wbrew temu co producent reklamuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory222 13.02.2013 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Taki temat był poruszany kilka dni temu na tym forum zapraszam http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212040-Teriva-filigran-czy-może-płyty-żerańskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ENDO 13.02.2013 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Wysłałem dziś zapytanie do biura polowego KONBET w Krakowie (myślę, że formularzy na stronie głównej nikt nie czyta). Zobaczymy czy, ktoś odpowie. A skąd oni wożą te płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 13.02.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 witam. Ja stawiam na płytę. mam blisko siebie producenta który nie tylko produkuje ale też przywozi i układa na budynku. cena za płytę, dowóz i ułożenie podobny jak przy terivie, więc w moim przypadku płyta wychodzi najekonomiczniej i najszybciej. Zasięgnełem też języka na temat tego producenta same pozytywy, jeden tylko koleś był o nim złego zdania, ale on chyba narzekał na wszystko i na wszystkich więc jego opini nie biorę pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ENDO 13.02.2013 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 witam. Ja stawiam na płytę. mam blisko siebie producenta który nie tylko produkuje ale też przywozi i układa na budynku. cena za płytę, dowóz i ułożenie podobny jak przy terivie, więc w moim przypadku płyta wychodzi najekonomiczniej i najszybciej. Zasięgnełem też języka na temat tego producenta same pozytywy, jeden tylko koleś był o nim złego zdania, ale on chyba narzekał na wszystko i na wszystkich więc jego opini nie biorę pod uwagę. O jaki producencie piszesz? ps. biuro KONBET odpowiedziało na email w ciągu godziny, a więc komunikacja jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 13.02.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 To nie jest żaden znany producent. facet ma zwykłą betoniarnie i produkuje też płyty stropowe. Polecam Ci popytać też w takich "wiejskich betoniarniach" tam też pracują ludzie którzy się na tym znają i potrafią dobrze doradzić i dobrze coś zrobić. i na pewno lepiej do Ciebie podejdą niż w tych dużych i znanych zakładach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ENDO 13.02.2013 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Czy są jakieś rekomendacje co do wyboru materiału na ściany, decydując się na takiego SMARTA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 13.02.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 zalecają aby ostatnia warstwa była wykonana z twardego materiału, najlepiej cegły pełnej albo zrobiona betonowa wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 13.02.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 ps. biuro KONBET odpowiedziało na email w ciągu godziny, a więc komunikacja jest ok. myślę, że dużo zależy na kogo trafisz, jak będziesz miał szczęście to może obsługa będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 13.02.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 To nie jest żaden znany producent. facet ma zwykłą betoniarnie i produkuje też płyty stropowe. Polecam Ci popytać też w takich "wiejskich betoniarniach" tam też pracują ludzie którzy się na tym znają i potrafią dobrze doradzić i dobrze coś zrobić. i na pewno lepiej do Ciebie podejdą niż w tych dużych i znanych zakładach. mógłbyś powiedzieć gdzie to jest i ew. dać namiary na kolesia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 13.02.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Zobaczymy czy, ktoś odpowie. A skąd oni wożą te płyty? z Konarzyc z Wielkopolskiego (obok Książa Wielkopolskiego) do mnie do trzebnicy mają 120km, liczą 5 zl/km, przy czym trzeba zaplacic za jazde w dwie strony u mnie dodatkowo wyszlyby dwa transporty, wiec za transport 120km w ofercie mam 2400 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 13.02.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 dodam jeszcze, że betard wycenił mi ten sam strop na 13577 z transportem, ale montaz i dzwig po mojej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ENDO 14.02.2013 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 SMART 20cm, płyty 7 metrowe, powierzchnia 100m, dowóz do KRK to orientacyjny koszt 13000 + 23% VAT. A jak Wam wychodzą wyceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodii 14.02.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 U mnie w projekcie jest 20cm monolit i tak pewnie zostanie. Jakos nie mam przekonania do terrivy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ENDO 15.02.2013 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 U mnie w projekcie jest 20cm monolit i tak pewnie zostanie. Jakos nie mam przekonania do terrivy Liczyłeś ile będzie Cię kosztował monolit (beron, stal, deski + robota)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 15.02.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 ja wybrałem monolit po przeliczeniu z teriva wyszła całkiem podobnie a nawet na swój plus ,ale jakoś nie przekonuje mnie i zostałem przy standardzie:) i jestem zadowolony pozdro:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 15.02.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 U mnie w projekcie jest 20cm monolit i tak pewnie zostanie. Jakos nie mam przekonania do terrivy 20cm?? a jakie masz największe rozpiętości? rzeczywiście tak duże pomieszczenia czy projektant się asekuruje kosztem inwestora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 15.02.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) już nic... Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts