Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki masz strop?

ENDO

Recommended Posts

Dzis dodzwonilem sie do Zablockiego i cena raczej spoko.

B20 ma po 210+ vat i za pompe nic nie liczy.

A w SPBW 210+vat, za pompe 10zl od metra plus dojazd jakies 30zl, mowil tez ze na wiosne maja kupowac gruche z tasmociagiem wiec wtedy cena jest normalna. I beda tez zaczynac produkcje bloczkow, wiec biorac i to i to od niego bedzie taniej.

W marcu jak bede to podjade do nich i zobaczymy co zaoferuja, biorac na caly dom i budynek gospodarczy

A co do zbrojenia to u mnie ma byc 12X30 i 18x30, wiec nie tak gesto.

Edytowane przez rodii

• 1 year później...
  • Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

strop monolityczny to naprawdę pracochłonna konstrukcja. Wymaga pełnego deskowania, dużej ilości zbrojenia oraz betonowania przy użyciu pompy. Z tego co piszecie to są duże rozbieżności w ilości stali i grubości stropu już na etapie projektowania. Budzi to duże obawy o efekt finalny w postaci wytrzymałego stropu. Tych robót i obaw nie ma w przypadku stropy prefabrykowanego.

Pozdrawiam!

Witam,

strop monolityczny to naprawdę pracochłonna konstrukcja. Wymaga pełnego deskowania, dużej ilości zbrojenia oraz betonowania przy użyciu pompy. Z tego co piszecie to są duże rozbieżności w ilości stali i grubości stropu już na etapie projektowania. Budzi to duże obawy o efekt finalny w postaci wytrzymałego stropu. Tych robót i obaw nie ma w przypadku stropy prefabrykowanego.

Pozdrawiam!

Rozumiem że KONBET poleca betonowanie wieńca w stropie za pomoca wiaderka, skoro pompa to została wymieniona jako wada stropu monolitycznego?

Dear KONBET,

macie fajne stropy i fajne rozwiazania ale z calym szacunkiem wasze stropy tez maja wady. Sa duzo drozsze i w rezultacie koszta wychodza tak samo. Ekipy nie patrza na to czy beda robic teriwe czy deskowac wszystko. Szczerze to wiem bo to przerobilem. Moja ekipa tak samo mnie wyceniala za terive jak i za lana plyte.

• 2 weeks później...
  • 4 months później...