rodii 18.02.2013 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) Dzis dodzwonilem sie do Zablockiego i cena raczej spoko.B20 ma po 210+ vat i za pompe nic nie liczy. A w SPBW 210+vat, za pompe 10zl od metra plus dojazd jakies 30zl, mowil tez ze na wiosne maja kupowac gruche z tasmociagiem wiec wtedy cena jest normalna. I beda tez zaczynac produkcje bloczkow, wiec biorac i to i to od niego bedzie taniej.W marcu jak bede to podjade do nich i zobaczymy co zaoferuja, biorac na caly dom i budynek gospodarczy A co do zbrojenia to u mnie ma byc 12X30 i 18x30, wiec nie tak gesto. Edytowane 18 Lutego 2013 przez rodii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KONBET 27.03.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Witam, strop monolityczny to naprawdę pracochłonna konstrukcja. Wymaga pełnego deskowania, dużej ilości zbrojenia oraz betonowania przy użyciu pompy. Z tego co piszecie to są duże rozbieżności w ilości stali i grubości stropu już na etapie projektowania. Budzi to duże obawy o efekt finalny w postaci wytrzymałego stropu. Tych robót i obaw nie ma w przypadku stropy prefabrykowanego. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.03.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Witam, strop monolityczny to naprawdę pracochłonna konstrukcja. Wymaga pełnego deskowania, dużej ilości zbrojenia oraz betonowania przy użyciu pompy. Z tego co piszecie to są duże rozbieżności w ilości stali i grubości stropu już na etapie projektowania. Budzi to duże obawy o efekt finalny w postaci wytrzymałego stropu. Tych robót i obaw nie ma w przypadku stropy prefabrykowanego. Pozdrawiam! Rozumiem że KONBET poleca betonowanie wieńca w stropie za pomoca wiaderka, skoro pompa to została wymieniona jako wada stropu monolitycznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 27.03.2014 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Dear KONBET, macie fajne stropy i fajne rozwiazania ale z calym szacunkiem wasze stropy tez maja wady. Sa duzo drozsze i w rezultacie koszta wychodza tak samo. Ekipy nie patrza na to czy beda robic teriwe czy deskowac wszystko. Szczerze to wiem bo to przerobilem. Moja ekipa tak samo mnie wyceniala za terive jak i za lana plyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0707 05.04.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 jak dla mnie strop monolityczny bije wszystkie inne na glowe parametrami, jedynie potrzebuje wicej czasu na zrobienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 13.08.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Zapraszamy do obejrzenia filmu o stropie budowanym w 2 godziny - stropie z lekkich płyt panelowych strunobetonowych SMART: Zobaczcie inne filmy poradnikowe na murator.tv - to Telewizja Budowlana dla Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts