gentoonx 02.03.2013 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Nie chcesz udowadniać swoich 4000kWh - trudno ty i ja wiemy że za 2000 na gotowo się nie da, zresztą nigdzie nie użyłem takiej kwoty , a nawet gdyby się dało materiałowo, to chyba z tym zarobkiem się ze mnie nabijasz. Mój Tichelmann 7x9mb kosztuje mnie materiałowo niecałe 3000, czerpnię i wyrzutnię mam w okapie, więc daruję sobie te wolnostojące po 1000 i więcej. Postaraj się zrozumieć, że mamy inne podejście do tematu. Moje GWC w domach w których robiłeś/robisz/będziesz robił WM z odzyskiem, nie ma zastosowania. WM nie współpracuje z żadną inną instalacją, prócz elektrycznej (właściwie pasożytuje na niej ), ogranicza straty jedynie. Stąd prosty wniosek, że się nie dogadamy, a ja nie będę w tym roku jeździł najnowszym SLK od Brabusa. Szkoda, a moglem sie obłowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 02.03.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 ale się wozicie , ja twierdzę że gwc to fajna sprawa ...czerpnię i wyrzutnię mam w okapie... jakim okapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 02.03.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 dachu, w podbitce znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
webi 08.03.2013 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 dachu, w podbitce znaczy Czyli wracałeś rurą z gruntu po elewacji? Czy ukrywałeś ją w elewacji? 7x9 Tichelmann za 3000, jaką rurą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tori55 12.05.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Mam zamiar wybudować GWC pod garażem w nowo budowanym domu, ma on byćz pustaków ceramicznych z otworami w środku położonych na płask , powierzchnia 50m2 m2 i 1000m3 powietrza .Mam zamiar pod tym GWC zainstalować również wymiennik ciepła rury z glikolem ,jednym słowem na powierzchni 50m2 2 wymienniki jeden powietrza dlarekuperaci i wentylacji drugi dla pomy ciepła.Całość wymiennika będzie odizolowana od fundamentu styropianemjak również będzie czapa ze stryropianu na górze ma to działać latem jakopowierzchnia w miarę dobrze schłodzona ze względu na brak promienisłonecznych docierających do gleby , a zimą nie będzie przemarzać bobędzie dobrze odizolowane od fundamentów i nie będzie dochodziło dowymiennika tzw przemarzanie gruntu.Jeżeli się mylę proszę mniepoprawić Czy możecie w tym wypadku zaoferować odpowiednią pompę ciepła,która będzie zastosowana do ogrzewania podłogowego orazrekuperator krzyżowy dla wentylacji z rekuperacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 13.05.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 w/g mnie, te parametry co podałeś to nie ma szans - chyba że o lodownię ci chodzi - to OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaRafał 25.06.2013 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Witam, czy ktoś obeznany w temacie mógłby rzucić okiem na poniższe rysunki z rozplanowaniem rekuperacji i przedstawić swoje uwagi odnośnie jej rozmieszczenia? Z góry dziękujemy za cenne uwagi. Pozdrawiamy, Monika&Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 25.06.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 nie da się inaczej niż na spirówkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembi 27.06.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 nie da się inaczej niż na spirówkach? A co w tym złego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 28.06.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 nie tyle złego co nie dość dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macienty 22.08.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 WitamCzy ktoś z Państwa wie coś na temat rekuperatorów Danfossa? Może ktoś już taki użytkuje. Jak się sprawdza?Będę wdzięczny na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts