Tatiana84 14.02.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Hej, może macie jakieś pomysły jak rozsądnie postawić ściankę w tym pokoju, by wydzielić w nim sypialnię? Zależy mi na tym by było to oddzielne, intymne pomieszczenie, może z użyciem luksfer... Wnętrze jest co najmniej oryginalne, zależy mi więc na niebanalnej ściance. Przed kuchnią stoi stół z krzesłami i tu chciałabym go zostawić. Jednocześnie chciałabym wstawić narożnik i..... nie wiem gdzie. Każde okno jest balkonowe i można się nim wydostać na zewnątrz. Łącznie pokój ma 33 mkw. Nie za bardzo umiem sobie sama z tym poradzić... Chcielibyście mi pomóc? Będę wdzięczna za każdą uwagę. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 14.02.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 (edytowane) proponuję podzielić przestrzeń w taki sposób: Edytowane 14 Lutego 2013 przez lelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatiana84 14.02.2013 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Bardzo serdecznie dziękuję za propozycję - wspaniałe rozwiązanie! Sama nigdy bym nie wpadła na tak rozsądne poukładanie całości Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 17.02.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 A musi byc koniecznie akurat narożnik? Bo jakby go nie było, to można by wstawić jakby za jego krótszym bokiem taką półkę "kwadratową", która oddzieliłaby część kuchenną od salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 18.02.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Ale to będą dwie kiszeczki Ile ten pokój ma szerokości? Lelik, wstawiłaś łóżko 2x2, został hektar przestrzeni, a tymczasem tam będzie znacznie ciaśniej... Narożnik w części dziennej - ta sama historia... WYMIARY potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 18.02.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 A mnie się coś tutaj nie zgadza z wymiarami,wychodzi u Lelik sypialnia o szer.220cm,tak jak łazienka,więc jakim cudem jest na ścianie łóżko,jakaś komoda i jeszcze miejsce przy wejściu? Biorąc miarę z okien,drzwi do łazienki mają 120cm.Coś tu nie gra,przydałoby się dokładne wymiary pokoju,mnie wychodzi ok 600cm szer,więc postawienie narożnika i tv naprzeciw w odległości mniejszej niż 300cm to chyba pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 18.02.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Oczywiście mój szkic to jest układ narysowany na szybko, z grubsza, sugerując się wymiarami na planie. Tak, na pierwszym rys. sypialnia jest dosyć wąska 220 ale i łózko powinno tam być niewielkie np. szer.140, jeżeli stoi przy ścianie, to zostaje wolnej przestrzeni przy wejściu 80cm, na rys.2 syp. jest trochę przedłużona więc można ustawić łóżko w poprzek. Mieszkanie jest niewielkie, więc przy dzieleniu go na dodatkowe pomieszczenia powstają niewielkie pokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrzosennik 18.02.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Moja siostra oddzieliła sypialnie od salonu drzwiami przesuwanymi na całą długość ściany. Drzwi są połączeniem drewna i matowej szyby (plastiku). Wygląda estetycznie i lekko i zawsze można je trochę rozsunąć, by znów przestrzen była duża. Sypialnia jest malutka, bo stawiali na większy salon, zresztą chodziło tylko o miejsce do spania i szafkę nocną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatiana84 20.02.2013 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Faktycznie wychodzą dwie kichy - sypialnia ma 220, salon 340 szerokości. Nie mniej jednak muszę to jakoś podzielić. Nie wyobrażam sobie kontynuacji łączenia sypialni i pokoju dziennego w jednym. Wg mnie totalnie beznadziejne rozwiązanie - wiem bo na co dzień je testuję w obecnym mieszkaniu Co do wyposażenia sypialni - ma wejść tam jedynie łóżko, może jakaś mała szafeczka pod lampkę. Garderoba jest oddzielna, nie ma więc potrzeby wstawiania szaf. Dojdzie pewnie jeszcze biurko z kompem, ale przy podzieleniu po długości powinno spokojnie się zmieścić. Niestety nie mam dokładniejszych wymiarów niż te podane na planie, musze przejechać się do tego lokum z miarką i sprawdzić wszystko dokładnie. Całe mieszkanie ma 53 m. Co do tego czy na pewno musi być narożnik - w moim mniemaniu lepiej by tu pasowała kanapa z ewentualnie dwoma fotelami, ale... Mąż jest nieugięty i nie chce odpuścić narożnika. Dlatego właśnie zastanawiała się nad możliwością rozsądnego postawienia tego mebla... i pomysłów brak… Moim zdaniem zagraci się ten salon tego typu meblem. Jak to widzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 20.02.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Mieszkanie w sumie nie jest małe,jednak problemem są też okna po jednej stronie,dlatego wchodzi w grę tylko taki podział jak powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts