cmario 14.02.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Witam. Planuje remont domu i mam pewien problem chodzi mi o strop.Jak chodzi się po piętrze to słychać okropne dudnienie, podłoga lekko drży.To wszystko przenosi się na ściany i słychać w całym domu jak ktoś idzie.Dom jest z 1988roku i ma strop z 14 tregry ,cegły dziurawki i betonu.Nie ma żadnego dodatkowego przełożenia typu wata szklana czy wełna itp. Jest możliwość żeby jakoś pozbyć się tego problemu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 14.02.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 u moich rodzicow to byl dany styro i na to beton z dylatacja przy scianach i byla poprawa. Innych pomyslow nie mielismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cmario 15.02.2013 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 A grubo daliście tego betonu??? i jakiej szerokości zastosować te kanały dylatacyjne?czy efekt jest wart takiej inwestycji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 15.02.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 styro poszedl 5cm i dylatacja z styropianu podlogowego 2 cm, beton 5cm na to zbrojony dobrze siatka bo jest cienki. W 100% zdalo egzamin. Prawdopodobnie masz strop monolotyczny zelbetonowy, ktory poprostu z racji swojej jednolitej i wysokiej gestosci bdb przenosi wszystkie drgania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 15.02.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 koszt jaki trzeba poniesc to ograniczyl sie do cementu i styro po zwir byl, wiec trudno mi powiedziec czy byl warto bo to trzeba bylo zrobic, poniewaz podloga byla wczesniej drewniana, i robaki ja zjadly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts