nataszka_wroc 15.02.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) witam serdecznie wszystkich lubiących nowoczesne bryły:) rok temu staliśmy się posiadaczami domu z lat 60, tak zwanej "kostki". Jedno piętro, piwnica. Całość to około 180 m kw. Na chwilę obecną mamy przygotowany indywidualny projekt domu w którym nie bardzo podoba nam się elewacja i nie bardzo też mamy pomysł na coś ciekawego i nie drogiego. Tak więc, jeżeli macie jakieś pomysły dotyczące "obudowy" domu to bardzo chętnie ich wysłuchamy i obejrzymy Chcielibyśmy aby dom miał dwa kolory, bądź fakturę w dwóch kolorach -stara bryła (ta kwadratowa) w jednym kolorze, natomiast dobudówka w innym. Zastanawiam się nad szarym i może białawym. Myślę, żeby ogrodzenie było szare-takie betonowe lub obłożone czymś szarym, tak żeby się nie brudziło. Macie jakieś pomysły z czego można to zrobić? Projekt będzie jeszcze trochę zmieniony jeżeli chodzi o taras, będzie mniej zabudowany po bokach, ponieważ planujemy dość wysoki mur, tak, żeby odgrodzić się od aż siedmiu sąsiadów, więc w takim wypadku zabudowany taras będzie nie potrzebny;) Środek domu też będzie bardziej w stylu vintage + ciut nowoczesny. Dziękujemy za opinie i porady Pozdrawiamy; Aga i Wojtek Edytowane 15 Lutego 2013 przez nataszka_wroc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataszka_wroc 15.02.2013 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 kolejne 5 zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataszka_wroc 15.02.2013 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 i kolejne 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataszka_wroc 15.02.2013 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 później wkleję zdjęcia teraźniejszego domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataszka_wroc 15.02.2013 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 co do muru to myślałam, żeby zrobić go z takiego szarego łupka (jeżeli dobrze go nazwałam:)) ale to tylko pierwsza propozycja. Najbardziej podoba mi sie taki architektoniczny beton (tak to się jakoś nazywa) ale cena powala...doradzcie czy będzie pasował do nowoczesnej bryły bo chyba mi się nie widzi do końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 15.02.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Cześć! Melduje się pierwszy adresat powitania Fajna bryła Też przechodziłam etap zachwytu łupkiem na elewacji, ostatecznie podjęliśmy decyzję, że wszędzie będzie biały tynk. Kiedy startujecie? Pozdrawiam i będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataszka_wroc 15.02.2013 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 hej, miło mi poznać co do łupka to aż taka zachwycona nim nie jestem, też podoba mi się biały tynk, tylko boję się, że bedzie szybko brudny-dom stoi przy drodze, może nie jakiejś bardzo uczęszczanej ale, ale z tego co mi wiadomo, obok ma byc jakieś osiedle i właśnie dróżką obok naszego domu będą przejeżdżać mieszkańcy owego osiedla:( Co do startu to jedna część domu już stoi, ta stara kosteczka, a w tym miesiącu zaczynamy z remontem piwnicy, podbicie fundamentów, drenaż, wszystkie te "brudne" prace, jak to nazywam:) Piwnica będzie częścią mieszkalną, tak jakby włączona do domu. Niestety nie mamy jeszcze pozwolenia na dobudówkę (brak drogi dojazdowej, sprawa w sądzie), ale myślę, że w okolicach maja sprawa się rozwiąże:) pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie, Aga Cześć! Melduje się pierwszy adresat powitania Fajna bryła Też przechodziłam etap zachwytu łupkiem na elewacji, ostatecznie podjęliśmy decyzję, że wszędzie będzie biały tynk. Kiedy startujecie? Pozdrawiam i będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataszka_wroc 15.02.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 ...nie ma chętnego do pomocy w wyborze otynkowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 17.02.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) Mój dom też stoi przy drodze. Na szczęście prowadzi ona jedynie do dwóch sąsiednich posesji i nigdzie dalej. Jest to natomiast póki co droga szutrowa, a ja planuję pełne ogrodzenie murowane, oczywiście też białe Niech się kurzy Pytałaś mnie o okna. Tak, jak wspomniałam u siebie, nie chcę na razie rekomendować firmy wykonawczej, ale wybrałam profile aluminiowe Reynaers. Może ta informacja Ci się przyda. Pozdrawiam i czekam na zdjęcia z placu boju Edytowane 17 Lutego 2013 przez lullaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts