jgrolik 20.05.2014 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Ta 'firemka' ma coś ponad 20 lat doświadczenia na rynku:eek: Ale ta "firemka" ma problem z tłumaczeniem ulotek producenta "modulacja frekwencji", a do tego brak dokładnej specyfikacji pomp od razu mnie odrzuca. Osobiście polecam GHS, co prawda, jeszcze nie zainstalowali u mnie pompy (na razie nie ma gdzie jej założyć ) ale kontakt bardzo dobry. No i super doradztwo i nie naciągają na niepotrzebne koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karban 27.05.2014 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Ale ta "firemka" ma problem z tłumaczeniem ulotek producenta "modulacja frekwencji", a do tego brak dokładnej specyfikacji pomp od razu mnie odrzuca. Specyfikację powinna dostarczyć firma Partnerska (wykonawcza) w okolicy, tak samo cennik. W ten sposób rynek jest uszczelniony i klienci końcowi nie zajmują się wycenami, obliczeniami itd. do czego nie mają wymaganej wiedzy. Przykro mówić, ale na takiej niewiedzy klientów końcowych żerują producenci oferujący 'tańsze' oferty, które można sobie samemu złożyć, korzystając ze strony internetowej. Swoją drogą, zadziwia fakt, że klienci końcowi są w stanie zainwestować w pompę ciepła, która ma przepracować min. 20 lat, chociaż doświadczenie producenta wynosi...kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmag 28.05.2014 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Swoją drogą, zadziwia fakt, że klienci końcowi są w stanie zainwestować w pompę ciepła, która ma przepracować min. 20 lat, chociaż doświadczenie producenta wynosi...kilka lat. Dobrze, że nie wszyscy tak myślą - bo nie istniałby żaden producent - jakby miał czekać na pierwszego klienta te 20 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgrolik 28.05.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Specyfikację powinna dostarczyć firma Partnerska (wykonawcza) w okolicy, tak samo cennik. W ten sposób rynek jest uszczelniony i klienci końcowi nie zajmują się wycenami, obliczeniami itd. do czego nie mają wymaganej wiedzy. To co dostałem poza sloganami reklamowymi nie zawierał prawie nic. Ponadto nie każdy klient końcowy nie ma odpowiedniej wiedzy. Większość zapewne nie ma tej wiedzy, ale nie wszyscy. Ja poprosiłem o SZCZEGÓŁOWE dane pompy a to co dostałem to była ulotka reklamowa. Nie wiem ile lat na rynku jest GHS, natomiast SmartHeat jest ponad 20 ... tyle, że na Niemieckim rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts