kubag86 16.02.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Cześć Sytuacja wygląda tak. Dom jednorodzinny, na rysunku przekrój komina. Instalacje które już są zamontowane są na zielono (rysunek). Komin jest zrobiony z takich pustych cegieł i obłożony zwykłymi cegłami. Moje pytanie brzmi 1. Czy w świetle komina zaznaczonego na czerwono można wrzucić kwasówkę i zrobić w nim kominek/kozę niewielkiej mocy. Pytam bo nie wiem czy sąsiedztwo kominka i węża z solaru nie zaszkodzi temu wężowi od solara (temperatura). Wąż od solara to takie czarne tworzywo, nie wiem jaki dokładnie materiał. 2. Pomysł z kominkiem/kozą jest nowy, dlatego komin nie jest typowo kominkowy tylko zrobiony z tych pustych cegieł do których można wrzucić kwasówkę. Czy wg Was taki komin z tych cegieł i kwasówka wystarczą na niewielkiej mocy kominek/kozę (funcka raczej ozdobna, ogrzanie max jednego pokoju nad garażem). Miejsce na wyczystkę jest. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi, porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts