Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi tarasowe przesuwne - jakie?

Recommended Posts

• 3 months później...
  • Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Proszę o pomoc ponieważ jestem zmuszona wymienić drzwi tarasowe 2400 h x 2350 szer. ponieważ parkiet położony na zbyt mokrą wylewkę "wypchał" mi drzwi ( zresztą ścianę zewnętrzną też, niszcząc elewację) Nie odchodząc od tematu zdarzenie miało miejsce rok temu. Próbowali drzwi wyprostować (drzwi uch.-rozw.+ fix) i uszczelnić pianką czy akrylem ale zimą miałam na szybie lód od wewnątrz (Drzwi wygięte w minimalny łuk) Muszę kupić nowe i myślę o przesuwnych ale cały czas jestem wkręcana dlatego proszę o radę jakie parametry muszę uwzględnić i na co zwrócić uwagę przy montażu aby było OK. Drzwi bedą wymieniane chociaż jest już parkiet czy to będzie dodatkowy problem??? Przepraszam za chaos ale taki mam też w głowie...

PS Chcę zamontować rolety zewn. czy powinnam przy zakupie okna ten fakt zaznaczyć?

Edytowane przez kamaja
dodanie PS

Zaraz zaraz.. to sie wydaje niewiarygodne. Parkiet wypchal Ci sciane?? Ja wiem ze starozytni Egpcjanie bukowym drewnem rozlupywali skaly, ale to bylo dawno ( i nieprawda, bo piramidy zbudowali kosmici;)

Nie przekreslalbym tak od razu tego starego okna, bo jesli nie da sie go wyprostowac przez ten parkiet to mozna je przemontowac.

Twoj przypadek jak dla mnie ma zbyt duzo niewadomych by podjac sie doradzania nie widzac calosci.

Tak wypchał ponieważ na moje nieszczęście nie "wybrzuszyło" podłogi a ścianę zewn. przesunęło. Elewacja, wzdłuż podłogi, na ścianie zewn. jest popękana. Parkiet dębowy jest... :( Przemontować? to znaczy wyjąć i jeszcze raz włożyć. Ale czy będzie szczelne? po ostatniej zimie mam wątpliwości a jak mam mieć robioną elewację to muszę drzwi wymienić wcześniej i na pewno założe rolety (będzie ciepło!!! cieplej) tylko nie wiem jakie parametry i jakiej firmy, żeby nie stuknęło po i tak nadwyrężonej kieszeni a jakość odpowiednia :-D

kiedyś mieszkałam w Siedlcach na Wyszyńskiego (taka dygresja) Pozdr.

Zaskoczyła mnie jedna z firm od okien - Nie da się zrobić u nich PSK 3000*2400 z równym podziałem. Robią na trzech profilach Veka, Brugmann oraz Rehau I w każdym zaproponowali podział 1400 i 1600 bo inaczej w/g nich się nie da. Wszystkie inne nie widzą problemu.

Tutaj piękne hst oknoplastu , aluminium, ttylko dlaczego okno plast daje na aluminium tylko dwa lata gwarancji .

U mnie otwór na taras ma : 5.35 x 2.35 .

Najchętniej podzielił bym to na dwie równe części przy hst .

cena okno plastu na koncepcie z pcv z dodatkową 3 szyba to 15 tys montażem .

Tylko obawiam się wagi i odkształceń przy takich dużych skrzydłach .

Czy ma ktoś taki lub większy rozmiar w dwóch skrzydłach hst ?

• 10 months później...
Oj widać że Twój wpis jest wymuszony. To zupełnie inny temat. Jakbym już w tym tygodniu nie czytał gdzieś o wewnętrznych systemach przesuwnych, to bym może i uwierzył. A tak - nie na temat.

• 2 years później...