qorzen 16.02.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 (edytowane) Witam. Chciałbym kupić działkę budowlaną, która odpowiada mi w zasadzie pod każdym względem. Niestety działka ma tylko 15 metrów szerokości, a w Planie Zagospodarowania Przestrzennego znalazłem niepokojące zapisy: "zakazuje się wydzielania działek budowlanych o szerokości frontu tzn. boku przyległego dodrogi mniejszej niż:- 20,0 m dla zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej wolnostojącej,- 15,0 m dla zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej bliźniaczej,- 9,0 m dla zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej szeregowej" oraz "Przepisy końcowe1. Do czasu wystąpienia z wnioskiem o zabudowę w rozumieniu prawa budowlanegotereny pozostają w dotychczasowym użytkowaniu.2. Wydzielone działki, które są położone w terenach przeznaczonych pod zabudowęlecz nie spełniają warunków i parametrów działki budowlanej określonychw niniejszym planie oraz przepisach odrębnych pozostają w dotychczasowymużytkowaniu i jako takie nie mogą być zabudowane." Czy to oznacza że wydzielona działka mimo że jest przeznaczona pod zabudowę jednorodzinną, z racji zbyt małej szerokości nie może zostać zabudowana w ten sposób (tj. zabudową jednorodzinną wolnostojącą)?Pozdrawiam,Mirek. Edytowane 17 Lutego 2013 przez qorzen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanlejj 22.02.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 WitamZa mało informacji. Prześlij proszę skan mapy i miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, a postaram się pomóc. Z tego co napisałeś wynika, że bliźniaka możesz postawić.mój mail [email protected]pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts