1paul11 16.02.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Witam, właśnie dostaliśmy pozwolenie na budowę wiec postanowiliśmy dokumentować nasze dokonania oraz dzielić sie naszymi spostrzeżeniami i problemami . A to jest nasz projekt parterówki. Projekt nie jest przewidziany jako energooszczędny, ale postanowiliśmy go wykonać jako energooszczędny właśnie. Na razie nie mamy sprecyzowanych wielu szczegółów ale myślimy że powoli będzie się wszystko klarować. Dom bez piwnic z nieużytkowym poddaszem choć ze stropem wylewanym. Ściany prawdopodobniej z silikatów murowanych na zaprawie zwykłej poziomych i pionowych fugach, a to dlatego że miejsce narażone jest na szkody zaliczane to 1 kategorii. Czy ktoś liczył zapotrzebowanie budynku na energie żeby określić jego energooszczędność ? Potrzebowałbym jakiegoś kalkulatora do wyznaczenia jakie dać ocieplenie. Może ktoś pomóc w tej kwestii ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 16.02.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 witam i obiecuję kibicować http://www.termoorganika.com.pl/kalkulator/kalkterm.html projekt masz z katalogu czy indywidualny? Jeśli nie ma piwnic to do czego te schodki prowadzą? co do spoin i szkód górniczych to od takich decyzji jest kierownik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1paul11 17.02.2013 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Projekt wzorowany na Z500. Bedę miał obniżoną kotłownie względem poziomu reszty domu żebym miał możliwość składowania węgla jest jeszcze dobudowany syp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1paul11 18.02.2013 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 No i powoli zaczyna się wyścig szczurów: szukanie ekipy budowlanej jest ciekawie różnice nawet 15 tys.Dalej nie rozszczygnięty temat z czego budować. jedni mówia że najlepiej z tego co najtaniej wiec jakas tam cegła ceramiczna najtańsza bo i tak tego nie będzie widać( no zobaczymy ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1paul11 06.03.2013 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Własnie dostaliśmy dziennik budowy, jesteśmy wniebowzięci. Tak było by fajnie gdyby nie to ........ to że olała nas ekipa budowlana. W sumie to trochę moja wina bo nie mogłem zdecydować sie wcześniej i w końcu gdy miałem im zlecić to było już za późno. Tak więc SZUKAMY EKIPY BUDOWLANEJ KTÓRA BY ZACZĘŁA BUDOWAĆ. !!!!! JAK KTOŚ MA SPRAWDZONĄ TO DAJCIE ZNAĆ.A poza tym zdecydowałem sie murować z silikatów z rekuperatorem i pewnie z kotłem na węgiel z podajnikiem. Rozważam jeszcze pompę ciepła ale to juz chyba nie na moją kieszeń. Nasz dach to 365 m kw. W cholere dużo tego dachu, chyba bym nie robił tak wielkiego następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia87 18.11.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Witam, przypadkiem natrifiłam na ten wątek i patrzę a tu dom podobny do tego o jakim ja marzę. Jestem ciekawa jakie koszty.Możesz wkleić nazwę całą albo rzuty z góry, odnośnie dachu.Mi się marzy projekt aurelia z Archetonu, widzę podobieństwa. Będę śledzić dalsze wpisy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrMs 24.11.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Własnie dostaliśmy dziennik budowy, jesteśmy wniebowzięci. Tak było by fajnie gdyby nie to ........ to że olała nas ekipa budowlana. W sumie to trochę moja wina bo nie mogłem zdecydować sie wcześniej i w końcu gdy miałem im zlecić to było już za późno. Tak więc SZUKAMY EKIPY BUDOWLANEJ KTÓRA BY ZACZĘŁA BUDOWAĆ. !!!!! JAK KTOŚ MA SPRAWDZONĄ TO DAJCIE ZNAĆ. A poza tym zdecydowałem sie murować z silikatów z rekuperatorem i pewnie z kotłem na węgiel z podajnikiem. Rozważam jeszcze pompę ciepła ale to juz chyba nie na moją kieszeń. Nasz dach to 365 m kw. W cholere dużo tego dachu, chyba bym nie robił tak wielkiego następnym razem Witam, my wybraliśmy projekt PORTLAND z pracowni dom z pasją. Dach też ogromy więc jeśli ktoś już jest na etapie krycia domu dachówką lub blachodachówką to proszę o przybliżone koszty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts