Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

hekaplast czy Jezierski ?

Recommended Posts

wczoraj na targach podszedł do mnie Pan i powiedział że sprzedaje Jezierskiego w Zielonej górze i chce wiedzieć co jest lepsze w oknach Heki

(z tymi się wystawiamy)

zapytałem gdzie ma salon a on że no w zielonej ,pytam ale konkretnie ul itd i podał nasz adres hahahah

myślałem że padnę.muszę sprawdzić czy czasem na weekend ktoś nie otwiera i nie sprzedaje okien hahahahah

• 3 months później...

Witam,

Czy profil Hekaplast antracyt gladki wyglada atrakcyjnie? Trudno podjac decyzje na podstawie zdjec w internecie. Mam problem, zeby znalezc jakas wystawke Hekaplast w okolicy. Kod pocztowy 88-100 lub 64-600.

Oraz czy Robert Wawrzyniak ze Sremu jako montazysta daje rade? Jakies pozytywne/negatywne doswiadczenia zwiazane z tym partnerem Heka?

Bede wdzieczna za konstruktywne odpowiedzi.

• 2 months później...
  • 3 weeks później...

z tych dwóch producentów zdecydowanie lepszym wyborem jest Jezierski. Owszem u mnie też co roku okno jest do regulacji, ale przynajmniej się otwiera. Okno HeKaPlast po dwóch latach od brawurowego montażu, tego upalnego lata nie byłem w stanie otworzyć. Najwidoczniej wcale nie są takie "amazing" i luzy montażowe w granicach 5-8mm. pomimo zapewnień mnie, że są " niezbędne i wystarczające" przez firmę Debastor, która je u mnie zamontowała, wcale takie nie są. :D

Zobaczymy jak oceni je biegły i jak się one mają do tych z instrukcji montażu producenta z Leszna.

Witam

z tych dwóch producentów zdecydowanie lepszym wyborem jest Jezierski. Owszem u mnie też co roku okno jest do regulacji, ale przynajmniej się otwiera. Okno HeKaPlast po dwóch latach od brawurowego montażu, tego upalnego lata nie byłem w stanie otworzyć. Najwidoczniej wcale nie są takie "amazing" i luzy montażowe w granicach 5-8mm. pomimo zapewnień mnie, że są " niezbędne i wystarczające" przez firmę Debastor, która je u mnie zamontowała, wcale takie nie są. :D

Zobaczymy jak oceni je biegły i jak się one mają do tych z instrukcji montażu producenta z Leszna.

to masz problem z montażem a nie z oknem, 5 mm luz montażowy to żarcik chyba jakiś skoro mowa o oknach PCV.

Pozdrawiam

Naturalnie ta fotka pokazuje oryginalny wyrób, który opuścił fabrykę i przyjechał do klienta :D

Jakim cudem, skoro w Lesznie produkuje się rzekomo okna według niemieckich standardów ?

Od początku uważałem, że okno o takich wymiarach nie powinno być w ogóle zamontowane, ale przecież nawet na tak ewidentny błąd w wymiarowaniu okna, znaleźli się na tym forum specjaliści, którzy nie widzieli w tym problemu ?

Wracając do samej kwestii jakości okna, to serwis producenta działa bez zarzutu. Zna klej i nożyczki, potrafi wyjąć szyby i posklejać uszczelki by zadowolić nawet tak upierdliwego klienta jak ja. Tylko ile jeszcze było w tym kraju takich przypadków ? Czy tylko ja jestem takim szczęściarzem ?

Widzę, że kolega zapomina jak opieszale działają w Polsce sądy.

Teraz natomiast najbardziej martwi mnie co innego.

Niedawno dowiedziałem się z "pewnego źródła", że okna te łatwo skrzywić ?

Czy któryś z kolegów obeznanych w temacie, mógłby mi wyjaśnić co autor tych słów, mógł mieć na myśli ?

Będę bardzo wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.

...Niedawno dowiedziałem się z "pewnego źródła", że okna te łatwo skrzywić ?....

ha ha ha jakbym czytał news z kolejnej wypowiedzi Kaczyńskiego

"Pewne źródło" ostatnio powiedziało Maciarewiczowi że Tutka przeleciała nad Smoleńśką sosną

Wszystko można skrzywić jak się chce, a nawet uszkodzić jak się ktoś uprze ;) i "pewne źródło" nie jest potrzebne by wysnuć taki wniosek

Niedawno dowiedziałem się z "pewnego źródła", że okna te łatwo skrzywić ?

Czy któryś z kolegów obeznanych w temacie, mógłby mi wyjaśnić co autor tych słów, mógł mieć na myśli ?

Będę bardzo wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.

Pytaj autora. Ja na polskim byłem słaby z analizy wierszy.

Kompletnie nie mam pojęcia o co chodzi.

Niestety, ale moje "pewne źródło" jak każdy fachowiec jest małomówne. Rzuca tylko hasłami w rodzaju: "okno pracuje w jedną stronę" czy jak teraz, że "łatwo je skrzywić" i na tym koniec.

Szczerze mówiąc, to liczyłem, że na tym forum znajdzie się ktoś, kto przełoży mi język branżowy, zrozumiały tylko dla fachowców, na polski, w którym czuję się zdecydowanie pewniej. Teraz boję się dochodzić do okna, żeby go niechcący nie skrzywić, o sensowności celowego uszkadzania okna nawet nie wspomnę :D

pomiary robił sprzedawca nie producent. a kwestia skrzywienia okna to naprawdę pod głębszą analizę podchodzi

chyba że chodziło o normalne wygięcie ramy:)

p.s. co do twojego szczęścia to się zgodzę bo u nas takich kwiatków nie ma

choć nie powiem że nie zdarzają się błędy ale są one czymś normalnym bo tylko ten co nic nie robi ich nie popełnia