ml80 16.02.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Witam, stoję przed zakupem okien i mam dylemat. Zastanawiam się nad Jezierskim i Hekaplastem. Czy ktoś z forumowiczów kupował ostatnio okna tych producentów i może się podzielić swoimi w spostrzeżeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 19.02.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 i co doradzili w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 24.02.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 wczoraj na targach podszedł do mnie Pan i powiedział że sprzedaje Jezierskiego w Zielonej górze i chce wiedzieć co jest lepsze w oknach Heki(z tymi się wystawiamy) zapytałem gdzie ma salon a on że no w zielonej ,pytam ale konkretnie ul itd i podał nasz adres hahahahmyślałem że padnę.muszę sprawdzić czy czasem na weekend ktoś nie otwiera i nie sprzedaje okien hahahahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nomadista 19.06.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nela29 19.06.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Witam Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nomadista 19.06.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Witam, Czy profil Hekaplast antracyt gladki wyglada atrakcyjnie? Trudno podjac decyzje na podstawie zdjec w internecie. Mam problem, zeby znalezc jakas wystawke Hekaplast w okolicy. Kod pocztowy 88-100 lub 64-600. Oraz czy Robert Wawrzyniak ze Sremu jako montazysta daje rade? Jakies pozytywne/negatywne doswiadczenia zwiazane z tym partnerem Heka? Bede wdzieczna za konstruktywne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matlik 27.08.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Kilka lat temu wybrałem okna od Jezierskiego i był to DUUUUUUŻY BŁĄD. Do tej pory z niektórych okien wieje, a resztę praktycznie co roku trzeba regulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budpolbud 02.09.2013 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 widze tu chyba jakiś zabieg konkurencji - sam wybierałem okna 1/2 roku i wybrałem Jezierskiego bo ma najwyższy standard okuwania więc jak ma z czegoś nie wiać to właśnie z tych okien - a może masz problem z montażem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 18.09.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 z tych dwóch producentów zdecydowanie lepszym wyborem jest Jezierski. Owszem u mnie też co roku okno jest do regulacji, ale przynajmniej się otwiera. Okno HeKaPlast po dwóch latach od brawurowego montażu, tego upalnego lata nie byłem w stanie otworzyć. Najwidoczniej wcale nie są takie "amazing" i luzy montażowe w granicach 5-8mm. pomimo zapewnień mnie, że są " niezbędne i wystarczające" przez firmę Debastor, która je u mnie zamontowała, wcale takie nie są. Zobaczymy jak oceni je biegły i jak się one mają do tych z instrukcji montażu producenta z Leszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 19.09.2013 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Witam z tych dwóch producentów zdecydowanie lepszym wyborem jest Jezierski. Owszem u mnie też co roku okno jest do regulacji, ale przynajmniej się otwiera. Okno HeKaPlast po dwóch latach od brawurowego montażu, tego upalnego lata nie byłem w stanie otworzyć. Najwidoczniej wcale nie są takie "amazing" i luzy montażowe w granicach 5-8mm. pomimo zapewnień mnie, że są " niezbędne i wystarczające" przez firmę Debastor, która je u mnie zamontowała, wcale takie nie są. Zobaczymy jak oceni je biegły i jak się one mają do tych z instrukcji montażu producenta z Leszna. to masz problem z montażem a nie z oknem, 5 mm luz montażowy to żarcik chyba jakiś skoro mowa o oknach PCV. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 19.09.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 To żaden żarcik. Mam to na piśmie. O jakości okien z Leszna się nie wypowiadam, ponieważ jak powiedział tu na forum, jeden specjalista ... " nie wymagajmy od okien dzieła sztuki" co tłumaczy dlaczego całe moje okienko wyglądało tak, a nie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 19.09.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 to fotki przed czy po poprawach bo temat chyba był już przerabiany ,troche długi czas trwa to sprawdzanie czy sądzenie się coś mi nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 20.09.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Naturalnie ta fotka pokazuje oryginalny wyrób, który opuścił fabrykę i przyjechał do klienta Jakim cudem, skoro w Lesznie produkuje się rzekomo okna według niemieckich standardów ? Od początku uważałem, że okno o takich wymiarach nie powinno być w ogóle zamontowane, ale przecież nawet na tak ewidentny błąd w wymiarowaniu okna, znaleźli się na tym forum specjaliści, którzy nie widzieli w tym problemu ? Wracając do samej kwestii jakości okna, to serwis producenta działa bez zarzutu. Zna klej i nożyczki, potrafi wyjąć szyby i posklejać uszczelki by zadowolić nawet tak upierdliwego klienta jak ja. Tylko ile jeszcze było w tym kraju takich przypadków ? Czy tylko ja jestem takim szczęściarzem ? Widzę, że kolega zapomina jak opieszale działają w Polsce sądy. Teraz natomiast najbardziej martwi mnie co innego. Niedawno dowiedziałem się z "pewnego źródła", że okna te łatwo skrzywić ? Czy któryś z kolegów obeznanych w temacie, mógłby mi wyjaśnić co autor tych słów, mógł mieć na myśli ? Będę bardzo wdzięczny za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowy cieć 20.09.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 ...Niedawno dowiedziałem się z "pewnego źródła", że okna te łatwo skrzywić ?.... ha ha ha jakbym czytał news z kolejnej wypowiedzi Kaczyńskiego "Pewne źródło" ostatnio powiedziało Maciarewiczowi że Tutka przeleciała nad Smoleńśką sosną Wszystko można skrzywić jak się chce, a nawet uszkodzić jak się ktoś uprze i "pewne źródło" nie jest potrzebne by wysnuć taki wniosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.09.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Niedawno dowiedziałem się z "pewnego źródła", że okna te łatwo skrzywić ? Czy któryś z kolegów obeznanych w temacie, mógłby mi wyjaśnić co autor tych słów, mógł mieć na myśli ? Będę bardzo wdzięczny za wszystkie odpowiedzi. Pytaj autora. Ja na polskim byłem słaby z analizy wierszy. Kompletnie nie mam pojęcia o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 21.09.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Niestety, ale moje "pewne źródło" jak każdy fachowiec jest małomówne. Rzuca tylko hasłami w rodzaju: "okno pracuje w jedną stronę" czy jak teraz, że "łatwo je skrzywić" i na tym koniec. Szczerze mówiąc, to liczyłem, że na tym forum znajdzie się ktoś, kto przełoży mi język branżowy, zrozumiały tylko dla fachowców, na polski, w którym czuję się zdecydowanie pewniej. Teraz boję się dochodzić do okna, żeby go niechcący nie skrzywić, o sensowności celowego uszkadzania okna nawet nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.09.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 To ja bym to pewnoe źródło odstawił i dał sobie spokój, bo chyba jedyne co z tego masz to nerwy. I to gratis. Ku uciesze "fachowca". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 23.09.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 pomiary robił sprzedawca nie producent. a kwestia skrzywienia okna to naprawdę pod głębszą analizę podchodzi chyba że chodziło o normalne wygięcie ramy:)p.s. co do twojego szczęścia to się zgodzę bo u nas takich kwiatków nie ma choć nie powiem że nie zdarzają się błędy ale są one czymś normalnym bo tylko ten co nic nie robi ich nie popełnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts