Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

budowa zaplecza magazyniwego i biurowego (pomoc)

Recommended Posts

Witam,

Dostałem za zadanie w pracy wykonanie małego zaplecza biurowego oraz magazynowego

dla naszej firmy oraz niewielki budżet. Więc wpadłem na pomysł aby wykorzystać 2

niepotrzebne kontenery znajdujące się na placu sąsiedniej firmy. Są to stare morskie kontenery 40-sto stopowe (12m) ,ale w dobrym stanie. Pomysł polega na ustawieniu ich równolegle w odstępie ok 7m od siebie a powstałą w ten sposób powierzchnię między nimi zabudować i wykonać w tym miejscu zaplecze biurowe. Wnętrza kontenerów będą służyły jako magazyn. (na zdjęciu)

kontenery będą ustawione na bloczkach betonowych.

Pytania:

- Jak poprawnie i najtaniej wykonać podłogę, która podobnie jak kontenery najprawdopodobniej

byłaby ustawiona na bloczkach betonowych

Myślałem o zrobieniu podłogi drewnianej ocieplonej wełną mineralna. Czy są może jakieś gotowe

systemy takich podłóg.

- jak poprawnie i najtaniej wykonać zadaszenie takiej zabudowy?

Podobnie jak z podłogą myślałem aby wykonać drewniany + izolacja

- ściany wewnętrzne zaplecza biurowego (czyli ściany zewnętrzne kontenerów) zamierzam

zaizolować metodą natrysku pianki poliuretanowej. Podobno jest to najlepsza metoda izolacji na

stal. Co o tym myślicie bo jest dość droga?

Pisząc „tanio” mam na myśli pewien kompromis między ceną a jakością.

Z góry dzięki za wszystkie pomysły i rady...

załączyłem foto z prowizorycznym projektem mojego pomysłu ...

sas.jpg