Drawka 16.02.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Witam, Dostałem za zadanie w pracy wykonanie małego zaplecza biurowego oraz magazynowego dla naszej firmy oraz niewielki budżet. Więc wpadłem na pomysł aby wykorzystać 2 niepotrzebne kontenery znajdujące się na placu sąsiedniej firmy. Są to stare morskie kontenery 40-sto stopowe (12m) ,ale w dobrym stanie. Pomysł polega na ustawieniu ich równolegle w odstępie ok 7m od siebie a powstałą w ten sposób powierzchnię między nimi zabudować i wykonać w tym miejscu zaplecze biurowe. Wnętrza kontenerów będą służyły jako magazyn. (na zdjęciu) kontenery będą ustawione na bloczkach betonowych. Pytania: - Jak poprawnie i najtaniej wykonać podłogę, która podobnie jak kontenery najprawdopodobniej byłaby ustawiona na bloczkach betonowych Myślałem o zrobieniu podłogi drewnianej ocieplonej wełną mineralna. Czy są może jakieś gotowe systemy takich podłóg. - jak poprawnie i najtaniej wykonać zadaszenie takiej zabudowy? Podobnie jak z podłogą myślałem aby wykonać drewniany + izolacja - ściany wewnętrzne zaplecza biurowego (czyli ściany zewnętrzne kontenerów) zamierzam zaizolować metodą natrysku pianki poliuretanowej. Podobno jest to najlepsza metoda izolacji na stal. Co o tym myślicie bo jest dość droga? Pisząc „tanio” mam na myśli pewien kompromis między ceną a jakością. Z góry dzięki za wszystkie pomysły i rady... załączyłem foto z prowizorycznym projektem mojego pomysłu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts