nasty_freq 16.02.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 (edytowane) Witam mam w zasadzie dosyc proste pytanie ale dostaje na nie rozne odpowiedzi od roznych instalatorow, stad chcialem skonfrontowac z niezaleznymi osobami... zainstalowalem wklad Kratki (Maja) z dolotem powietrza. Doplyw powietrza z zewnatrz jest w wylewce, podciagniety pod wklad z przepustnica. Czy podlaczyc bezposrednio do wkladu poprzez dolot czy zostawic tylko pod wklad z przepustnica ale nie dawac bezposrednio do wkladu? Moj instalator upiera sie ze tak bedzie lepiej, aby nie podlaczac bezposrednio, tylko tak zostawic (pod wkladem). Ze to bedzie znacznie lepiej dzialac czy przy "ukladzie zamknietym" - cytat. Co o tym myslicie? Czy ma to racje bytu? dzieki wielkie DP Edytowane 16 Lutego 2013 przez nasty_freq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.02.2013 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Masz niedouczonego instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 17.02.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) Witam.Albo nie wie jak to podłączyć i ściemnia ...Pozdrawiam.PS. Po sposobie osadzenia przepustnicy możemy nabrać pewności że nie wie ... Edytowane 17 Lutego 2013 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 17.02.2013 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) kupiłes wkład z dolotem, jesli go nie podłączysz to w tym modelu będzie cug hulał jak w piecu z surówką, jesli juz nie chcesz podłaczać tego bezposrednio, tylko zostawic tak jak jest, musiałbys zaslepić dolot we wkładzie. pytanie tylko po co ? forest: a co jest nie tak z tą przepustnicą ? Witam mam w zasadzie dosyc proste pytanie ale dostaje na nie rozne odpowiedzi od roznych instalatorow, stad chcialem skonfrontowac z niezaleznymi osobami... zainstalowalem wklad Kratki (Maja) z dolotem powietrza. Doplyw powietrza z zewnatrz jest w wylewce, podciagniety pod wklad z przepustnica. Czy podlaczyc bezposrednio do wkladu poprzez dolot czy zostawic tylko pod wklad z przepustnica ale nie dawac bezposrednio do wkladu? Moj instalator upiera sie ze tak bedzie lepiej, aby nie podlaczac bezposrednio, tylko tak zostawic (pod wkladem). Ze to bedzie znacznie lepiej dzialac czy przy "ukladzie zamknietym" - cytat. Co o tym myslicie? Czy ma to racje bytu? [ATTACH=CONFIG]171021[/ATTACH] dzieki wielkie DP Edytowane 18 Lutego 2013 przez lecho*ski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniwybudowniczy 02.03.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Chcę zrobić tak samo - napisz czy tobie to działa - i jaki masz przekrój kanału doprowadzającego ? - ja chcę zastosować kanał płaski w posadzce 150x50 i czerpnie w ścianie fi 125 - jak się twoja historia skończyła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts