darklot 16.02.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 (edytowane) Moi drodzy w najbliższym czasie pojawi się u mnie ekipa remontowa do wykończenia i ewentualnych zmian w układzie mieszkania. Chodzi o dwu-pokojowe 38m2 mieszkanie na wynajem. Proszę Was gorąco o jakieś porady dotyczące ewentualnej możliwości wydzielenia dwóch pokoi dla ewentualnie dwóch niezależnych mieszkańców. Problem w tym, iż pokój tzw. dzienny jest połączony z aneksem kuchennym i poza jakąś ścianką przesuwną (ale nie wiem gdzie i jaką) nic innego nie przychodzi mi do głowy. Nie chcę też zmniejszyć wrażenia przestronności i tak już niewielkiego mieszkanka. Jeśli macie jakieś sugestie dotyczące powyższego problemu i dodatkowo ustawienia kuchni to będę baaaaaardzooo wdzięczny. Przy okazji jedna osoba (znawca od wynajmu) podpowiedziała mi, iż lodówkę w mieszkaniu na wynajem, wystarczy kupić jako podblatową - taką małą bez zamrażarki, i że całą kuchnię należy zmieścić na ścianie po prawej stronie przy wejściu do pokoju dziennego. Osobiście nie jestem przekonany do tego pomysłu. Kolejna znajoma osoba podpowiedziała, iż chyba lepiej kupić dużą lodówkę i wstawić ją nawet do garderoby - przynajmniej jest miejsce na mrożonki, napoje i inne. Poniżej wstawiam plany mieszkania. Edytowane 17 Lutego 2013 przez darklot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 16.02.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Darklot, popraw linki, bo trzeba wchodzić na fotosik, żeby coś zobaczyć a poza tym strasznie małe te obrazki. Po drugie, podaj wymiary mieszkania, bo na planie bez skali można wszystko a w rzeczywistości bywa boleśnie ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darklot 16.02.2013 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 (edytowane) Wszystko już poprawione Edytowane 17 Lutego 2013 przez darklot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 17.02.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 moja propozycja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darklot 17.02.2013 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) Świetne to rozwiązanie. To ja tam spędziłem tyle czasu w środku i nic a tu proszę. Post parę godzin wisi na forum i już. Wielkie dzięki !!!! Jeśli komuś z Was wpadło by coś jeszcze do głowy to byłbym bardzo zobowiązany. Jeszcze raz z góry dziękuję. Tak tylko sobie pomyślałem, czy ważne nie jest umiejscowienie instalacji wod/kan i kominów wentylacyjnych. Zatem orientacyjnie zamieściłem je na szkicu poniżej. Edytowane 17 Lutego 2013 przez darklot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 17.02.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 To mieszkanie ma naprawdę tylko 38 m? Wydaje się dużo większe, w sensie, ze jest dużo miejsce na wszystko :| Ale moze po prostu ma dobry rozkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darklot 18.02.2013 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Naprawdę ma 38,153574351354 m2 Wracając jeszcze do kwestii wydzielenia dwóch pokoi to na samym początku myślałem o możliwości oddzielania kuchni od SALONU gdy pojawi się taka potrzeba. Nie upieram się przy tym rozwiązaniu, ale czasami gdy szykowałaby się jakaś imprezka lepsze wrażenia wizualne byłyby przy większej przestrzeni dziennej połączonej z aneksem kuchennym. Po wszystkim można by było jakoś to oddzielić, przedzielić, zamknąć tak aby pojawiały się dwa oddzielne pokoje z osobnymi wejściami i oddzielną kuchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 18.02.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Jezeli kuchnia ma zostać na swoim miejscu to proponuje taki układ, z dostępem do kuchni z jednego z pokoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darklot 18.02.2013 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) Taki układ podoba mi się nawet bardziej ze względu na małą ilość przeróbek (patrz kasy) w instalacjach wod/kan. Dzięki. Edytowane 19 Lutego 2013 przez darklot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darklot 19.02.2013 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Jedynie chyba skróciłbym ściankę oddzielającą pokój od kuchni i zza niej na szynie podwieszonej u powały dałbym dwa ruchome skrzydła. Jedno do oddzielenia kuchni a drugie jadące dalej do zamykania pokoju. Drzwi do pokoju w Twoim projekcie Lelik wchodzą na TV a jest to optymalne miejsce, aby go tam umieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts