Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Buduję dom 160m2 i jak by nie liczył, koszt oscyluje w przedziale 105-110 tysięcy, w zależności ile wytarguję w danym momencie.

Ja buduję dom 170m2 plus garaz 30m2 i szacuję że wydam na stan surowy otwarty jakieś 100-105tyś łącznie z kosztami przygotowawczymi (też około 15tyś zł), tyle że z dachem pokrytym papą a nie dachówką.

Niestety najbardziej zabolała mnie podwyżka cen stali. Strop wylewany bedzie kosztował mnie majątek, ale już było za mało czasu i zbyt duzo zmian w projekcie aby zdecydować się na Terive, która przy obecnych cenach wychodzi jednak taniej.

Pozdrawiam

Tomi

JA buduję pod warszawą, liczę że wydam na stan surowy okoó 75- 80 tys,

Domek 180 metrów, technologia trójwarstwa ceramiczna, ekipa za postawienie , deskowanie i papa bierze 25 tys. robocizny, dla zainterteresowanych mam szczegóowa rozpiskę w excelu, wpisanę w nia nawet wydatki na wódke dla robotników...;)

pozdro

Być może moje koszty stanu surowego otwartego zaburza fakt, że buduję ścianę jednowarstwową. Pewnie obecnie musiałbym odliczyć część pieniędzy jaką inni wydają później na ocieplenie.

Przejrzałem ten projekt.. i gdybym miał go wybudować w takiej technologi jak mój (bk 24, dachowka cementowa) to myśle że zmieściłbym sie w 85-90 tys.. stan surowy otwarty

pozdrawiam

Ja buduję tylko 93m i na stan surowy otwarty wydam nie więcej (przy obecnych cenach stali ) niż 40 tyś. fakt że ściana z maxa o gr. 20cm. ale w porównaniu z większymi metrażami koszt powinien być proporcjonalnie wyzszy. :lol:

Gacek 74

80tys za stan surowy otwarty domu 180 m2 z ceramiki 3W ??

IMHO to niemozliwe ...

ja sam zamierzam budowac dom 180m2 + garaz 30 m i bede zadowolony jak zrobie stan surowy otwarty za 120 - 150

Jak mozesz przeslij mi na [email protected] swoje wyliczenia to je podyskutujemy ...