camel 21.04.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Witam wszystkichCzy ma ktoś może na styropianie klej Atlas Stopter (K20 bodajże) i tynk mineralny cienkowarstwowy Atlas Cermit PS? A może odradzacie takie połączenie lub produkty Atlas jako takie - bo i tego typu głosy gdzieś mi na forum mignęły. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 21.04.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 camel nie mogę podpowiedziec z własnego doświadczenia, ale moja przyjaciółka pracuje w atlasie w Łodzi i...prywatnie odradza ich produkty, jako te z niższej półki jakościowej. niedawno wykańczała swój dom i mimo gratisów z własnej firmy, uzywała produktów innych firm. Zaznaczam jeszcze raz ze sama nie mam doswiadczen z ich produktami. Pozdrawiam! PS. Jaką radzicie kolorystykę ścian do jasno-szarej dachówki cementowej?Chodzi mi o jakąś zimną tonację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_W 21.04.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Ad Honorata Uważałbym na takie opinie. Ile kobiet pracuje w Atlasie w Łodzi? Ile z nich sie ostatnio budowało? Opinie na takim forum mają niemałą wagę marketingową. Jeżeli koleżanka ma francowatego szefa to może zasilić 20% rzeszę bezrobotnych Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 21.04.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 co jest wiec dobra alternatywa dla atlasa (cena/jakosc)? mam na mysli tutaj tynki mineralne i mozaikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 21.04.2004 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 A u mnie będzie tynk na sciany i mozaika do podmurówki firmy Greinplast w kolorze "kawa z mlekiem" do ciemnobrązowj dachówki.Jak się bedzie użytkował wyjdzie " w praniu".Pozdrawiam Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 13.09.2004 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Witam Jestem na etapie wybierania elewacji rozmawiałem z przedstawicielem handlowym quick-mix zrobil wycene według stawki katalogowej bo tylko tyle mógł zrobic i polecił hurtownie objaśnił co i jak noi jest problem trzeba podjąć decyzje po pierwszw czy struktóra KORNIK co odradzał czy baranek co poleca chodzi o oczyszczanie sie tynku że baranek lepszy. czy ktoś kładł tej firmy quick tynk i jak wrażenia i czy brał w pojemnikach gotowe czy sproszkowany a może baranek biały a potem malował na kolor. Co sie dowiedziałem to trzeba jeszcze zagruntować czyli wchodzi koszt jeszcze gruntu bo nie był zastosowany klej do zatapiania siatki ich firmy. Czekam na opinie PS. Majka co wybrałaś ???? Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.09.2004 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Tak, tynk własnie zrobiony. Akrylowy, barwiony w masie firmy Matres-Revco, kolor chyba G86. Jestem zadowolona. Ta firma ma dużą paletę barw, mieszają na miejscu, wiaderka mieszczą po 9 litrów, więc latwo domowic jak trochę zabraknie Zdjęcia umieściłam w GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busstop 14.09.2004 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 U rodziców jest akrylowy Torraed, sprawdzony od kilku lat u wielu sąsiadów (w zasadzie większości). Kolorki dwa - ciemny beż i brązowy (chyba ozn. T6 i T7). Efekt rewelacja - dom wyszedł ciemniejszy od pozostałych mniej widać brudu w zagłebieniach (choć brudzi się tak samo). Dotychczas nie myty (nie było takiej potrzeby) Faktura - baranek 1,5mm. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 14.09.2004 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Ja też rozglądam się za tynkami. Interesują mnie tynki firmy Rofix [albo Roefix]. Tynk i od razu farba silikonowa. Też jestem ciekaw czy ktoś ma taki tylk lub planuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matizka 14.09.2004 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Busstop A może sąsziedzi mają jakiś żółty torraed - ja niby wybrałam kolor, ale cały czas mnie męczy czy nie za żółty ( a jeszcze parę dni do zakupu)? Może ktoś ma (to byłby fart) e7-7? Pozdrawiam, Matizka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.09.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Pod te barwione tynki to warto dać barwiony grunt w kolorze tynku, wtedy można zacierać cieńszą warstwę tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.09.2004 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Pod te barwione tynki to warto dać barwiony grunt w kolorze tynku, wtedy można zacierać cieńszą warstwę tynku. To chyba teraz normalne, ze jak zamawia sie tynk barwiony w masie, to do tego dołączaja grunt zabarwiony tym samym barwnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomiz 15.09.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Docieplając swoją starą chałupę dałem BOLIX Akrylowy nr 6300. Minął miesiąc. I co? Ściana południowo-zachodnia zaczyna się odbarwiać. Jest conajmniej o dwa tony jaśniejsza od pozostałych. Dziś jestem umówinony z wykonawcą na oglądanie tego pieknego zjawiska. To tak apropos tego co pisał pittbul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 15.09.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Witam Tynki robiłem latem ubiegłego roku, mineralny biały baranek 2.5 teranova. Po roku nigdzie nie ma zabrudzeń, a za parę lat pomaluję (jakby nowa elewacja no i mam czas zastanowić się nad kolorem). Zastrzeżenia ewentualnie mam do ekipy która to robiła, natomiast sam tynk jest super, Sam trochę tego tynku położyłem wewnątrz i wyszedł całkiem całkiem. Na taką decyzję wpłynął fakt, że byłem w hurtowni kiedy wpadli jacyś rozżaleni inwestorzy z pretensjami jak to kolor wybranego po długim namyśle tynku akrylowego na ścianie zupełnie im się nie podoba. A więc ja nie mam tego problemu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bungy 15.09.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Wykonawca polecił mi Caparola akrylowego, jestem jak najbardziej zadowolony. Zasugerował mi barwiony w masie argumentując m.in. tym, że zawsze można go umyć np. myjką pod ciśnieniem, mam nadzieję, iż w przyszłości również będę zadowolony. Kolor to juz inna historia - każdy wybiera to już wg własnego gustu i architektury domu naturalnie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 15.09.2004 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Najpierw żona znalazła domek w takim kolorze jaki się jej podobał. Nie było to łatwe - w promieniu 10 km był tylko taki jeden. Potem - puk, puk i miła właścicielka powiedziała nam jaki to tynk, kolor, etc. Konsekwentnie trzymaliśmy się tego wyboru nie zważając na "może tynk innej firmy - tańszy i identyczny kolor, no - prawie identyczny..." ) Po zrobieniu elewacji (akryl, Ceresit, Florida FL) i zapłaceniu rachunków wiemy dlaczego wszystkie domy w okolicy nie wyglądają tak samo Jednak obejrzenie tynku już na domku, rozmowa z właścicielem to jest to - a nie decyzja na podstawie małych próbek albo folderu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
traper 15.09.2004 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 mam pytanie czy ktoś używał tynku akrylowego "kabe" 1,5mm.jutro będę go zamawiał i jest to ostatnia chwila na decyzję.polecił mi go mój wykonawca, mówi że w porównaniu z innymi jest "tłuściejszy",dobrze się kładzie i jest wydajniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gutek Fredek 15.09.2004 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Docieopałam i tynkowałam dom w 98. Tynk był akrylowy, kornik. Wybrałam kolor jasno szary, a na wysokości piwnic zielony. Struktura - kornik. Ten zielony został zaimpregnowany, a resztkami impregnatu pomalowałam gdzie niegdzie również szary tynk. Teraz żałuję , że nie zaimpregnowałam całości, ponieważ impregnat znakomicie spełnił swoją funkcję- tynk zielony jest jak nowy, wyrażnie też zaznaczają sie te miejsca na szarym tynku, które zostały potraktowane impregnatem. Reszta wygląda nieciekawie. W bruzdach kornika osiada brud, myciu sie to nie poddaje. W nowym domu zamierzam położyć tynk mineralny całkiem gładki i malować go co jakiś czas jakąś dobrą farbą. Na pewno nie zrobię już kornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gutek Fredek 15.09.2004 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Docieopałam i tynkowałam dom w 98. Tynk był akrylowy, kornik. Wybrałam kolor jasno szary, a na wysokości piwnic zielony. Struktura - kornik. Ten zielony został zaimpregnowany, a resztkami impregnatu pomalowałam gdzie niegdzie również szary tynk. Teraz żałuję , że nie zaimpregnowałam całości, ponieważ impregnat znakomicie spełnił swoją funkcję- tynk zielony jest jak nowy, wyrażnie też zaznaczają sie te miejsca na szarym tynku, które zostały potraktowane impregnatem. Reszta wygląda nieciekawie. W bruzdach kornika osiada brud, myciu sie to nie poddaje. W nowym domu zamierzam położyć tynk mineralny całkiem gładki i malować go co jakiś czas jakąś dobrą farbą. Na pewno nie zrobię już kornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts