Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

8) chcę wyburzyć na dole pomieszczenie gospodarcze aby powiększyć salon na dole dom jest stary ciężki, nie obędzie się więc bec filaru wzmacniającego . Z czego go zrobić, czy na suficie montować jakąś szynę wzmacniającą? Może z luksferów? Pół domu jest o pół piętra wyżej i nie mam możliwości łączenia innych pomieszczeń . Uparłam się i wyburzę ściankę nośną .
radze umówić się z konstruktorem, odżałować kilkaset złotych i zrobić to zgodnie ze sztuką budowlaną ,

architekt

[email protected]

a gdzie znaleźć młodego zdolnego architekta w województwie świętokrzyskim, który wie jak przerobić taki gierkowski nietypowy dom-kostkę. Konstruktor tego domu nie miał wyobraźni i chociaż żyje, to wolę kogoś innego.

Najprościej jakiegokolwiek w Izbie Architektonicznej woj. Swietokrzyskiego. Jak masz plany to mozesz mi podeslac - moge popatrzec.

Lubie Staszów - w okolicy jest pare pięknych zamków - zwłaszcza Kurozwęki i stadnin koni. :)

plany zapodziały się gdzieś podczas porządków popowodziowych - szukamy. Ten dom darowali nam rodzice - nam laikom - właśnie zaczęłam kupować pisma specjalistyczne i wizualizuje swoje pomysły. Niestety moja wyobraźnia przerasta założenia konstrukcyjne i dom moźe się zawalić. "per aspera ad astra" .
  • 2 months później...
i stało się - jesteśmy właścicielami kostki. Pierwsza rzecz kupujemy drzwi wejściowe PCV i garażowe , pozamykamy i poczekamy na dopływ gotówki. Czy ktoś z was - szczęśliwców posiadaczy kostki - zmienił stropodach na blaszany lekko spadzisty? Czy zrobił to legalnie?