kilu 18.02.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witam Mam zamiar rozbudować mój układ ogrzewania w domu i proszę o opinie. Aktualnie mam piec kondensacyj dwu funkcyjny z wbudowanym zasobnikiem CWU 50l Piec ma zadaną temperaturę na wyjściu do ogrzewania podłogowego i nawet w większe mrozy radzi sobie z ogrzaniem całego domu. Chcę poszerzyć układ mniej więcej tak jak jest w załączonym schemacie. Pytania: 1. Czy potrzebny mi będzie mieszacz za 1000zł czy wystarczający będzie termostatyczny zawór trójdrogowy ? 2. Czy wystarczając będzie zbiornik kombinowany jak w załączniku czy polecicie mi coś innego. Dodam, że woda w buforze będzie uzyskiwać temperaturę w granicach 65stC. Dodam jeszcze, że nie jestem w stanie sam zrobić bufora jak wiele osób z forum (brak zdolności) i jestem zmuszony nazakup czegoś gotowego lub zlecenie wykonania zbiornika. Pozdrawiam i wielkie dzięki za opinie. Jestem otwarty na propozycję i krytykę Kilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kilu 22.02.2013 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 WitamCzy nikt nie może się wypowiedzieć?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpi 28.04.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Witam Zamiast "naczynia zbiorczego" na rysunku - na zasilaniu zbiornika kombinowanego powinien znaleźć się w kolejności : zaw. zwrotny, zaw. bezpieczeństw 6 bar , naczynie przeponowe cwu odpowiedniej pojemności.- jeżeli temperatura w zbiorniku będzie 65 st.C to na wyjściu dałbym termostatyczny zawór trójdrogowy zabezpieczający przed poparzeniami. Pozdrawiammarpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts