bartekbartek 19.02.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 witamtak jak w temacie sprawa dotyczy ścianki gipsowo-kartonowej w której mają być zamontowane dwoje drzwi.sprawa jest o tyle nie typowa że długość ścianki ma mieć ok 3 m wysokość ok 2,6 m i w tej ściance dwoje drzwi 90 "papierowe" z maskownicami.Sprawa wydaje się niby prosta; zabudowa na profilu 50 tylko czy skrajne profile przy ościeżnicy musza być UA czy wystarcza standardowe CW? Chodzi tu o koszta zwłaszcza profil UA jest ze 2,5 raza droższy. Myślałem też aby profile ocieżnicowe dać tylko po stronie zawiasów. Jaka jest wasza propozycja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Haska 04.03.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witam, muszą być profile UA. Są droższe, bo są masywniejsze, na pracujące drzwi wyzwalają sporo energii. Nie zapomnij o właściwym zainstalowaniu płyt kg - w L - ki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 06.03.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 lepiej za bardzo nie oszczędzać, nie są to koszty aż tak wysokie, po co sobie robić problem na przyszłość, Jak robiłem ściankę z k-g też chodziły mi po głowie oszczędności ale skończyło się na zrobieniu gęstszej konstrukcji i jest spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts