Matilde1 20.02.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) . Edytowane 2 Września 2016 przez Matilde1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HannaG 20.02.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 A ja preferuję płacenie gotówką. Staram się nie korzystać z kart płatniczych, ponieważ wtedy nie panuję nad wydatkami :/ Nie widzę fizycznie jak ubywają moje pieniądze i to jest zguba, bo potem wchodzę na konto i z przerażeniem stwierdzam, że jakoś mało tych pieniążków jest. Stąd preferują gotówkę. Monety są okej, dopóki ktoś nam nie wydaje 50 zł po 5 i 2 zł... Wtedy zwykle nie mieszczę monet w portfelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 20.02.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Wszystko zależy gdzie, w sklepie za rogiem- gotówką, duża sieciówka- kartą bankomatową, w sieci- zawsze prepaidem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epikurejczyk 20.02.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) 99% tylko kartą. Karty oferują ciekawe programy np , przy wydaniu 50 000 euro - bilet lotniczy w dowolne miejsce na świecie w klasie biznes. Edytowane 20 Lutego 2013 przez epikurejczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 20.02.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 99% tylko kartą. Karty oferują ciekawe programy np , przy wydaniu 50 000 euro - bilet lotniczy w dowolne miejsce na świecie w klasie biznes. o matko, a ja taka głupia i zacofana i gotówką płacę - a tu takie bonusy oferują .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 20.02.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Na Lotosie, Orlenie nie waham się ani chwili i zawsze staram się płacić kartą, nawet przy minimalnym tankowaniu. Niech się łączą wtedy w bólu z małymi sklepikarzami. W małych sklepach nie mam sumienia słuchać przeprosin, ani tłumaczenia, czemu nie chcą karty przy drobnych zakupach. Prowizje ich bolą bardzo mocno. W restauracji, pizzerii i tak trzeba mieć drobne dla obsługi, chyba że podpadną, hheehe. I już niedługo spisek bankowców doprowadzi faktycznie do sporej przewagi karty nad gotówką. Opłaty za wyjęcie żywego caschu z maszynki będą ujęte w każdym regulaminie prowadzenia konta. Miało być łatwiej, a wielu już dzisiaj ma założone dyby na rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 21.02.2013 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 o matko, a ja taka głupia i zacofana i gotówką płacę - a tu takie bonusy oferują .... no widzisz - mam to samo, a latać lubię i zakupy za 50000 euro to też nie problem człowiek jest zacofany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.02.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Od wiosny do jesieni latam na targ bo mam 300m od domu:cool:(ale tam przyjmują żywą gotówkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 21.02.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 No i jak sobie wtedy radzisz mając przy sobie "niewielka sumę"? Pewnie bankomat na Ciebie czeka ? : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.02.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 50m od targowiska są 3 bankomaty:yes:. A w hipermarkecie bankomatów jest też do cholery, tak więc podjęcie stówki nie jest uciążliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 21.02.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 No to masz fajnie, ja mam swoje ulubione sklepiki, tam kart nie przyjmują. I muszę kombinować czasem jak żywą kasę zorganizować. Nie mogę napisać, że karta debetowa jest be. Pomaga zachować parę groszy twardej rezerwy. Kredytowa rządzi się już całkiem innymi prawami i tam wręcz należy płacić nią, żeby to miało wymierny sens, ale to już jak dla mnie bankowa obroża. Najlepszym wynalazkiem jak dla mnie jest wpłatomat. Kolejka do niego nigdy nie była dłuższa niż 1 człek : ). A kasa jest zazwyczaj na koncie po kilkunastu minutach i już można dzieciakowi jego konto zasilić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epikurejczyk 21.02.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Można zawsze wydać 25 000 na ekonomiczną, tylko czy jest sens? Kto lata ten wie. Ja w ostatnich 10 latach używałem 3 razy. Oferuja również setki innych "bonusów". Napiwki również można na kartę, jest szybciej mimo kilku stówek w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 19.03.2013 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 w sumie bedąc szczerą należe jednak do tej grupy ludzi, którzy tracą kontrolę nad pieniądzami jak zamawiają w niecie na karte kredytową itd. Zawsze jak dostaje wyciągi z banku, to jestem zszokowana, że mam tak mało pieniędzy. Dlatego wolałabym w sumie wszędzie płacić monetami, co innego jest oczywiście z płaceniem przy pomocy paysafecard & Co, wtedy też ma się dobrą kontrolę nad wydatkami, jedyne manko tylko w tym, że nie da się wszystkiego w ten sposób płacić, ale może jeszcze przyjdzie. Ale w sumie, cieszy mnie to, że każdy ma inne zdanie na ten temat, wtedy może nie dojdzie nigdy do tego, że monety znikną z obiegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.03.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 No właśnie, ja odwrotnie Jak mam gotówkę, to tu 10, tam 20 i nagle patrzę, że była 100 i nie ma 100. Nic nie kupiłam! Więc nie noszę gotówki wcale. Bo kartą robię większe zakupy, czyli zaplanowane, nie kupuję dupereli, przekąsek itd. Na targ jak idę latem, to zawsze mi braknie kasy i jestem wściekła, bo coś tam kupiłam niepotrzebnie a nie kupiłam tego, co powinnam, bo nie miałam za co. Kredytową płacę, jak spłatę chcę sobie rozłożyć na kilka nieoprocentowanych rat. Mniej boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 20.03.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Kurcze, a ja to wydam i gotówkę, i kartą Niestety należę do osób, które widząc promocje przystają i nieraz dają się skusić. Przyznaję, że kupiłem więcej bzdetów, niż okazji, czasem zazdroszczę ludziom, którzy nie wydadzą ani złotówki więcej niż zaplanowali. Choć wydaje mi się to odrobinę smutne z drugiej strony:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójtala1719510313 27.09.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Jeszcze 3 minuty temu w życiu nie przyszłoby mi do głowy, że płacenie środkiem płatniczym X może być bardziej trendy niż płacenie środkiem płatniczym Y... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts