przemo1 17.04.2017 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Ok, dziękuję. A tymi szczelinami rozkurczowymi się przejmować czy nie? Co to takiego? Szybko wysychający klej mocniej się kurczył na obrzeżach. Jeśli płytka na większości powierzchni jest przyklejona (brak "pustego" odgłosu przy opukiwaniu) to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta Zet 26.04.2017 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Zdecydowałam się na wymianę pękniętych płytek. Proszę o poradę - jaki klej zastosować? Płytki były klejone klejem w klasie S1 ale może lepiej użyć S2 albo polecanego wcześniej kleju firmy Sika? Jeśli tak, to którego konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 26.04.2017 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Zdecydowałam się na wymianę pękniętych płytek. Proszę o poradę - jaki klej zastosować? Płytki były klejone klejem w klasie S1 ale może lepiej użyć S2 albo polecanego wcześniej kleju firmy Sika? Jeśli tak, to którego konkretnie? Proponuję kontakt z forumowiczem o nicku Vadiol - specem od posadzek i ścian ceramicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta Zet 26.04.2017 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Proponuję kontakt z forumowiczem o nicku Vadiol - specem od posadzek i ścian ceramicznych. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta Zet 29.04.2017 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 Niestety nie udało mi się wiele dowiedzieć. Może ktoś jeszcze jest mi w stanie coś podpowiedzieć w kwestii kleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 29.04.2017 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 Na ogrzewanie podłogowe to klej w klasie S1 i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta Zet 30.04.2017 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Na ogrzewanie podłogowe to klej w klasie S1 i tyle. Wiem, że klasa S1 byłaby ok. Nie w tym rzecz. Zastanawiam się czy klasa S2 lub wspominany wcześniej klej Sika nie byłby w tym przypadku bardziej wskazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 30.04.2017 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Żaden klej nie da Ci 100% gwarancji że nic się nie stanie z wielkoformatową płytką z wąską fugą grzaną do 45C . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg11 04.05.2017 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Wydaje mi się że klej S2 będzie lepszym rozwiązaniem, na pewno jest bardziej elastyczny. Pytanie o ile bardziej i czy wystarczająco. Sam jestem ciekaw, może ktoś ma wiedzę na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 04.05.2017 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Żaden klej nie da Ci 100% gwarancji że nic się nie stanie z wielkoformatową płytką z wąską fugą grzaną do 45C . A kto i po co grzeje podłogę do 45 stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 04.05.2017 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 A kto i po co grzeje podłogę do 45 stopni? Przeczytaj kolego wątek zanim coś w nim napiszesz to będziesz wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 05.05.2017 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 (edytowane) Żaden klej nie da Ci 100% gwarancji że nic się nie stanie z wielkoformatową płytką z wąską fugą grzaną do 45C . Tak dokładnie, to autorka pytania do 45 st nagrzała raczej wodę w zasilaniu podłogówki a nie powierzchnię podłogi - i to było działanie w wyniku złych porad "fachowców" - nie wiemy, czy instalacja potrzebuje takiej temp zasilania do normalnej pracy. Edytowane 5 Maja 2017 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 05.05.2017 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 U mnie debil hydraulik jak szybko odpalał kocioł i podłogówkę (którą oczywiście musiałem sam odpowietrzać) to puścił 60 stopni w obieg podłogi. Efekt ? Od razu pełny 2 kafleki. Później zmiejszyłem do 30 stopni i nic więcej się nie stało. Wylewka nie była nigdy wygrzewana , bo niestety nikt nam nie powiedział że jest taka potrzeba Więc może tutaj ten sam problem , bo nie widzę sens dawać 45 w podłogę , bo chyba że dom dziurawy i wymagania energetyczne potężne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.05.2017 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 A u znajomego zawiesił się zawór i w podłogówkę poszła woda podczas grzania CWU - jakieś 50C i to latem.Nic nie pękło, ale też budował długo i grzał przed położeniem płytek podczas wykończeniówki. Dlatego nie można zakładać, że w podłogę nigdy nie pójdzie 45C, bo wystarczy, że padnie zawór i będzie "cieplutko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 06.05.2017 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Sorki ale kolega nie miał oddzielonego fizycznie obiegu CWU od CO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts